UEFA Avrupa Liginde final günü

Kısmetico Madrid ile Fulham bugün Hamburg’da Avrupa’nın iki numaralı kupası için karşı karşıya. Atletico’nun bu sezon Avrupa’da sadece 2 galibiyet alarak bu finale geldiğini daha önce de belirtmiştik. Sami Yen’de bir bizi yendiler bir de Vicente Calderon’da Liverpool’u. Fulham ise kupanın sürprizi oldu. Shakhtar, Juventus ve finale ev sahipliği yapacak olmanın gazıyla oynayan Hamburg’u elediler.

İki takım da bu sezon tamamen Avrupa’ya konsantre oldular desek yeridir. Atletico son haftaya girilirken 9., Fulham ise sezonu 12. sırada tamamladı. Fulham için kupanın önemi büyük; 131 yıllık tarihlerinde Avrupa’da hiç kupa kaldırmışlıkları yok. Atletico Madrid ise bu finalden sonra bir de Sevilla ile İspanya Kupası finali oynayacak. Hedef iki kupayı da alıp ligde hüsran olan sezonu iyi bitirmek.

Atletico’nun tartışmasız en önemli isimleri Forlan, Agüero ve Reyes. Forlan UEFA Avrupa Liginde Atletico’nun en golcü oyuncusu. 8 maçta 4 gol. Reyes’in de özellikle sezonun ikinci yarısında yükselen bir performansı var. Fulham’da ise en önemli iki isim Zoltan Gera ve Bobby Zamora. İkilinin UEFA Avrupa liginde 6’şar golü bulunuyor.

Atletico’nun hem bizi elemiş olması hem de hakem hatalarıyla bu noktaya gelmesi beni bu finalde Fulham taraftarı yapıyor. 131 yıllık tarihlerinde alsınlar ilk kupalarını İngilizler. Gerçi Atletico bu kısmetle maçı yine son dakikada beraberliğe bağlar, penaltılarla alır kupayı…

Muhtemel 11’ler ise şöyle;

Atletico Madrid; De Gea, Valera, Dominguez, Perea, Antonio Lopez, Reyes, Assunçao, Raul Garcia, Simao, Agüero, Forlan

Fulham; Schwarzer, Pantsil, Hangeland, Hughes, Konchesky, Davies, Murphy, Etuhu, Duff, Gera, Zamora

“UEFA Avrupa Liginde final günü” için 4 yorum

  1. kupayı da alırlarsa yuh olsun diyorum artık.
    caner olmasaydı belki madrid yerine biz hamburg’ta olabilirdik :))

  2. Zamora ve Gera Fulham’i buraya kadar tasidi. Dempsey oynamiyor mu , cezali falan mi ?

    Zamora sakatligi yuzunden Capello onu milli takima al(a)madi. Bu mac butun enerjisini verir, tendonu da koparir diyorum..

    Forlan da Uefa’nin sitesini susluyor , bize ve Liverpool’a attigi son dakika golleriyle !

  3. O değilde, bu Grella’ya ne diyorsun reis? Adamakıllı bir ön libero beklerken bence hayalkırıklığı…

Yorumlar kapatıldı.