2-2’in ardından

Geçen hafta Londra’da bizlere futbol orgazmı yaşatan Arsenal ve Barcelona bu akşam Camp Nou‘da rövanşa çıkıyor. Maç öncesi iki takımdaki son durumlardan bahsetmeden Barcelona’nın bundan önce 2-2’lik skorlar sonrası Camp Nou’da neler yaptığına bakalım.

Barcelona kurulduğu günden bugüne kadar Avrupa’da oynadığı eleme maçlarında deplasmanda toplam 7 kere 2-2 berabere kalmış ve bu eşleşmelerin 6’sında Camp Nou’da turu geçen taraf olmuş. 2-2’nin ardından eleyemediği tek takım ise 1995-96 sezonunda Bayern Münich. Almanlar Camp Nou’dan 2-1 galip çıkmayı başarmış ve UEFA kupasında yoluna devam etmiş.

Tekrar bugüne geldiğimiz zaman hem Barcelona’da hem de Arsenal’de önemli eksikler göze çarpıyor. Konuk takımda Fabregas, Arshavin, Gallas, Song ve uzun zamandır sakat olan Van Persie yok. Ev sahibi Barca’da ise Ibrahimovic sakat, Puyol ve Pique ise kart cezalısı. 2 hafta önce sakatlanan Iniesta ise 19 kişilik kadroya alındı.

Geçen hafta özellikle ilk yarıda Arsenal ile kedi fare gibi oynayan ve top göstermeyen Barcelona’nın bu akşam kendi saha ve seyircisinin de avantajıyla ilk yarıda işi bitireceğini tahmin ediyorum. Arsenal’in özellikle kaptan Fabregas’ı ve hızlı ataklarla etkili olabilecek Arshavin’i çok arayacağı bir gerçek. Hafta sonu sakat Ibrahimovic yerine Bojan’ı oynatan Guardiola’nın bu akşam Henry tercihinde bulunması ilginç bir sürpriz olabilir. Barcelona formalı Arsenal taraftarı Fransız’ın attığı gol ya da goller sonrası sevinememesini izleyebiliriz.

Bu akşam hedef Arsenal maçıyla morallenip her kulvarda Bernabeu‘ya doğru yola devam etmek… Madrid geliyoruz;)

*Şu maçı canlı yayın programına almayan Star Tv’ye de cümbür cemaat bütün aile papatya dolusu sevgilerimizi iletiyoruz.

“2-2’in ardından” için 2 yorum

  1. boyum 1.80 kilom 107 barcada messinin yanında 10 maça çıksam garanti 2 gol atarım.guardiolada beni her maçın 19. dk da çıkarıp taraftara alkışlatırdı.

Yorumlar kapatıldı.