Serie A’nın zirvesinde son 5 hafta

İtalya’da liderlik bu hafta el değiştirdi. Sezon içinde rakiplerine 9-10 puan fark atan Jose’nin Inter’i Fiorentina deplasmanında 2-2 berabere kalınca Atalanta’yı 2-1 yenen Roma zirveye oturdu. Aslına bakarsanız Inter’in rakiplerine oranla çok daha güçlü bir kadrosu olmasından ve başlarında Mourinho gibi bir hoca olmasından ötürü bu sezon da rahat rahat yine şampiyon olacağını düşünüyordum. Zorlayabilecek takım olaraksa belki Milan diyordum.

Ranieri’nin Roma’sı ise tam çikletten çıkar misali geldi zirveye oturdu. Haftalardır maç kaybetmiyorlar ve konsantre şekilde yollarına devam ediyorlar. Kalan 5 haftadaki en zor maçları kuşkusuz önümüzdeki hafta sonu oynanacak Roma derbisi. Oradan galip çıkıp Sampdoria’yı da geçerlerse son 3 haftaya psikojik olarak avantajlı girebilirler.

Inter’in kalan 5 haftadaki fikstürü ise rakiplerine oranla daha kolay gibi. Ancak akıllarında Şampiyonlar Liginde oynanacak Barcelona maçlarının olması büyük handikap. Sadece Serie A’da yollarına devam ediyor olsalar 5’te 5 yaparlar derim ama yorgunluk ve konsantrasyon eksikliği sahadaki performansı etkileyebilir.

Milan’ı ise afedersiniz ama eşekler kovalasın. Son haftalarda büyük hayal kırıklığı yaşattılar. Defalarca altın tepsiyle sunulan fırsatları değerlendiremediler. Son olarak dün San Siro’da Catania’ya takıldılar. Son 5 haftadaki fikstürlerine de bakınca hiç bir maçı kesin kazanırlar diyemiyorum. Liderliği geçtim 2.’lik bile zor.

1. Roma – 68 puan / Lazio(D) – Sampdoria – Parma(D) – Cagliari – Chievo(D) 2. Inter – 67 puan / Juventus – Atalanta – Lazio(D) – Chievo – Siena(D) 3. Milan – 64 puan / Sampdoria(D) – Palermo(D) – Fiorentina – Genoa(D) – Juventus