Güçsüz

Fazla uzatmayacağım; 4-3-3’müş 4-4-2’ymiş hepsi hikaye… Rijkaard bu takımı nasıl oynatırsa oynatsın elindeki malzeme buysa başarı hikaye.

Bu takımın ideal kalecisi kim? Ben bilmiyorum. Bursa maçında sağ beki kim? Futboldan ekmek yemesi haksızlık olan bir adam. Stoperi kim? Sezon başı açıklamalarıyla Rijkaard’a bile laf atan bir adam. Hele ortadaki üçlüsü? İsim verip onlardan burada da bahsedip daha fazla can sıkmayacağım merak etmeyin.

İleri ucu yine idare eder ama orada da sakat olmayan yok. Pino’yu almışın sakat. Baros sakatlıktan çıkmış 90 dakikalık kondisyonu yok yerine birini alman lazım tek yedeği Batdal ama o da sakat…

Sonra Rijkaard bu takımı oynatamıyor oluyor. Bu adamlarla neyi nasıl oynayacaksın? Güçsüz bir takımız bu sene kabullenelim. Malzeme bu kadar. Yerse.

“Güçsüz” için 27 yorum

  1. @Selocan 24 neden bu rijakaard hayranligi anlamis degilim saygi gosterrim ama yeter ya bu kadarda olmaz rijakardin sansinin tutmasini bekleyecegim ben olmuyorsa olmuyor diye bir sey var yaa
    Bu kadar da pozitif olunmaz

  2. Arda’yı da unutma abi. Arda’yı çok severim ve her zaman savunmuşumdur. Ancak Arda için Galatasaray artık bitti. En baş sebebi de biz taraftarlar. Takım her maç ruhsuz bir kaptanla sahaya çıkıyor. Ruhsuz ve mutsuz bir adamla. Kendisini kurtarmak için gitsin artık Liverpool’a. O da rahatlasın, takım da…

    Şu saymak istemediğin adamlar bir Anadolu takımında top oynasalar, takım kümede kalmaya oynar. Eğer biz bu sene ilk 5’e falan gireceksek Galatasaray olduğumuz için. Komediye gel; Rijkaard ne yapsın hakikaten. Sahaya bakıyor, kulübeye bakıyor, bir Elano var. Bir tek onu değiştirebiliyor… Takımın alayının değişmesi şart. Malum 5 kişi bu takımın iskeleti olacak, onun üzerine istekli genç bir takım inşa edecek kulüp. Yıldız falan istemem. Neill, Baros, Kewell, Arda ve Cana’nın yanına 6 tane alt yapı koy, öyle çık maçlara…

  3. Artik yeter RIJAKAARD gitsin
    Bu kadar kotu bir kadro yok arkadaslar suc kimde
    takimi taraftar yontemiyor
    :((((((((((((((
    yeter artik sikildim
    Bursaspor un ertugruil saglamin elindeki adamlar cok mu buyuk yildiz

  4. @kenanocunner; yıldız olmasına gerek yok. bursa orta sahasının en zayıf halkası hüseyin çimşir bile sarp-ayhan-barış üçlüsünden daha çok iş yapar.

  5. belki ben cok yanlis dusnuyorum ama KOKO sabir tasi catlar,
    Bakin avrupada haram bize
    ne yazik ki elenecegiz
    Beni kimse yanlis anlamasin ben GALATASARAYLIYIM Bir baska takimi tutup burda konusmuyorum
    MAC BITTI ICIMI DOKMEK ICIN SENIN YAINI BEKLEDIM ….

  6. Fatih Terim gelsin ya takımın başına. Hakan Şükür de yardımcı antrenör olsun. 2 senede CL şampiyonuyuz bak. Total futbol falan hikaye. Yaşasın Kaos futbolu.

