Teslimiyetin böylesi; Almanya:3 Türkiye:0

Biz bu akşam ne oynadık diyeceğim ama malesef oynamadık bile. 2 metre yanındaki adama pas veremeyen bir takımdık. Almanya terlemeden kazandı desek yeridir.

Maç öncesi Arda yoksa topu ileriye nasıl taşıyacağız bilemiyorum demiştim. Anlaşılan Oğuz Çetin’in belirlediği aday kadroyla Hiddink de pek bilememiş. Hamit’i sola hapsetmiş arkasına 90 dakika boyunca tek bir bindirme bile yapmayan Sabri’yi koymuş. Fener’de bile oynamayan Özer’e ve bal yapmayan arı Halil’e bel bağlamış. Bir de 35’lik Aurelio’yu maçın başında kaybedince total teslimiyet.

Hani Aurelio çıkınca dedim belki Tuncay sola girer Hamit ortaya çekilip rahatlar ama yok aynen devam. Orta sahada baskı sıfır. Almanlar’ın en istediği şey. Rahat rahat pas yapıp aralara oynayarak farka gittiler.

Bu akşam zaten galibiyet beklemiyordum gerçek hedefimizin 2.’lik olduğunu düşünüyorum ama en azından birşeyler oynayarak kaybetseydik biraz teselli olurdu. Maç boyunca tek bir net pozisyonumuz var Halil’le. O da Ömer Erdoğan’ın(!) ortasıyla rastgele.

Salı günü Azerbaycan’ı yenip 2.’liği kovalamaya devam ama bu futbolla bu manteliteyle nereye kadar bilemem.

Bu arada maç öncesi bu kadar baskıyı kaldıramaz dediğim Mesut’un gol de bana kapak olsun. Çok temiz topunu oynadı. Top ayağına gelince yuhalayanlar utansın.

“Teslimiyetin böylesi; Almanya:3 Türkiye:0” için 4 yorum

  1. Yazıyı ilk yazdığımda Halil için Frankfurt’ta pek oynamıyor demiştim ama hatamı Yigit Yılmaz twitter vasıtasıyla düzeltti. Kendisine teşekkür ederim.

  2. ya koskoca 75 milyonluk ülkede bi sol bek yokmu. ve de bu senenin açık ara en formda oyuncusu volkan şen nie yok? biz bu adama bu kdr kusur parayı oğuz çetine kadro kurdurtsun die mi verioruz anlayamıorum? tabi yeni yayın ihalesi tff’ye de ii para bıraktı, bol bulduk sürelim……………

  3. halil oynuyor frankfurtta ama kısmen haklısın orta sahanın ortasında oynuyor orda :).

  4. Bu arada aurelio 35 değil, 33. hatta aralıkta 33 olacak. herkes Aurelio nun yasını abartmayı seviyor nedense..

Yorumlar kapatıldı.