Yeni iç saha formasıyla ilk defa

Milli takımımız Nike tarafından tasarlanan yeni iç saha formasıyla ilk maçına yarın çıkıyor. TSI 20.30’da rakip Kuzey İrlanda.

Yeni formamızın hem tasarımıyla hem de gelişmiş teknolojiyle üretilmesinden dolayı bir takım farklı özellikleri var.

Geri dönüşümü yapılmış plastik şişelerden elde edilen kumaşlardan üretilen formalar futbolcuları daha kuru, daha serin ve daha rahat tutacak şekilde tasarlandı. Bu tasarım sayesinde futbolcuların vücut sıcaklığı  yeşil sahadayken istenilen düzeyde tutuluyor olacak ve böylece onlar da en üstün performanslarını sergileyebilecekler.

Performansı sürdürülebilirlikle birleştiren Nike aynı zamanda Çevreye Duyarlı Tasarım felsefesine uygun olarak çevreye verilen zararları azaltma konusundaki kararlılığını da göstermiş oluyor. Considered Design felsefesinin temelinde toksik maddeleri ve atıkları azaltmak, çevreye dost malzemelerin kullanımını arttırmak ve daha sürdürülebilir ürünler yaratmak için Nike’ın getirdiği yenilikleri kullanmak bulunuyor.

Daha önceki Nike forma kumaşlarına göre %13 daha hafif olan geliştirilmiş Nike Dri-Fit kumaş, teri buharlaştığı yer olan formanın dışında tutarak futbolcuların daha kuru kalmasını sağlıyor. Formanın her iki yanında uzanan ve şortlarda bel kısmının altında bulunan yeni havalandırma bölgeleri ise kumaştan içeri giren havayı ciddi derecede arttırarak futbolcuların daha serin hissetmesine olanak sağlıyor.

Şortlarda ise bel kısmının altında, omurganın alt kısmının yakınında ek bir havalandırma bölgesi bulunuyor.

Formanın yeni çift dokumalı  yapısı ona daha ince bir görüntü kazandırırken, öte yandan %10 daha esnek bir yapı veriyor. Ayrıca vücudun doğal hatlarını vurgulayan yeni dinamik kavrayışı maksimum hava dolaşımı ve hareket sunuyor.

Nike, sponsor olduğu tüm milli takımların formalarında bu üstün teknolojiyi kullandı. Brezilya, Portekiz ve Hollanda gibi Nike’ın değişmez listesindeki ünlü milli takımlar ilk kez tamamen geri dönüşümle elde edilmiş formalar giyecekler.

“Yeni iç saha formasıyla ilk defa” için 3 yorum

  1. Teknolojisi iyi güzel de, bu forma esasında dış saha formasıdır. Ne ara bunu iç saha yaptılar anlamadım. Bizim esas formamız beyaz olandır.

  2. Ben de onu kabul etmiyorum. Millet bir bayrak rengi diye tutturdu; turkuaz gibi güzel ve anlamlı bir formayı, memleket meselesi hâline getirdi. Madem bayrak rengi değil diye turkuaza karşı çıkılıyor; bayrağımızın hâkim rengi kırmızı olduğuna göre, iç saha formamız kırmızı olmalı.

  3. Kabul edip etmeme meselesi değil ki bu. Fatih Terim bu takımın başına geçene kadar 70 sene biz bembeyaz formamızı giymişiz, kırmızı bantlı. 70 sene… Kırmızı formamız da vardı tabi. Ama birini senede 25 maç giydiysek, diğerini 3 maç giydik hep. Milli forma deyince aklımıza hep o beyaz forma geldi. Kırmızı ise 2000’den sonra Home oldu. Sen ki sportman formadan, kültürden anlarsın. Aşkolsun ama 🙂

Yorumlar kapatıldı.