Sevdik seni Şili!

Sabah İspanya zamanı dedik onlardan önce sahaya çıkan Şili bize futbolu hatırlattı. Hızlı ve hücumu düşünen Matias Fernandez’li, Alexis Sanchez’li ve Isla’lı Şili, Honduras’ı 1-0 ile geçti. Skor yine düşük olsa da bugün en azından futbol vardı sahada. Atılan gol organizasyon bakımından belki de turnuvanın şimdiye kadarki en iyi golüydü.

Aslına bakarsanız Şili’nin bu performansı pek de sürpriz değil. Güney Amerika eleme grubunda Brezilya’nın 1 puan arkasında 2. olarak Güney Afrika’ya geldiler. Grubun diğer favorisi Arjantin’e 5 puan fark attılar.

Maçın bir diğer keyif veren kısmı ise Şili’li taraftarların zaman zaman Vuvuzela vızıltısını bastırmalarıydı. Dünya Kupası havasına biraz olsun girdim. Şimdi sıra İspanya’da. Yanlız bu Şili grupta İspanya’ya sıkıntı verir gruptan çıkınca da turnuvanın sürprizi olur.

“Sevdik seni Şili!” için 4 yorum

  1. almanya dısında her takım cok kısırdı hucum konusunda..zaten bu kısırlıkta skorlara yansıdı..
    fakat bugun yıne skor yıne 1-0 olmasına karsın,sahada muthıs bı şili,muthıs bi a.sanchez ve a. vidal vardı..tam takım sureklı pres sureklı gol dusundu..bende bu kupanın gızlı favorısı şili olacaktır

  2. Kupa başından itibaren bir maç hariç maçların tamamını izledim çünkü ilk maçlar bir miktar heyecansız da görünse bence fikir vermesi açısından oldukça değerli.

    Kısır skorların olduğu, iyi pas düzeninin kurulamadığı dağınık bir performans vardı bence, hayal kırıklığına uğradım, birkaç ülke hariç..

    Bunlardan en önemlisi çok merak ettiğim Güney Amerika ükleleriydi. Fildişi, Şili özellikle. Alexis Sanchez o müthiş istekli oyunuyla beni büyüledi, o kadar özlemişim ki savaşçı bu ruhu çok beğendim, ayrıca Şili Honduras karşısında 1 li skoru o kadar rahat arttırabilirdi ki olmadı.

    Fildişi ise dün bana göre çok organize, istekli ve etkiliydi. En etkili ve rakibi domine eden Almanya olmasına rağmen bence Fildişi ve Şili bence gollü skorlarla maçlarını bitirebilirlerdi.

    Favorilerin durumunu zorlarlar mı bilemeyeceğim çünkü yıllarca beraber oynayan deneyimli takımlar var, özellikle bireysel yetenekleri çok yüksek olan oyuncular var, bunlar muhakkak skora etki edeceklerdir.

    Ama bugün İspanya nın puan kaybı beni düşündürdü, İtalya hüzündü, Fransa beraberliği daha da soru işaretlerimi arttırdı.

    Bence Günay Amerika dan Şili ve ayrıca Fildişi fark yaratabilir.

  3. fildişi guney amerıka ulkesı dııl ılgın afrıka ulkesı

Yorumlar kapatıldı.