    Rijkaard da kim oluyor ki, o da TD ise ben Jose Mourinho’yum…

  7. @kenanocunner

    Cruyff için kafamı, Rijkaard için kolumu keserim. Bunun sebebini ve Rijkaard’ın kim olduğunu burada yazmayayım şimdi. Sen de biliyorsundur az çok. Hayran olmak az kalır o sebeple. Bu adamın Galatasaray’ın başında olması bana, yanımda Monica Belluci ile Ferrarim’den inip Monte Carlo’da viskimi yudumlama hazzını veriyor. Yok o bile az kalıyor. Hiç olmayacak bir hayalin gerçekleşmesi gibi işte… Öyle gibi bir şey…

    Futbol’un tanrısının oğluna böyle bir kadro kurduğumuz için utanıyorum, o da ayrı konu tabi…

  8. barış,ayhan,mustafa sarp Allah aşkına bu nasıl bir orta sahadır..
    bende bu malzeme ile çok birşey beklemiyorum Rijkaard’tan ..

    Ancak,Rijkaard’a kızdığım konu,
    sezon başı bu kadro benim elime verilse,
    yemişim tazminatınıda,futbolunuda der,
    üzerine bide
    kocaman dittirin lan der basardım istifamı..

  9. her ne kadar kendisi benim favorim olmasa da şampiyon yapan lucescu’ nun elindeki kadroyu inceleyin. yabancılarına, yerli oyuncularına bir bakın. o kadro bundan daha mı iyiydi?

  10. Ben Rijkaard’ın kötü teknik direktör olduğunu düşünmüyorum ki bunu muhakeme etmem de anlamsız.Dünyanın gözünde Galatasarayın böyle bir teknik direktöre sahip olmasıylada gurur duyuyorum.
    Ancak bişiyler yanlış olduğu ortada.Rijkaard la Türk ligi tutmadı bence.Hani çok seversin ama anlaşamazsın ya onun gbi.Eldeki futbolcularda malum.Şimdi bundan sonra sezonu kurtartmak adına belki bir teknik direktör bulunabilnir mi? Ya da Rijkaard’ın kredisi bu sezonu 5. bitirmeye yetermi?Belki de hem bizim hem rijkaardın iyiliği adına ayrılmak doğru bir karar olabilir kanımca.

  11. Herkes Rijkaarda salliyor niye Sarp Baris ve Ayhan üclüsünü oynatti diye..kimi oynatsin…sakat Cana yada kondisyonu sifir olan Elanoyu mu?
    Adam daki malzeme bu!!!!
    Ulan Sezgin…Polat al Sezgini ve defol git artik..baslarda Polat sempatizanidim ama son yillardaki sportif basarisizlik(futbol) basketbol ves. girmiyorum bile…beni hasta etti..

  12. @ koko, ya yazın gzl koraycım her zmnki gbi de; gelmişssin gelmişssin o son cümleyi yazmamış yada yazmaya elin gitmemiş. kim suçlu, bu kadroyu adama veeren kim, transfer yapamayan eldeki işe yarayabilme ihtimali olan adamları satan kim, yok hadi o da olmadı, sakat oyunculara toplam 10 milyon euro bonservis bedeli verip başka oyuncu almaya parası kalmayan kim?
    ben açıkca söylüorum arkadaş, ben YÜZEYSEL BAŞKAN istiorum. parayı basıp Peter Kenyon’u getirebilecek, torpille kankasını değil. 100 milyon dolar borç yapıp hagi-popescu-taffareli geitirp avrupada fırtına estirecek başkan istiorum. banane şirketler birleşmisse yada rivanın arazisine inşaat izni alınmışsa. işallah rijkaard gtmez çnkü gsde kewell’a birlikte tek aklı olan kişi o. ama yazın yne harika koko. sadece kızmazsan, ”azıcık eksik olmuş” yorumunu yapim.

