Ha gayret Aykut

FB : 196 Bjk: 354

Pas futbolu oynatmak istiyorsun. Rakamlar ortada.

Ofansif futbol oynatmak istiyorsun. Sezon başından beri korner sayıları, gol sayıları, şut sayıları ve hatta galibiyet sayıları ortada.

Alex ile olan tantananız ortada. Gol atmak zorunda olduğun CL maçının devre arasında; kalburüstü Anadolu deplasmanında berabere bir ilk yarının sonunda ve evinde 1-0 önde götürdüğün, defansif orta saha oyuncusunu oyundan çıkarıp risk alan derbi rakibinin karşısında; yani her şekil oyundan çıkardığın Alex…

Aykut Kocaman geçmişinde Anadolu takımlarında pas yapan ama üretemeyen, beraberlik kralı takımlar yarattı. Şu an Fenerbahçe’nin başında. Beraberlikler değil, derbiler kralı. Ama bu kafayla Zeman dönemine dönüyoruz.

Stoch kenarda dururken; Dia artık her fırsatta ellerini dizine koyup dinlenirken Özer, Christian ve Gökhan Ünal seçimleri yapıyorsun.

Bobo oyuna girmişken, karşı takımda Guti oynarken defansına çık çık yapıyorsun. Ama bunu yaparken topa sahip olmayı da düşünmüyorsun.

Sezona kondisyon çalışmadan, toplu antremanlar yaparak başlıyorsun. Haftalar geçiyor, takım hala organizasyon yapamıyor.

Her maçın hikayesini anlattığın basın toplantısında ise gayret ekseninde laflar ediyorsun. Gayret ettik, edeceğiz, ediyoruz, edemedik, cart curt… Gayreti, koşmayı, çabalamayı boşversek de biraz top oynamaya baksak artık?

Fenerbahçe’nin 25-45. dakikalar arasında bulduğu maçı farka götürebilecek fırsatlar bakidir. Ama bu yazdıklarımı ne yazık ki değiştirmiyor.

Maç sonrası söylediğin şu cümleyi hatırlatsam?

“Bazı şeyleri zaman gösterecek. Nereye doğru gittiğimizi, neleri değiştirebileceğimizi veya dönüştüreceğimizi zaman gösterecek’’

Zırt pırt hoca gitmesin istiyoruz; doğru. Ama Zico döneminden buralara gelinmişken…seni değiştirsek? Yol yakınken? Bilica’yı da al yanına, noolur…

Beşiktaş’a gelirsek… Guti’ye şapka. Futbolu bu kadar güzel bilip, bu kadar rahat oynamak her babayiğidin harcı değil. Beşiktaş’ta Bobo dururken nasıl Nobre başlıyor, onu da anlamak mümkün değil. Nihat’ı ise bilen anlayan bana anlatsın.

“Ha gayret Aykut” için 7 yorum

  1. ne kadar güsel yazmışsın bende aykuta güvenen biriydim sabır dedim istikrar dedim ama bi ışık istiorum her sorunun başı alex her soruna cevap alexi çıkarmak olursa burda bi sıkıntı olur ne top tutabilioruz ne hücum ne pas. Aykutun yapmak istediğini yapan Shuster önde basan defansı öne çeken ofansif oynayan.Bugün fenerbahçenin kadrosunu shuster e vermiş olsaydık takım aykut un istediklerini daha güsel ortaya koyucakmış gibi bir tablo var ortada. Umarım bişeyler deişir dicem ama pek bi ışık yok ortada bi hamle bi insiyatif almak ciddi anlamda risk almak alınan tek risk alex i çıkarmak ki çok da reward u oldugunu söleyemeyiz onunda. Mesela bugün nihatın bitik oldugu ve oyundan da çıkamadıgı bu maçta quaresma sola geçmişken gökhan gönül çıkamasın die, andre santos oyundan alınıp yerine caner konsa gene ortaya christianı alsan aksayan mehmet topuz yerine ne güsel olmazmıydı en azından insiyatif alınırdı alex oyunda kalırdı madem takım kontra atıcak burda final paslarında en dooru kararı veren adam oyunda olur dia yı niangı topu koştururdu ama hayır takım geriye çekilio oyuncuların piskolojisi diosun ama sen gidip christianı alıp alexi çıkarıp bu piskolojiyi destekliosun bi ezber bozsak ne güsel olucak bi ümit versen bize antrenörlüğün adına ki bunları bugüne kadar aykut a en ufak eleştiri getirmemiş ve ona inanan biri olarak sölüorum ama galiba yok yere umut bağlamışız

  2. aykut kocaman’ın oynattığı futbol içindeki pas, yetenekli oyuncuları ”pas”landırmaktan ibaret. oyuna müdahale de edemediğini bugün yaptığı değişikliklerle görmüş olduk.

