En çok kazanan hala Beckham

Forbes’un yaptığı en çok kazanan futbolcular araştırmasında bir numara yine Beckham olmuş. Yaşadığı sakatlık sonrası kariyerinin en zor günlerini geçiren 35 yaşındaki Beckham’ın yıllık kazancı 40 milyon dolar. Futbolculuk maaşının yanı sıra en büyük gelir kapısı Motorola, Armani ve Adidas. Şu son geçirdiği sakatlık olmasa ve Dünya Kupasına gidebilseydi sponsorluklardan daha da çok cebe indirecekti.

İkinci sırada bizim maganda Ronaldo var. Yıllık kazancı 30 milyon dolar. En önemli sponsorları Nike, Coca-Cola ve Armani. Ronaldo’yu takip eden isimler ise yıllık 25 milyon dolar kazançla takım arkadaşı Kaka ve onun hemşerisi Ronaldinho.

Henry ise sponsorlardan iyi götüren bir diğer isim. Yıllık kazancı 24 milyon dolar olan Fransız’ın en önemli sponsorları Reebok, Gillette ve Pepsi. FIFA yılın futbolcusu Messi ise yıllık 20 milyon dolarlık kazancıyla 6. sırada. Messi’yi Chelsea’nin kaptanları Lampard 17 ve Terry 16 milyon dolar ile takip ediyor. Bu sezon Eto’o ile takas edilen Ibrahimovic’in yıllık kazancı da Terry gibi 16 milyon dolar. Onun ardından ise 15 milyon dolarla kaptan Steven Gerrard geliyor.