  13. şimdi geçen rijkaard için yazdığımın aynısını yazacağım rijkaard ile uzaktan yakından akrabalığı olan ve onu kollayacak olan lütfen okumasın sonra ters yorumlar geliyo krııcı olmayalım lütfen.koko dan ve herkesten özür dilerim kırıcı oluyosam
    şimdi arkadaşlar bu takımın defans hattı milli takımın defans hattı değil mi (sabri-gökhan zan-servet-hakan balta) 5 türk oynatma zorunluluğun mevcut al defans 4 lüsünü koy birde arda yı.5 yabancını koy (kewell,elano,pino,baros,cana) birde iyi bi yabancı al (kaleye tabiki).eee oyuncu anlamında ne eksik bu takımda ? yahu türkler milli takımın banko 11 de bulunan oyuncular.rijkaard ın aklı g de olsaydı bakın ince bi örnek.madem gs de forvet eksik senin 2. senen değil mi eyy rijkaard paşa.geçen sezon interden gitmeyi planlayan mourinho bile forvet anlamında 2008-09 da twentede parlayan marco arnautovici,keza pep guardiola da keirison u transfer ettirmişti (v.s v.s böle uzar gider) demek istediğim ileri vadede bir tane yabncı oyuncu aldırmadı rijkaard.hadi avrupa ligi izleyemiyo yahu bank asyada gol krallığına oynayan emenike var dediler.bu oyuncunun adı fb,bjk,ts ile geçti bir kere gs denmedi.(not:mehmet batdal bana göre tam bi hikaye.f.torres e tip olarak benzeyebilir iddaam yok ama futbol olarak nayır) hadi bunlrıda geçtim geçen sene gol kralı olan ve a.s.y dede gs ye gol atan ariza makakula 2 milyon euro bonservis ile kayseriye geri dönmüş.hadi bunuda geçtim yahu geçen sezon gs nin en çok gol atamı shabani nonda değilmiydi.neden yolladın ki ? peki geri al adam boşta.
    neyse uzar gider her zaman ki iddaam mevcut isteyenlede girebilirim.rijkaard burdan gidinci ya alkmaar a ya heerenveen e falan gidecek.

  14. @ jeunesturco; milli takımın defansı bizde de milli takım nerde dünya kupasındamı? öle bi sölüosunki sanki pique puyol diosun. makakuula diosun bncede alınmalıydı ama bonservisi 3.5 milyon euro ynede bnce alınabilir. bn rijkaardın suçlu olduunu düşünmüorum elinde xavi vardamı onun yerine barışı oynatıo. yne de kalması gerektiini düşünüorum.. kaleye gelen yabancı ne yaptı allasen bırakalım bu güne kdr. tutturmuşşsunuz bi mondragon açın yediği golleri izleyin hatırlayın taffarelden sora kmse gelmedi mondragon dahil.. şu ufuk oynasın hata da yapsın maçta yaksın. barcelona nın 4 sene öncesi valdezle yedii golleri ne çabuk unuttunuz.. günü kurtarmaya çalışıosunz. bu arada twentede ki arnautovicinin bonservisi de 7.5 milyon euro ama bnce ynede bu parada ödenebilir bi para.. ama paralar pino cana gbilerine çarçur edildi şimdi arasın dursunlar.. olmadı hadi gidip bidaha tffden para isteyip vermediler die kawga etsinler..

  15. Valla dun aksam yazacaktim Koko, sonra bosver dedim ama bosbogazlikta bir numara taraftarimiz stadta oldugu gibi internet basinda da sovalye kesildigi icin canima tak ediyor.
    Dun takim guzel bir futbol oynadi, bursanin organize iki atagi haric hicbir varligini hatirlamiyorum sadece bizim toplari gecistirdiler. Barosun kacirdigi 100% luk en az dort pozisyon var, keza servetin ardanin ve de disardan vurulan abuk toplar.
    ilk ofk belgrad macindan baslayarak bugune kadar gelirsek, takim ileriye gidiyor. Dun ki paslasmalar ve hirs bence guzeldi.
    Sanirim burdan da daha iyiye gidecek. Dun Balta ve Ali Turan haric takimin iyi oynadigini dusunuyorum, tabii kapasitelerince.
    Bu takimin ideal orta sahasi sarp-baris-ayhan degil tabii ki ama bu kadro ile altini cizerek soyluyorum dun guzel oynadi takim.
    Bursasporun hali icler acisi, bu sekilde giderlerse sene sonunda ilk 5 hayal olur.
    Bize gelirsek, takimin ciddi sekilde iyi top atabilecek bir on liberoya ve sag bek e ihtiyaci var. (bir de Balta bey duzelmezse sol bek e) kesinlikle, ama dun stoperlerimiz iyi idi. sarp ta ligde iyi bir ofansif orta saha, adam surekli geride kal, defansa yardim et deniliyor. o da beceremiyor. Elanonun da sag kanatta brezilyadaki pozisyonunda oynarsa neler yapabilecegini gorduk. Zorla onlibero eksikliginden zorlamanin manasi yok.
    Suursuz taraftarimiz, Tupcu nun kulubun icini daha da bosaltarak yaptigi “bomba” transferleri kiskanmaktan kendini siyirip biraz takimini izlerse ve de Galatasarayda bugune kadar yasanmayan “ona buna istifa” simarikligindan kurtulursa daha hayirli olacak ve sene sonuna dogru en azindan ligde basarili olacak takim. Ha bugun bunlari yazanlar bu memlekette bolca oldugu gibi yerler bu laflarini.
    Fakat bu takimin takviyey ihtiyaci oldugu gercegini degistirmiyor. Keita, elano, giovani, Jo derken bu sene sekilci taraftara Cana, pino az geldi tabii. Pino yu bilmem ama Cana nin iyi transfer oldugunu herkes soyluyor. Adamin bugune kadar ki kariyeri de belli. Siz Galatasarayli olarak Ridvan abinizi dinlemeye devam edin, varin nefret edin.
    Keitanin satilmasi ve hala iyi bir orta saha bulunmamasi buyuk sorun. Avrupada basari bu kadro ile tabii ki hayal ama disaridan sinirsizca sallamanin da mazereti degil.