  3. @Ahen “mac sabahi spor servisine de twitter’dan ayni seyi yazmistim” yeni Sergen 🙂

    Bu kadar “net” gol kaciripta Besiktas’i yenemeyen bir Fenerbahce; bu kadar topa sahip, oyuna hakim olup Fenerbahce’yi yenemeyen bir Besiktas.. Aradan 1-0, 0-1 derken siyrilmayalim 🙂

    @muzo Aykut artik agziyla kus tutsa isi zor anladigim.. Ben genel olarak -eger felsefesini oturtursa- acikcasi cekiniyorum, felsefesi ne ki diyebilirsiniz tabii o ayri. En buyuk yanlis, bu takima gelis bicimi. Gectigimiz sene sportif direktorsun bu sene teknik direktor. Bu “direktorluk” olayinda bir yanlislar var demek ki..

  4. bnde guti’yi çook beendim. bi futbolcu her hareketini bilerek yapar mı? düşünmeden oynamıyor hiç, akıllı ve türkiye için fazlasıyla yetenekli. fb’de stoch nsl oynamaz, bir gs’li olarak bile çözemiorum aallah fb’lilere sabır versin..

  5. Aykut’u bu mac icin elestirmek ayıptır..Kayseri macından sonra elestir..Manisa macında elestir..Ama bu mac icin elestirmek insafsızlık olur..Besiktas savunmasını orta sahaya kadar cıkartıyor hele 1-0 yenik duruma dusunce kesin cıkartıcaktır..Arkaya araya atılan toplarla kontra yapar 3-4 olur mac diye dusunmustur..Kime sorsanız oyle derdi zaten mactan once de spor yazarları ilk golu atan kazanır seklinde acıklama yapmıslardı..Tamamen dusunceye uygun olarak gerceklesti mac..Fakat 2 yi atıcaksın..Attırmayan Aykut mu degil..Ozer girdi özer’den ne beklersin araya bırakmasını..Bıraktı mı bıraktı..Dia atsa mac 3e 4e gidecek..Olmadı..Aykut’u eleştirenlere gecen seneki bjk macını izlemelerini öneririm..Bazı seyleri cabuk unutuyoruz biz..Gecen seneki kayseri macı da farklı degildi bu seneki kayseri macından ki bu sene kayseri daha iyi takım..Gs top oynamadan kazanıyor bir taraftarı Rijkard’a laf etmiyor..Bizim 5-6 net pozisyonumuz var hoca gitsin diyoruz..Zico ilk geldiğinde 4-5 hafta nasıldı onu da hatırlamak lazım..Biraz da kendimize bakmamız lazım..Hem Aykut gitse kim gelicek..Son Dünya şampiyonu antrenörü Bosque mi..Geldi gördük..Son avrupa şampiyonu hocası? Aragones onu da gördük..Rijkard ?? Görüyoruz..Mourinho’yu da zor alacagına göre..Aykut iyidir iyi.. Kimlere sabretmedik ki Aykut’a da sabrederiz..

  6. Kusura bakma Ali ama, bu macta takimindan memnun olmak ayiptir. Dogru adam icin sabrederiz ama egosuyla ve kucuk vizyonla takim yoneten adamlara degil. Her basina konustugunda oyuncu kadrosuyla arasina mesafe sokan adamla degil.

  7. mac sabahi spor servisine de twitter’dan ayni seyi yazmistim; besiktas oyuna ofansif baslamaz ve de defansinda buyuk hatalar yapmazsa yener, obur turlu cok zor diye..dedigim gibi oldu ofansif basladik ve dedigim gibi oldu hakanin topu elinden kacirmasiyla golu yedik..dun iki farkli takimin iki teknik direktorunu de anlayamadigim bir mac izledim acikcasi, hani bazen acaba ben mi futbol bilmiyorum diye dusundum..mac sonundaki kanim suydu ki; besiktasin 1 numarali kalecisi cenktir, forveti bobodur, bu takimda hakan arikanin artik yeri yoktur..bana illallah geldi aman hakan aman hakan diye bagira bagira mac izlemekten cunku artik..gelelim fenere; alex oyundan ciktigi anda yanimdakilere dedim; fener bu macta puan kaybederse bu hareket yuzunden kaybedicek..sen stochu derbilerde oynatmayacaksan neden transfer ettin be adam?? nerde oynicak bu adam gidip karabuk macinda 4+ gol atsin diye mi aldin, besiktas zaten yorulmus defansta acik ustune acik var, takim risk aliyo ama sen elindeki cevheri kenarda oturtuyosun..bazen cidden anlamiyorum biz mi bisey bilmiyoruz, yoksa senelerdir bu adamlar bizle dalga mi geciyolar..

Yorumlar kapatıldı.