Wolfsburg’un yeni hocası şampiyon McClaren

Geçen sezonun Bundesliga şampiyonu bu sezonun hayal kırıklığı Wolfsburg’un yeni hocası İngiliz Steve McClaren oldu.

McClaren bu sezon PSV ve Ajax’ın arasından sıyrılıp Twente’yi Hollanda Ligi şampiyonu yapmıştı. Kariyerine Oxford rezerv takımında başlayan daha sonra Derby County’de yardımcı antrenörlük yapan McClaren, 1999 senesinde Sir Alex Ferguson’un yardımcısı olmuştu. Kariyerinin en önemli iki noktası ise Middlesbrough ile 2006 yılında UEFA Kupası finali ve İngiltere Milli Takım teknik direktörlüğü. Gerçi İngiltere’yi EURO 2008’e götürememiş ve kovulmuştu.

Twente’yi tarihinde ilk kez şampiyon yapan McClaren artık Bundesliga’da. Wolfsburg ile olan sözleşmesi 2 sene. Eğer Wolfsburg elindeki önemli isimler; Dzeko, Grafite ve Misimovic‘i tutabilirse McClaren yönetiminde geçen sezonki iyi futbolunu yakalar. Gerçi Van Gaal Bayern’in başında olduğu sürece şampiyonluk diğerlerine biraz hayal gibi geliyor bana. Bu sezon Magath‘lı Schalke biraz zorladı ama Van Gaal için alışma süreciydi bu ilk sezon.

“Wolfsburg’un yeni hocası şampiyon McClaren” için 2 yorum

  1. ben şu adamın transfer dedikodusu çıktıından beri neden ayrılmak istediine anlam veremedim. klüpmü istemedi?? twenteyle seneye şamp. liginde oynamak warken ne işi war adamın almanyada, adamlar avrupada bile yok.. klüp mü yolladı yada sözleşmesi bittiyse yeni sözleşme mi önermedi çözemedm???

Yorumlar kapatıldı.