İspanya zamanı!

Dünya Kupası başladı daha adam gibi top oynayan yok. Bi’ Almanya keyif verdi onun dışında az gollü, bol beraberlikli, sıkıntıdan intihara sürükleyen maçlar… Dün Brezilya’dan birşeyler bekledik ama onlar da hayal kırıklığı.

Bugün pas manyağı İspanya sahaya çıkıyor. Rakip İsviçre. Herkesin beklentisi büyük çünkü herkes iyi futbol izlemek ve goller görmek istiyor artık. Milli takımlar seviyesinde en iyi futbol oynayan İspanya’dan da bunu beklemek normal.

İspanya’da hafif sakatlığı bulunan Iniesta büyük ihtimalle riske edilmeyecek. İspanyol basınına göre Torres de yedek başlayacak. Bu biraz hayal kırıklığı. Villa-Torres ikilisini izlemek istiyor gönül. Euro 2008 finalinde Almanya’ya karşı oynayan 11’den 6 isim bugün yine sahada. Muhtemel 11’ler ise şöyle;

İspanya; Casillas, Ramos, Puyol, Pique, Capdevila, Xavi, Busquets, Xabi Alonso, Silva, Mata, Villa.

İsviçre; Benaglio, Lichtsteiner, Senderos, Grichting, Magnin, Gökhan İnler, Hakan Yakın, Gelson, Barnetta, Nkufo, Eren Derdiyok

Grupların ilk maçlarında bütün takımlar turnuvaya kaybetmemek ve bozuk moralle başlamamak için güvenli oynamayı seçti. İkinci maçlarda herkesin daha fazla risk alacağını düşünüyorum. Bi’ zahmet de alıversinler artık yoksa kafalarında kıracağım o kupayı.

“İspanya zamanı!” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.