Kaptan ama lider değil

“Fabregas kaptan ama lider değil. Lider gençken de olunabilir. Doğuştan gelen birşey. Takımda liderlik vasfı olan birisi yok ve bunun eksikliğini hissediyoruz. Kolektif bir takımız herkes istediği gibi konuşuyor ama bir lider her zaman önemlidir.”

Denilson – Arsenal

“Kaptan ama lider değil” için 14 yorum

  1. Fabregas’in mac disindaki performansini hic takip etmem o bakimdan bilgisiz bir sekilde yorum yapmak istemiyorum.

    Arda konusunu acmak da istemezdim ama madem acildi konusalim bari:) Bence Arda’nin kaptan olmasi icin erkendi. Adam 23 yasinda. O yasta liderlik vasfini gelistirebilmis kac kisi var su dunyada, futbol dunyasini birakin herhangi bir ortamda (is, universite olsun vs.). Alex mesela – liderligin tanimi. Fakat Alex 23 yasindayken kaptan olsa nasil olurdu, onu bilemeyecegim (hatta 21 mi demeli Ardanin 2 senedir kaptan oldugunu dusunursek). Alex’in 23 yasindakini halini bilen varsa anlatsin. Ama Arda cocuk daha. Her ne kadar kaptan oldugundan beri bir olgunlasma olsa da hala genc. Ozellikle Turkiye gibi basinin ve futbol dunyasinin acimasiz oldugu bir ulkede bu kadar erken yasta kaptan olmasi bence cok yanlis. Arda’nin gelisip basarili bir oyuncu olmasini istiyorsak cocugu yurt disina yollamak lazim. Gitsin orda kendini gelistirsin, herkes gibi yetenegini ve oyunculugunu kanitlasin. Ondan sonra hakketigi yere gelir. Boyle Turkiye’de kaptan yapilarak olmaz.

    Hele bir de GS’nin ligdeki futbol anlamindaki durumunu dusunursek kotu zamanlarda kaptanlik yapmak ayrica cok zor bir durumdur. Adam daha olgunlasmadan firtinanin icine atilmis gibi oldu. Bence cok yanlis bir karardi. Ha onun yerine kim olmali diye sorarsan o konudaki endiselerin koku zaten baska sebelerde. Oralara girmeyelim konu uzar:)

  2. Takımda liderlik vasfında kimse yok zaten Denilson sıkma canını sen işine bak!!

  3. turkce hocam gorse valla dayak yerim, koko ya su ‘yalnis’i duzeltsene:)

  4. Aynı problem Arda da var üzücü bir dürüm ama şaşırtıcı değil.

  5. Aynı problem Arda da var üzücü bir durum ama şaşırtıcı değil.

  6. arsenal takımında şu an lider vasıflı oyuncu yok maalesef. denilson o bakımdan haklı, özellikle büyük maçlarda takım bunun eksikliğini fazlasıyla hissediyor. bi bergkamp’ı, henry’i düşününce insan ister istemez üzülüyor.

  7. @efilip bence arda da önemli olan yaş kısmı değil 23 yaşında kaptanlık yapılabilir ama problem arda stres artığında takımı yöneticeğine gidip kendi başına maçı alma çabası muhtelen bunu liderlik olarak görüyor arda da liderlik vasıfları olabilir ama liderlik kaptanlık tanımını kafasında çok yanlış yapıyor yada birileri ona öyle anlatmış kaptanlığı

  8. Takımda lider yoksa ol o zaman böyle bık bık konuşacağına zibidi derler adama, fabregasın yokluğunda her maç zırıl zırıl dökülüyorsunuz ergen jackin eline bakıyorsunuz takımın en yaşlısı rosicky ile iki top yapamıyosunuz sonra fabregas lider değill. spartacus bile lider değildi ama adam yapıyor diyesim geldi. ****** olup gideydin barçaya da kurtulaydık senden yedeğin yedeği olaydın ya.
    takımın lideri benim bildiğim takımın kaptanıdır, zaten biri çıkıp böyle bık bık konuşabiliyorsa o liderlikte sorun olduğu doğrudur bunu lider değil de hocanın çözmesi gereklidir.
    Ayrıca bugün o pislik bakışlarınla nasrinin oyundan çıkarken, fabregasın yanına gidip kaptanlık pazubandını fabregasa takarken kameralara yansıdın, çocuk gibiydi. emziği alınmış çocuk gibi. ayar oluyorum sana denilson. squillaci bir, sen iki. servetle hakan balta gibisiniz *****!

  9. @kaan7gs7 haklisin. onemli olan yas diil akil yasi:) fakat 23 yasinda birinin liderlik vasfina erisebilmesi icin ortalama olgunluk seviyesinin cok cok ustunde olmasi lazim. ardada da oyle ozel bir olgunluk kivilcimi gormuyorum malesef, bu da normal bir sey aslinda yasini dusunursen. o bakimdan yasina takildim ben.

    ama haklisin, liderligi yanlis sekilde gosterdigi konusunda sana katiliyorum. sahsen turkiye’de bu yasta, bu basinla ugrasirken kaptan olmak zor, lider olmak hayli hayli zor..

  10. Arda, Fabregas gibi futbolcular iyi oyuncudur ama lider değildir. ayrıca lider olmanın yaşla hiçbir alakası yoktur.
    Ayrıca tartışılır bir konu da değildir bu. “Zidane” lider miydi, değilmiydi diye tartışılamaz mesela.
    Zaten sahanın içinde seyrettiğinizde anlarsınız. Bkz. (Hagi, Gerrard, Zidane vs..)

    Ayrıca, yönetimler, teknik direktör sadece kaptanı seçer, liderlik ise sahanın içinde diğer oyuncular tarından sana verilir.

Yorumlar kapatıldı.