Galatasaray’ın ona inanması…

“Rijkaard bugünlere gelmemde çok büyük rol sahibi. Beni o keşfedip, henüz 17 yaşında gencecik bir çocukken, A takımda oynamamı sağladı. Bu kendisi açısından bir riskti. Ama gençlere çok önem veren bir hoca ve çok iyi bir insan. Galatasaray’da kısa zaman içinde başarılı olacağına inanıyorum. Barcelona’ya geldiğinde de ilk zamanlar işler hiç de iyi gitmiyordu. Ama belli bir süre sonra futbol bilgisini ve tecrübesini ortaya koyarak, her şeyi düzeltti. Sonuçta tanımadığı bir ülke ve yeni bir kültürde çalışıyor. Galatasaray’ın ona inanması gerekiyor, başarı mutlaka gelecektir.”

Messi’nin Fanatik gazetesine verdiği röportajdan…

“Galatasaray’ın ona inanması…” için 11 yorum

  1. wallahi sizlere katılmıorum. herhalde bu sitede en çok savunanlardan biriim rijkaard’ı. ama tmm, yetr, 1.5 sene az mı arkadaşlar. 1.5 senede bi takımın hala hücum varyasyonu olmazmı. bn artık istemiorum rijkaard’ı. takımda hırs yok, halı sahada biz daha çok mücadele edioruz. sırf taktikle olmuor bizde bu işler. siz bna söyleyin;
    son 1.5 senede kaç tane maçı geriden gelip kazandık? ya da kaç tane maçı rht izledik öne geçince? son i.b.b. maçı bile gözümüzün önünde hemde maç Ali Sami Yen’de.
    sezon başı koko ile liverpool’a hoca düşünürken Slaven Bilic ismi çıkmıştı bi anda. Ben ne A. Avcı, Ne Lucescu, Ne de İmparator(!) Fatih Terim’i istiorum. Ben Slaven Bilic’i istiorum. Ama şunu da söylemeliim, Ben C. Ronaldocuyumm:))))

  2. @muratakyol

    heralde uzun süredir bloglarda benim gibi bu kadar cok düşünen birine daha rastlamamıstım..

    rijkaard cok iyi bir hoca olabilir ama acıkca görülüyor ki, otorite yada inanc kaybı var ortada. iyi futbol iyi futbolcularla oynanır fakat, son bir kac senedir mücadele edebilen her takım bir şekilde avrupada basarılı oluyor.
    türkiye’de de öyle. ligin en kötü 2 3 kadrosundan biri eskişehirspordaydı gecen sene 7. oldular.

    hani forması cıksa yener diyorlar ya. artık o olay da işlemiyor. gs 4 mac yendi.. söyleyin, hangi macta skor diğer takımın lehine olsa bu futbolun karsılığı bu yenilgi değil derdiniz. tünelin sonunda ışık göremiyorum. gs ne zaman iyi futbol oynayacak.

    c. ronaldoya yüklenildikce ben de cr ci oldum. kafaylada atar frikiklede..

  3. Bize çok fazla bu adam. Dünya’nın en iyi alt yapısında en iyi futbol eğitimini alan ve gerçek anlamda “futbol” ‘u bilen, topun peşinden koşmayı bıraktıklarında hepsinin bir Cruyff, bir Rijkaard, bir Guardiola olacağı kesin futbolcuların hocasıydı bu adam. Kesinlikle iyi futbolcu olmalarından bahsetmiyorum, iyi futbol biliyor hepsi. Sen şimdi kalk bu adamların hepsinin sana minnet duyduğu bir ortamdan Türkiye gibi futbol cahili bir ülkeye gel. Hıncal Uluç gerizekalılarının ve o familyadan dolu olduğu ülkeye gel, eşek sudan gelinceye kadar dövsen de futboldan zerre kadar anlamayacak ama futbolcu diye geçinen bir dolu herifin olduğu takıma gel. Sana orada iyi hoca değil bu, futboldan anlamıyor falan desinler.

    Ciddi söylüyorum, gitsin bu ulkeden. O gitmeyecek kadar cesur bir adam ama, gönderir bizim süper futbol zekalı arkadaşlar. Yerine Fatih Terim’i süper iş yaptık diye getirirler.

    Bu ülkede futbolun ne kadar ucuz ne kadar cahilce oynandığını gösteren adam oldu Rijkaard. Bize çok…

  4. Yahu benim anlamadığım; sanki Fatih Terim 2000’den sonra takım çalıştırmadı ,Cruyff gibi efsane yarattıktan sonra emekliye ayrıldı… Bu çok beğendiğiniz Fatih Terim’in 2002-2004 arası Galatasaray’a geldiğini hatırlıyorsunuz umarım. Hani Lucescu gibi bir ilahı, bizi çeyrek finale çıkartan şampiyon yapan adamı, şutlayıp yerine getirmiştik Fatih Terim’i. Heh o adam işte Fatih Terim.

    1996-2000 oturaklığı olmayınca takıma hiçbir şey katamadığını herkes görmedi mi ? 2004’te en boktan sezonumuzun ardından şutlanmadı mı ? Hala ne diye Fatih Terim diyorsunuz çok merak ediyorum. Bu adam 2008’de şampiyona da takıma ne verdi ? Gazlamaktan başka… Kim der ki 2008 şampiyonası Terim’in eseridir ? Herkes biliyor ki şans ve futbolcuların inancı bizi o noktalara getirdi, sonra ne oldu Milli Takımı da bok edip gitti.

