Özil&Merkel

Entegrasyon?

“Özil&Merkel” için 5 yorum

  1. Bu arada herkes unutuyor ama Almanya’da Başbakan Merkel’in çıkartmış olduğu bir kanun var çifte pasaportlu oyuncular eğer Almanya’yı değilde atalarının ülkesini seçerse Alman vatandaşlığındanda çıkartılıyor.Türk oyuncular gel-git yaşayacaklardır mutlaka ama Khediralar,Podolskilerin sayısı dahada artacaktır.Biz belki Almanya’ya diyoruz ama 4 kaleci hariç bizim kadromuzda 9 tane doğumu Türkiye olmayan oyuncu vardı.Sıkıntı var.

  2. almanya bir milli takım değilki germany united f.c dir benim gözümde.mesut konusuda bitmiştir.artık türküm dese ne fayda.yahya kemal mi demişti kimdi bilmiyorum ama ”vatana hizmet askerlik yapmakla olmaz” bir nevi türkiye vatanı ise ihanet etmiştir.yooook değil diyosa vatan kahramanıdır almanya için.cengiz aytmatov un mankurt romanı gibi.anayı oğluna öldürtmek gibi bi şey.belki mesutun beyni roman kahramanı gibi yıkanmış olabilir ama almanya yapmamalıydı.not : almanya doğumlu değil hakiki alman olup sonradan türk olmuş bi oyuncumuz olsaydı atıyorum adı franz schiemer aynısını onun içinde düşünürdüm yanlış yaptı derdim.futbol eğlence olabilir ama bi yere kadar

  3. Tam nickine uygun bir yorum olmus jeunesturco. Almanya milli takimi volk kafasina geri donsun, biz de marcolari kovalim, di mi?

    O gunler artik geride kaldi…

  4. ister faşistçe de istersen şovanistçe bu benim düşüncelerim.milli takım milli oyunculardan oluşur milli ruhdan oluşur.her zaman dediğim gibi elin arabı yarın man city den sıkıldım der bir.arap.emirlik milli takımını şampiyon yapmak istiyom der.17-18 yaşındaki crsitano ronaldo,rooney,iniesta,sneijder leri çok yüksek paralar karşılığında arap yapar sonrada kupaları alır..işte o zaman marco paşacılar ”bu kadarda olmazki” dediklerinde bende gülerek ”nedenmiş kardeşim bal gibi olur” derim.klüp ile milli takım farklı şeylerdir.algı-olgu meselesi.benim için milli turnuva dalgaları france 98 ile bitmiştir.ondan sonra olan her turnuva vasattır.aksini inkar eden olabilir aksileşmedikçe.ayrıca senden fakir olduğu için memlektinden kalkıp oralara çalışmaya gelen bireyin beynini yıkamaya ne hakkın var.birde oynamazsan pasaportunu alırım falan.bunun yanında ben faşistçe bulunuyosam ohh ne ala memleket.bu sokakta bulduğun çocuğu doyurup babasının yüzüne küfür ettirmeye benzemiyormu ???? bu mu modernizm bumu sosyalizm

  5. @ jeunesturco; yok modernizm de değil sosyalizm de. It’s the fıtbıl, that’s the fıtbıl.. kültürlerin içi içe geçmesi hatta bazen karışması, kayması. bnmde hoşuma gitmio marcoyu milli takımda görmek ama bndan sonra böle. artk devir vatan millet sakarya devri değil. ruhla değil akılla oynanıo artık futbol.

Yorumlar kapatıldı.