İngilizlerin kırmızı uğuru

Dünya Kupasına 2 beraberlikle başlayan İngiltere gruptan çıkmak için yarın Slovenya’yı yenmek zorunda. Maç öncesi teknik taktik bir yana bir de uğur peşinde koşuyorlar. Yarın sahaya kırmızı forma ve kırmızı şort ile çıkacaklar. Normalde deplasman formaları kırmızı ancak onun altına beyaz şort giyiyorlar. Yarınki maçta kırmızı şort tercih etmelerinin sebebi ise İngiltere Milli takımının sahaya kıpkırmızı çıktığı hiçbir maçı kaybetmemiş olması.

Daha önce 4 kere kırmızı forma-şort kombinasyonu yapan İngilizler; 1962 yılında Peru’yu yenip Bulgaristan ile berabere kalmışlar. Daha sonra 1963’te Çekoslavakya’yı yenmişler ve son olarak Bulgaristan’ı 3-1 yenmişler.

“İngilizlerin kırmızı uğuru” için 5 yorum

  1. Sportman o değil de Slovakya geçen maç ne giydi ? 🙂 Dedik sana o kadar Stoch’tan haber aldık diye 🙂 İtalya maçına da beyaz forma ile çıkacaklar.

  2. İşin şakası bir yana ben de bir broşür var. Kupadan önce bütün takımların hangi formalarını hangi maçlarda giyecekleri FIFA tarafından belirleniyor. Bir yerden buldum işte, oradan biliyorum hangi maçta hangi takımın hangi formasını giyeceğini. Ancak bu tabi grup maçları için geçerliydi, sonraki eşleşmeleri kimse kupadan önce bilemeyeceği için yazmıyor doğal olarak.

Yorumlar kapatıldı.