    Bu adamın teknik direktörlüğü 96-2000 kredisi sayesinde hala konuşuluyor. Dua etsin Hagi’ye Popi’ye, Takımda 10 senedir beraber oynayan Türk topçulara… Dua etsin.

    Fatih Terim’i severim ben, ama TD olarak hiçbir bilgiye sahip olmayan hala soyunma odasında 80’lerdeki kaptan haliyle verdiği gazlarla takımı idare etmeye çalışan bir adam kendisi… Devri kapandı, kendisini “ben zaten mükemmelim” diye diye hiç geliştirmedi. Yerine geldiğinde “bu mu lan Terim’in yerine geçecek, kesin italyan diye hakkını yediler Terim’in” dediğimiz yeni yetme Ancelotti 2 CL kazandırırken takımına, şimdi de en iyi 3-5 hoca arasında gösterilirken, Terim hala ben en iyiyim demeye devam ettiği sürece kimse kusura bakmasın ondan bir bok olmaz.

    Takımı gazla 2-3 maç kazanır -ki sanmıyorum onu da, artık ne Hakan Şükür ne Hasan Şaş var kulüpte- sonra yine gelir 6-0’lar, 1 sezon sonra da şutlanır, bu sefer de Lucescu aranır…

    Fatih Terim gelsin diyenlerin 02-04 ve Milli Takım zamanlarını da hatırlamalarını isterim. 2000 yılı üzerinden çok sular aktığını da hepimiz biliyoruz sanıyorum.

  5. fatih terim’den gerçekten nefret ediyorum. 1 kere daha getirirlerse bırakım galatasaray’ı daha fazla eziyet edemem kendime her hafta sonu. rijkaard’a gelirsek, hep savundum, hep arkasında durdum muhabbette fakat en son karabük maçını izledikten sonra inceden 1 ampul yandı kafamda, dedim kendime ”bu takımda yürümeyen 1 $eyler var.” bence bu ne rijkaard’ın hocalığıdır, ne topçuların kötülüğüdür, ne uyumsuzluğudur. klüp içi zaten yaz ba$ından beri çalkalanırken, birbiri ardına i$ çeviren yöneticilerden tut, kuyu kazanlardan dolup ta$arken, bu takımın ilk 5 e girmesini bırakalım, 15-16’ıncı olmadığına dua edelim. ben hala rijkaard’ın arkasındayım, güveniyorum ama klüp içinde dı$arı sızmayan büyük bir alev var. bence $u anki gs’nin durumu bu sebepten kaynaklanmakta ve bu içerdeki alev, topçuya, antrenöre ve takım içinde takıma katkısı bulunan herkese eksi bir $ekilde yansıyor. bir an önce bu sorun çözülmeli, ciddi bir $ekilde büyük bir sıkıntı içinde galatasaray, ohal falan ilan edilmeli hatırladığım son 5 senedir bu kadar kötü futbol oynayan bir galatasaray izlememi$tim ben.

  6. Rijkaard futbolu biliyo olabilir, çok iyi insan olabilir ama bu işin Rijkaard la gidemeyeceğide aşikardır. Tamam yönetim çok kötü, futbolcularımızın kalitesi de biryere kadar ama bu takımın ayakta duramamasının sorumlusu rijkaard dır.Hala bir tane orginize hucüm yapamamamızın sorumlusu da Rijkaard. Ben rijkaard ında ipin ucunu kaçırdığını ve kendisiyle çelişen hareketler yaptığına inanıyorum. bide bu servet neden bir oynayıp bir oynamıyor. Oynasın demiyorum ama bu adam ayıp bişey yaptıysa tamam oynatma ama neden bir oynatıp bir oynatmıyorsun analayamıyorum. bilen varsa da söylerse sevinirim.

  7. @ selocan; snn ilk yorumundan sonra bii ben yorum yapmışım, bide süleyman turan arkadaşımız. ikimizdede fatih terim gelsin yazmıo. sen nerden gaza gelip o ikinci yorumu yazdn onu merak ediorum. hyr istiosan bi daha oku fatih terimi kim istemiş. bak şimdi tekrar okudum bn göremedim ama warsa bide sen söle ki hatamı düzeltim. çnkü bende terimden nefret edenlerdenim de:))))))

  8. @ selocan; pardon bn bna diosun sandım ya gereksiz bi üzerime alınma oldu. aman abi gelmesin rijkaard kalsın o gelicekse. ama bn slaven bilic diorum KOKO’dan destek bekliorum..

  9. rijkaard’ın elindeki malzemeye kötü diyorsunuz ya . bir de terim’in 2. gelişindeki kadroya bakın. rijkaard’a cana’lar elano’lar alındı. terim’e listesinde dahi olmayan petre’ler bratu’lar alındı, buna rağmen o takım bu takımdan daha iyi top oynadı. zaten galatasaray tarihinde rijkaard’ın galatasaray’ından daha kötü oynayan takım yok

  10. ayrıca yeni yetme dediğiniz ancelotti’ye gösterilen sabır terime gösterildi mi? milan’da yabancı teknik direktör olmak kolay mı ? ancelotti’nin başlangıcıyla terim’in başlangıcına bakın bir isterseniz bol keseden sallamayın. leonardo’ya bile sabretti milan eski futbolcusu olduğu için, aynı ancelotti gibi.

    02-04 dönemi kadrosuı şimdikinden 5-6 gömlek daha kötü bir kadroydu. milli takım zamanlarına bakınca avrupa şampiyonasında yarı final görüyorum

Yorumlar kapatıldı.