Milli Takım

Hiddink dün Milli takımımızın Romanya ile oynayacağı hazırlık maçı için aday kadromuzu açıkladı. Ben de dünden beri kadroya bakıp duruyorum. Anlamakta zorluk çektiğim noktalar var.

Hiddink dedik; yeni bir başlangıç, yeni bir yapılanma dedik ama kadroda hala değişmeyen demirbaş isimler var. Senelerdir adam gibi top oynamayan kramponu çıksa sakatlanan Zan yine kadroda hep kadroda. Defansta bir diğer alakaya çay demle isim İbrahim Kaş. Bugüne kadar ne yaptı ya da şu an ne yapıyor da Milli takımda? Mesela bu isimler yerine bir İbrahim Toraman neden hala düşünülmez?

Orta sahaya geçtim. Bakıyorum Selçuk Şahin var. Fener’lileri delirtiyor yetmedi komple 70 milyonu ayar etsin. Necip’in Selçuk’tan nesi eksik? Ya da eksikse bile kendini geliştirip Selçuk’tan çok daha iyi olma potansiyeli yok mu? Şans vermek bu kadar mı zor? Sonra bir başka isim Kazım Kazım. Yeteneklerine lafım yok. Hatta oynayası geldi mi izlemekten keyif de alıyorum ama senede kaç kere oynuyor? Yeni yapılanma dedik hala 32’lik Aurelio var. Nerede Topal?

Forvete bakıyorum. Söyleyecek fazla birşey yok zaten ülke olarak forvet konusunda sıkıntımız var. Eldeki isimler belli. Nihat, Tuncay, Halil her daim kadroda. Genç yetenekler Mevlüt, Sercan denenmeli. Deneniyor da zaten. Bari Mevlüt’e inanılsa da Fransa’da yaptıklarını Milli Takımda da yapsa.

Bu kadro seçiminde Hiddink’in payını çok merak ediyorum. Kadroyu Oğuz Çetin yapmış altına Hiddink imza atmış gibi. Fatih Terim gitti ama takıntıları hala Milli takımın başında gibi…

Bir de geçen gün bir haber gördüm ilginç geldi. Hiddink Türkiye’ye gelmiş. Pasaport kontrolünde vizesi bittiği anlaşılınca kapıdan yeni vize alınmış. Ee yuh(!) be bilader. Milli takımın hocasının vizesinin bittiği pasaport kontrolünde mi anlaşılır? Yok mu bunun bir çalışma izni ya da belgelerini takip eden birileri? Naylon hoca mı bu?

“Milli Takım” için bir yorum

  1. ağzına diline sağlık, yani yeter artık ya, gerçekten yeter, bıktık usandık, futboldan soğuduk bunlar yüzünden, bıraksınlar gitsinler, yeter yeter yeter…

Yorumlar kapatıldı.