  16. rijkaard’ın adını dahi doğru yazamayanlar için şu gitsin bu gitsin demek kolay tabi ama illa birilerinin gitmesini gerekiyorsa adnan polat yönetimi komple gitsin..

  17. koko demin yazdığım yorum yarım kaldı bizim sıpa mouse a bastı da neyse tekrardan yazacağım öbürünü kaldırırsan seviniim
    @murat akyol kardeşimse segilerle : diyosun ki ”bu arada twentede ki arnautovicinin bonservisi de 7.5 milyon euro ama bnce ynede bu parada ödenebilir bi para” demişsin ben ne oynaması yaptım.sen adamı twentede sanıyosan suç bende mi.sana futbol bilgin yok demiyorum ben ukaa değilim ama sen bana ”arkadaş snde hıncal uluç sendromu war. ancak oturduun yerden sallarsın öle” diyebilirsin belki abin belkide baban yaşındayım ama sen yinede söle eleştiriyi severim.öneride bulunmak haddime değildir ve hatta sevmem ama madem sen istedin dur yazıyım eğlenceli oluyo en son 80 lerin sonunda lise defterine yapardık harita metod arkasına. t.direktör abdullah avcı sistem 4-2-3-1. takım : arlauskis (r.kazan-gördüğüm en iyi kaleci) – sabri,servet,neil,h.balta – cana,elano (m.city de iken gerçek mevkiisi olan yerdir.bkz bayerneki schweinsteigerde oynarmı diyenlere) – tuncay (kaybolan hasan şaş agresifliği için birebir)-arda,kewell – baros.umarım memnun kalmışındır.saygılar
    @ahmediminde gözlerinden öperim : ben gs li kardeşlerimi sinirlendirecek kasıtlı bir söz sölediysem özür dilerim ama senden değil.koko gs ile kaç yazı yazdıa ben muhalefet ettim.insanın kendi görüşlrini sölemesi bombalmak mı.demek sen fb il bi durumda bu işleri yapıyosun ki benide kendin gibi sanıyosun ama dostum o niyetle biri değilim.ayrıca ne kadar güzel bi konu hakkında bilgi paylaşımı yapmak.eğer site http://www.galatasaray.com.tr olsaydı yeminle yazmazdım yada koko ban ”yeter be kardeşim neden küfürlü konuşuyosun derse” yine yazmzdım ki bakın sizin hakaretlerinize bile uyarı vermiyo çünkü gerçek bi moderatör neden karışsın.şak şak çılıkla bi yere gelinmez.varsa fikir üretin.
    burda ve ya başka yerde herzaman söleyeceğim rijkaard ı istemiyorum.sistemide onun olsun (futbolda sistem olmaz oyuncu aşğı kayar 4-4-2 olur yukarı çıkar 4-3-3 olur yana kayar 4-5-1 olur.gerçek futbol stadda öğreniliri f.m de yada p.s de değil).osman baydemir in meşhur cevabı vardır işte onunla rijkaarda veda etmek istiyorum.

