FIFA Ballon d’Or Messi

Ödül töreni öncesi bu sene kimin kazandığı önemli değil kazanan Barcelona sistemidir demiştik. Bu son 3’lü arasında Messi haketmedi diyemem ama gönlüm Xavi’den yanaydı açıkcası.

2009’dan sonra 2010’un da en iyisi seçilen Messi de ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada sürpriz olduğunu söylemiş. Güzel sürpriz allah için. Hatta Sneijder’in yerine ilk 3’te olması bile büyük sürprizdi bana göre ama 54 maçta 58 gol atan Messi’den bahsediyoruz burada…

Bu arada Guardiola’nın da gurura gel. Ödülü kendi verecek bütün adaylar kendi öğrencileri…

Guardiola demişken yılın teknik direktörü ödülünü ezeli rakibi Jose Mourinho’ya kaptırdı ki Jose’nin sonuna kadar hakkıydı. Del Bosque alır filan diyenler vardı ama Mourinho’nun geçen sezon Inter ile yaptıkları çok büyüktü. Rahatsız, bozuk filan diye takılıyoruz ama tekrar söylüyoruz çok büyük hoca.

FIFA yılın 11’ine ise yine Barcelona damga vurdu. Tam 6 Barca’lı yılın takımında yer aldı. Casillas, Maicon, Pique, Puyol, Lucio, Iniesta, Xavi, Sneijder, C.Ronaldo, Messi, Villa. Ben kalede Julio Cesar’ı beklerdim ama Casillas’a da pek itirazım yok.

FIFA Puskas yılın golü ise bize geldi gururlandık. Hamit Altıntop’un Milli takım formasıyla Kazakistan’a attığı gol yılın golü seçildi. Gol hakkında söylenecek tek kelime var; mükemmel. Yanlız Hamit’in ödülü aldıktan sonraki mütevazi açıklaması da pek hoş;

“Benim zaten çoğu golüm spekteküler!”

Ee haksız da değil hani… Oturdu mu acayip birşeyler oluyor.

“FIFA Ballon d’Or Messi” için 9 yorum

  1. Bana göre Bayern Münih’ten yılın 11ine bir tane bile oyuncu alınmaması skandaldır. Adamlar lig şampiyonluğu ve lig kupasını aldılar bide üstüne Şamp ligi final oynadılar. Bünyesindeki Alman futbolcular Dünya kupası 3. lüğü yaşadılar ve Arjantin ve İİngiltere gibi kupanın favorisi 2 takıma 4er gol yolladılar. Schweinsteiger-Lahm veya Robben’den biri kesinlikle seçilmeliydi.

  2. kisa ve öz,Dünya Kupasinin ve Sampiyonlar Ligi kupasinin hic bir önemi olmadigini anladik bu gece..

    Mourinho neden “en iyi teknik direktör” ödülünü aldi? Kulüp bazinda 3 kupa kazandigi icin.Sneijder ayni kupalari kazandi,ve üstüne Dünya Kupasin’da final oynadi ama adam ilk 3’de bile yoktu.Bu mantigi benim kafam almiyor acikcasi.Hem Iniesta ve Xavi bu ödülü daha ne zaman kazanacak? Sirf en cok gol atan adama verilecekse her sene Hollanda ligi gol kralina verilsin ozaman bu ödül! Sanki La Liga’yi tek basina kazandirdi..Gecen sene cok hakli sekilde acik ara kazandi sezarin hakki sezara,ama bu sene Dünya Kupasina damga vuramayan,sampiyonlar liginde final oynayamayan bi adama bu ödülü vermek resmen sacmaliktir!

  3. Messi’nin bile içine sinmemiştir herhalde..

    Bu arada Hamit’in gole Ömer Üründül’ün yorumu atlamayalım: ”Yılın golü olu herhalde..” =)

  4. Bu Blatter denen adam icin futbol sadece La Liga’dan ibaret galiba? Sneijder,Müller ve Forlan gibi adamlari resmen yok saydi..yazik..Müller ve Sneijder Sampiyonlar Liginde final oynamis,Forlan uefa’da oynamis..ülke bazinda biri 2.biri 3. digeri de 4. olmus..ve hepsi gol kralliginda zirveyi zorlamis.Messi’nin 1 golu bile yoktu..hakkaten yazik! Ha birde Milito vardi..

