United’ın yeni kalecisi Anders Lindegaard

Manchester United ocak ayında renklerine bağlamak üzere Aalesund kalecisi Anders Lindegaard ile anlaşmaya vardı. Alex Ferguson’un yeni transferi için Danimarka kulübüne 3.5 milyon pound ödenecek.

25 yaşında Mili formaya da yeni kavuşan Lindegaard bizler için tam bir kapalı kutu ancak United’ın efsane kalecisi Schmeichel’ın yeni transfer için referansı pek de iyi değil. Ferguson’un hata yaptığını ve Lindegaard’ın Premier League’de oynayacak kalitede olmadığını söylüyor. Schmeichel’a göre Van der Sar’dan sonra United’ın kalesini koruması gereken kişi ise Liverpool’lu Reina.

Bu transfer Ferguson’un bu sezonki 2. enteresan hamlesi. Yaz transfer döneminde de Portekiz’den hiç izlemediği Bebe’ye 8 küsür milyon pound ödemişti. Kendisini pek sahada göremedik. Kale deyince de Schmeichel’a kulak vermek gerek.

Van der Sar’dan sonra Akınfeev, De Gea gibi isimler geliyordu benim aklıma ancak çikletten Danimarka’lı çıktı. Yedek olarak da düşünülmüş olabilir tabii. İzleyip göreceğiz.

“United’ın yeni kalecisi Anders Lindegaard” için bir yorum

  1. Ilk olarak Aalesund bir Norvec klubu, Danimarka degil.
    Futbolcu son iki sene haricinde Danimarka’nin OB klubunde senede maks 2-3 resmi mac yapan bir yedek durumunda imis.
    Iki senedir Alesund takiminda. Gecen sene 26 mac yapti, bu sene takiminin ligdeki butun maclarinda kalesini korudu ve 30 macta kalesinde 37 gol gordu.
    Bence fena bir tranfers degil baktigim maclarinda fena bir performans gostermemisti, ama yaz transfer doneminin sonlarina dogru Norvec ligi(Tippeliga)nin gol krali (ki ayni zamanda bu sene ulkenin en iyi futbolcusuda secilidi) yaklasik 1,5 milyon Euroya Almanya’nin Hannover takimina gitti. Butun Norvec takimlari ekonomik krizde boyle bir ortamda 3,5 milyon euro siradan bir kaleci icin cok yuksek bir miktar.
    Sonuc olarak ManU icin iyi bir yedek olur.

Yorumlar kapatıldı.