  18. takimin gucsuz olmasi gercegine vurgu yaparak FR’nin yapmis oldugu/hala yapmaya devam ettigi hatalari gormezden gelemeyiz. Ortasahanin boktanligindan dem vuruyoruz, 1) musa diye bir adam alinmis katki yapar yapmaz o apayri bir konu ama bu tabloda hem ayhanin hem barisin hem de mustafa sarp in alternatifi olmasi gerekirken ve FR’nin kaybedecegi hicbirsey yokken bu tercihi yapmadi.

    2) sivasspora yenilmisiz mactan sonra yapilan aciklama “rakip takim fizik olarak bizden daha ustundu”, bu ligin son maci veya sonlara yakin bir periyodunda yapilmis bir mac sonrasinda yapilan aciklama degil, takimin en diri olmasi gereken zaman diliminde soylenmis bir soz! Ozru kabahatinden buyuk denilebilecek bir beyanat.

    3) malesef takimda FR’nin sozunu dinleyen bir adam yok. Servet ile medya onunde bu kadar polemige girdikten sonra hala onu 11de oynatmak kadro yetersizligi ile aciklanabilir ama bu ayni zamanda FR’nin imajini zedeleyen bir durum kim ne derse desin.

    4) Bu mactan sonra da kaptanlik yapmamasi gerekcesiyle arda ya salladi. Artik ne sozunun dinlenecegini, ne de ona zerre kadar saygi duyuldugunu zannetmiyorum. Galatasaray’da birseyleri degistirebilecek, kulturel olarak ve vizyon bakimindan takima/camiaya cok onemli katki yapabilecek bir hoca olacagini dusunuyordum, bu tabloda ne dusunduysem tersinin gerceklestigini goruyorum, yollarin ayrilma vakti malesef yaklasiyor…

  19. @murat akyol
    bal damlyo ağzından hocam..

    @jeunesturco
    hakkaten rahatsız mısın ya? ne zaman koko galatasarayla ilgili bişey yazsa bombalıosun.
    tamam anlıorum seni, yenilmemiz falan hoşuna gidiyo.sen de fırsattan istifade bizim en güvendiklerimize sallıosun.
    gidip bi fenerbahçe bloguna rahat rahat tepki görmiicek şekilde yazsana düşüncelerini.
    haz mı alıosun yani senin her yazdığın yorum sonrası sana yüklenmemizden

  20. @ jeunesturco; arkadaş snde hıncal uluç sendromu war. ancak oturduun yerden sallarsın öle. werdere giden oyuncu nerden gtmiş. imla hatası yakalama uğraşından çık futbol zekanı geliştir bnce. geçmişteki maçların anıları sna kalsın bna gelicek lazım. unutmayalım herkes real madridi sampion yapabilirdi ama YENİKÖY KASABI KILIKLIDAN sonra kimler geldi şampiyon yapamadı. rijkaardı desteklememin tek nedeni en azından bi sistemi war. ona göre dawranıo. birşeyler yapmaya çalışıo.. rijkaard tarikatı yok ama futboldan anlıyanlar tarikatı war. en kısa zmnda hıncal uluç tribinden çıkıp snnde o tarikata katılmanı bekliorum. sırf sorunları sölemek işş değil azıcık çözümü de söle o zmn görüşlerini bnde destekleyeym rijkaard gitti şimdi kim gelicek ne oynatıcak transfer yapılmazsa ne kdr deişik bişey olucak. söyle çnkü bnm futbol bilgim bunu kestiremio. belki bn sendn öğrenebilirim!!!

  21. nedir bu yaa!!
    acilen rijkaard istifa etmeli..
    dün gece maçı izlerken,maçtan sonra istifa eder diye düşündüm ama etmedi yine..
    yazık gerçekten çok yazık..
    bence bu kadar iyi niyetli olmamalı rijkaard.
    sonuçta adam kendi kariyerini mahvedio.bu kadar saçma sapan çalışan transfer komitesini heralde ilk defa görmüştür.
    bir an önce istifa edip adnan sezgin ve onun sultanlğından kurtarmalı kendini.
    yoksa daha çok sorgulanmaya !!! devam edecek türkiyede..
    istifa et ve kendini kurtar rijkaard!!!!