  5. hamit’in ağzı iyi laf yapıyor azerbaycan maçında o bozuk türkçesiyle çok dürüst ve güzel açıklamalar yapmıştı. 2006’da dünya kupasını kazanan takımdan cannavaro gibi birini slçtiler 2010’da tmm messi allahım inş. ona sakatlık vermezse faal olduğu sürece bu ödül için aday olur ve futbol hayatı bitinceye kadar daha kazanır ama bu yıl xavi olsun çok beklerdim şu ödülü cannavaro’ya bile verdiler

  6. Tamam Dünya Kupası, takımının sezonluk performansı falan filan… Ben de bunlara bakarak İniesta demiştim. Ama bence Messi futbol oynadığı sürece altın top onundur abi.

  7. @cnr92air
    Cannavaro dedigin adam o sene Juventus’la italya Liginde sadece 1 mac kaybedip 38 macta 24 gol yedi ve acik ara sampiyon oldu,Dünya Kupasinda sadece 2 gol yiyen ve hic mac kaybetmeden dünya sampiyonu olan milli takimin kaptaniydi.Yine Italya kupasinda ve Sampiyonar Liginde ceyrek finale kadar yükselmelerinde payi vardi..Ardindan Real’e transfer olmustu.Ki o sezonun acik ara en iyi defans adamlarindan biriydi.Ha ondan sonra $ike skandali falan girdi isin icine,ama bu Cannavaro’nun müthis performansini gölgeleyemedi..son olarak attigi 4 golle’de takima katkida bulunmustur 🙂

    bence Ballon dOr’un adil oldugu ender senelerden biriydi 2006.kimse bu ödülü kaleci veya defans oyuncularina verilmesini istemiyor nedense.Sanki futbol sadece gol atmaktan ibaret!

  8. @cnr92air
    ona bakarsan 2008de 4-1 Real’in kazandigi el clasico’da Puyol barca defansinda vardi.Ve Barca o sene 43 gol yiyip 3.bitirmislerdi ligi..böyle mantik olur mu sence? Cannavaro’nun aldigi ödülü Xavi her türlü alir demek o adami bi sekilde hor görüyorsun demek.Bu ödülü o sene herhangi baska bi defans adami da alabilirdi.Illa teknik olan,ara pasi atan, asist yapan adamlara bu ödül verilmemeli,benim anlatmak istedigim bu sadece..Puyol bugünki performansi 2006da sergilese kesin kazainirdi.Cünkü ozaman ödülü sadece france football dergisi veriyordu..bu sene isin icine fifa girdi ve tadi kalmadi bence..dipnot olarak,Brezilya’nin o sene dünya kupasinda kötü olmasi Ronaldinho’nun ödülü almama sebebi olabilir 🙂

  9. @erkan tosun;ben bir defans oyuncusu veya kalecinin bu ödülü almasına karşı değilim ben sadece bu ödülü cannavaro bile aldıysa xavi’nin hayli hayli alması gerektiğini düşünüyorum 2006’da o ödülü ronaldinho’nun alması gerekirdi zaten barcelona’da o yıl yaptıkları muazzamdı.xavi ise bu yıl tüm turnuvalarda ligde eşi benzeri olmuyacak bir istikrarla harika top oynadı 2006’daki cannavaroya kıyasla 2010’daki puyol performansı daha iyiydi.ama sen beni ,illaki cannavoro düşmanı falan belleyeceksen cannavaroyla ilgili 1-2 olumsuz şey söliyeyim madem barcelona’nın 6 attığı maçta stoperde oynadı o yıl real madrid ligde 52 gol yedi.

Yorumlar kapatıldı.