Sıkıntı var

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama;

“Turkcell Süper Lig’de Pazar günü saat 15:00’da İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda Kasımpaşa ile oynayacağımız karşılaşmanın biletleri çok özel fiyatlarla kulübümüz tarafından satışa sunuluyor. Kasımpaşa yönetimi tarafından 120 TL olarak açıklanan biletler kulübümüz tarafından 50 ve 80 TL fiyatla taraftarımıza satışa sunulacak.”

Bu da Turkcell Süper Lig müsabakaları statüsünde yer alan 8 no’lu maddenin 4. fıkrası;

“Tüm tribünlere biletle ve/veya kombine kartla girilir. Bilet satışları görevlilerce, TFF veya kulüp tarafından uygun görülen yerlerde yapılabilir. Biletlerin her ne surette olursa olsun toplu bir şekilde ya da rayiç veya üzerlerinde yazılı bedellerinin altında ya da üstünde bir bedelle satılmaları, temin edilmeleri ve dağıtılmaları yasaktır.”

Normal sezonda 10 lira olan maç biletlerini 3 büyüklerle oynarken 120 lira yapan Kasımpaşa yönetiminin zaten yatıcak yeri yok. Fenerbahçe yönetiminin taraftarı için yaptığı bu uygulamada gayet güzel düşünülmüş ancak kurallara aykırı olduğu da açık. Sonuçta maddeye aykırı olarak biletler üzerinde yazılan bedelden daha ucuza satılacak. Nasıl olacak şimdi bu iş?

“Sıkıntı var” için 11 yorum

  1. Cok iyi yakalamissin..

    Ama girerler, alirlar..Olur boyle isler.. Ufak bir cezasi vardir onu da oderler..

    Sampiyonluk yolunda hersey mubah..

    Meyve veren agaci tasliyorsun Koko, yapma boyle 😉

  2. Dikkatli takip etmemişsin Biletlerin geri kalan fiyatını Fenerbahçe kendi kasasından karşılıycakmış.Bu da kurallara uygun olmasını sağlıyor.Biletler yine ayni fiyatla satılmış oluyor..

  3. @akif burcak; elbet fener yonetimi biletlerin tanesini 120 liradan alacak ancak ben yarin giseye gitsem uzerinde 120 lira yazan biletti 80 liraya alacagim. Iste sorun da burada…

  4. @ akif burçak, dediğin mantıksız; ozmn fazla fiyata satarsın yne bilet parasını klüp kasasından tam çıkar gbi gösterir, geri kalanını cebe atarsın. kuralların fiyattan aşağı satıosan ok, fazla satıosan ceza alırsın yönünde olduunu sanmıorum.

  5. Zaten toplu bilet alımı da yasak, fiyatı geçtim. Ancak şu şekilde kurala uydurulur, FB yönetimi bilet almak için birkaç on kişiyi görevlendirir. O insanlar 120 liradan bileti alıp kulübe getirir, sonra taraftarlar kulüpten alırlar biletleri. Sonuçta buna kimse karışamaz.

  6. Bu gün bazı basın yayın organlarımızda Kasımpaşaspor ile oynanacak olan Turkcell Süper Lig 31.hafta karşılaşması biletlerinin satışı hususunda 5149 sayılı yasanın (14.ncü maddesinin) ve Turkcell Super Lig Statüsünün (8.nci mad.4.par) kulübümüz tarafından ihlal edildiği‚ Bursasporlu bir taraftarın bu konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına ve TFF´ye suç duyurusunda bulunduğu haberleri yer almaktadır.

    Öncelikle ve önemle altı çizilmelidir ki Fenerbahçe Spor Kulübü tüm eylem ve tasarruflarını yürürlükteki yasalar‚ yönetmelikler‚ tüzükler v.s her türlü hukuksal düzenlemeye uygun bir şekilde gerçekleştirmektedir..

    Kasımpaşaspor ile oynanacak olan lig maçının ev sahibi Kasımpaşaspor´dur. Söz konusu müsabakanın maç biletleri Kasımpaşaspor tarafından 120 TL bedelle Biletix şirketi eliyle satışa çıkarılmış olup‚ taraftarlarımızın satın aldığı biletler dahil olmak üzere müsabaka biletlerinin tamamı üzerlerinde yazılı bu rayiç bedel üzerinden satılmaktadır. Biletlerin toplu olarak yada üzerinde yazılı bedelin üstünde yada altında bir bedel üzerinden satın alınmaları‚ temin edilmeleri yada dağıtılmaları söz konusu değildir. Kasımpaşaspor maçı biletleri üzerinde yazılı rayiç bedel ile ve bir taraftarın en çok 3 adet satın almasına izin verilerek satılmaktadır.

    Kulübümüz‚ Kasımpaşaspor maçı biletlerini rayiç bedelleri üzerinden satın alan kulüp üyelerimizin‚ Fenerbahçe Taraftar Kart sahiplerinin ve Fenercell abonelerinin ödedikleri bilet bedellerinin bir bölümünü promosyon olarak karşılamaktadır. Bu şekilde yapılan promosyon‚ Fenerbahçe üyeliğinin yaygınlaşması‚ Fenerbahçe Taraftar Kart ve Fenercell projelerinde abone sayılarının büyütülmesi ve bu şekilde bu projelerden elde edilen kulüp gelirlerinin arttırılmasını sağlamaya yöneliktir. Dolayısıyla söz konusu bu uygulama ne 5149 sayılı yasanın 14.ncü maddesine ne de Turkcell Super Lig Statüsünün 8.4 ncü maddesine aykırı bulunmaktadır.

    Benzer projelere sahip olan rakip kulüplerin kendi projeleri kapsamında aboneleri olan taraftarlarına ücretsiz maç bileti sağladığı düşünülürse kulübümüzün gerçekleştirdiği bu promosyon çalışmasının yasaya ve talimata aykırı olduğu iddiaları gerçekten son derece uzaktır.

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yargı ve idare organına başvuru hakları anayasal hak olup‚ bu hakkın kötüye kullanılmasının hukuki ve cezai sonuçları yasalarla düzenlenmiştir. Kulübümüz konunun takipçisidir.

    http://www.fenerbahce.org

  7. @ selocan, hyr bileti klüp alırsa bedava dağıtmak zorunda ki bu zaten yasak. 3. kişiler (buna klüplerde) dahil bilet satamaz, tff onaylı biletler üzerinde hiç bir oynama yapamaz.. bu karaborsaya ve sahteciliğe girer.

  8. Milliyet’teki bir habere göre Bursaspor’lu bir taraftar savcılığa dilekçe vererek suç duyurusunda bulunmuş.

  9. Sırf Galatasaray’ın ücretsiz dağıttığı biletler üzerinden kapağı çok iyi koymuş adamlar, Bir Galatasaray’lı olarak tebrik ediyorum.

Yorumlar kapatıldı.