Maç varmış

Ben bu Almanya-Türkiye maçının havasına giremedim arkadaş. Yok Mesut gol atarsa sevinecek miymiş? Hangi Milli marşı okuyacakmış? Arda nerede sakatlanmış? Galatasaray mı saklamış Milli Takım mı zorlamış? Emre Galatasaray’ın altyapı tesislerine fatura çıkarmış. Rijkaard’la Hiddink arasında problem mi varmış?

Gördüğünüz üzere çok daha önemli tartışma konuları var. İyice uzaklaştık maçtan. Mesut’un maçta atacağı gol sonrası ne yapacağını tartışmaktansa o golü nasıl attırmayız? Arda oynamayacaksa topu kaleye kimle taşıyabiliriz? Bunları tartışan ön plana taşıyan pek az…

Almanya’daki eksikler ve oynayacakları futboldan çok bizim Milli takıma bakmak istiyorum ben. Almanya’yı en son Güney Afrika’da yakından takip ettik. O takımdan bir tek Schweinsteiger eksik. Yerine ya Traesch ya da Kroos oynayacak. Onun dışında genç, dinamik ve her daim golün peşinde olan bir takıma sahipler.

Biz de ise Arda’nın olmayışı hücum organizasyonları açısından çok kritik. Yerine kim oynar? Oynarsa ne yapar bilemiyorum. Sol bekte sakatlıktan yeni çıkan Balta’nın yerine İsmail Köybaşı oynarsa zor anlar yaşayabilir. Podolski hızıyla Ömer ve Servet’e fark atabilir. Kafamdaki orta saha Hamit-Emre-Aurelio-Nuri. Pas yapabilen mücadele gücü yüksek isimler. Forvette ise lütfen Nihat çilesi çekmeyelim. Son zamanlarda dayanılacak gibi değil. Topu ez babam ez… Tuncay’ın kesin oynayacağı düşünürsek Mevlüt gibi güçlü ve sürpriz bir ismi değerlendirelim. PSG’de bu kadar gol atıyor banko oynuyor olmak kolay değil.

İspanya maçlarındaki vatan millet sakarya hatasına düşüp bu maçı alacağız başka yolu yok futbolu oynarsak yine kaybederiz. Sabırlı ve taktiksel disiplini bozmadan mücadelemizi verelim. Orta sahalarında mücadele etmelerine rağmen savunma yapamayan Muller ve Mesut’tan yararlanalım. Berlin’den alınacak 1 puan bile çok kıymetli. Bu grupta 2.’lik için kapışacağımız gerçeğini unutmayalım.

Bu arada bitirmeden bu akşamki Mesut hakkındaki fikrim; bu kadar baskıyı kaldırabileceğini zannetmiyorum. Bizim Milliler de üzerine gidip fiziksel açıdan ezmeye çalışacaklardır. Tabii Mesut Mesut deyip soldan gelen Podolski ortalarıyla Klose’yi unutmayalım! Adam Milli formayı giydi mi atıyo’. O atamazsa sekeni Müller tamamlıyo’.

“Maç varmış” için bir yorum

  1. 2000 elemelerinde ki gibi orada berabere kalır, burada yeneriz. Grubu ikinci bitiririz.
    Birde aynı olayı 96 elemelerinde Hollanda’yla yaşamıştık galiba? =)

Yorumlar kapatıldı.