  22. ha bu arada ukraynada da cok rahat bi skorla galip gelicez. o konuda sıkıntı yok ama transfer döneminin bitmesine 1 hafta kalmısken,ligde 2 maçta yapıp 2 mağlubiyet almısken,uefada 3 maç yapmısken alınacak!!!! yabancı futbolcu ne kadar kaliteli olacak ve takıma ne zaman ısınacak büyük muamma..adnan sezgin de 1 haftadır avrupada, ne bok yiosa artık orda….

  23. bi arkadaş demişki rijkaard ın adını bile yazamayanlar rijkaardı eleştiriyo.bu nasıl bi savunma metodur anlamadım yahu.rijkaard yazma kursları varda biz mi gitmedik.bilgiye gerek yook hemşerim sadece rijkaard yaz o zaman eleştirebilirsin birde damsız girilmez.
    bi arkadaşda arnautovic twentede demiş.arnautovic 6.200,000 euro karşılığında werdere gitti
    bi diğer arkadaşta ”ee canım rijkaardın elinde xavi iniesta mı var napsın diyo” bende diyorum ki elinde xavi si iniesta sı olan zaten sembolik olarak alt yapıdan yada baba tavsiyesi verecek yeniköy kasabı kılıklı amcaları takımın başına getiriyo.maksat üst seviyede verim almak.o dediğin adamların hocaya ihtiyacı yok.keza çapraz kur yaparsan arda da türkiye nin messi si (bana göre).kimse rijkaard dan ch.lg kazan demiyo ki en azından yıllardır gruplara bile kalınamayan ch.lg ye hasret bitsin.yada 5 senedir yarı final bile görülemeyen türkiye kupasında finale çıkart takımı.bunlar çok büyük istekler değil.bu kadroda bunları yapamıcak kadar kötü değil.
    birde hassan sabbah gibi frank rijkaard tarikatı var sanırsam.ölde ölelim öldür de öldürelim frank baba.herkes geçicidir galatasaray bakidir.ben inanıyorum ki (sakın googleye bakıpta ahanda biliyok yazdık şincik nidaları olmasın lütfen) birçok gs li old trafford daki manch. utd ile 3-3 berabere kalınan maçın hocasını,gollerini atanı bile bilmiyodur.ama memento filmindeki lenny hesabı 10 dk lık hafıza ile yahu rijkaard harika adam sahip çıkalım diyo.
    herkese saygılar ve sevgiler …

  24. Lutfen burda guzelce fikir paylasimi yaopiliyor arkadaslar sakin bir sekilde paylasalim
    Hepimiz galatasaray in iyi olmasini istiyorsuz
    Hepinize sevgiler

  25. @jeunesturco tuncayı gs formasıyla görme fikri açıkcası içimi acıtıyor, hazmedemiorum. ardayı da artq istemiorum ciddn böle küsücekse oyuna. senelerce de sabriyi sağbek izliceimize madem fantezi yapıoruz bn hamiti görmek isterim orada.. kalecini tanımıorum açıkcası o yuzden hiç bi fikrim yok ama sistemden kasıt formation diildi. ynede bnce bu son yorumun dierlerine göre dha yapıcıydı madem eleştiriye açıksın:))

  26. Cana Pino defolsun gençler oynasın kewel başlarında.Kamp sistemi geri gelsin.Neden 70 bittikleri araştırılsın.Neden Rijkaardın tr ligini ciddiye almadığı son dk lig açılışına geldiği sorulsun! Bursayı neden analiz edemediği de sorulsun! Ardaya devamlı yanında olucağı bir psikolog bulunsun ki messiyle karşılaştırılmasının sadece fotomaç kolpası olduğunu hatırlatsın.Fotoğraf çekimi yapılır gibi futbolcular sıraya sokulsun soğuk suyla bi üstlerine su sıkılsın.Bolca floryada maç kaseti izlensin.Antremandan sora bir araya gelinsin takım ruhu olsun.Taktik çalışılsın önceden duran top çalışılsın fln fln.Bunlar olurken yöneticilerim cana pino gibi adamların peşinden koşmak yerine rijkaardın işini kolaylaştırabilicek ingilizce bilen rijkaardın da birlikte çalışmaktan mutlu olduğu bir şube sorumlusu bulunsun.

Yorumlar kapatıldı.