Paris’ten Londra’ya

2006’da Paris’te Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen ve Rijkaard yönetimindeki Barcelona’nın zaferiyle sonuçlanan maçın ardından Arsenal ve Barcelona bugün çeyrek finalde Londra’da karşı karşıya.

4 sene önceki finalde forma giyen Valdes, Puyol, Iniesta ve Marquez bugün hala Barcelona kadrosunda. Oleguer, Gio van Bronckhorst, Edmílson, Deco, Van Bommel, Giuly, Ronaldinho ve Eto’o gibi isimlerle yollar ayrıldı. Bugün Barcelona için kilit isimler olan Xavi ve Messi ise sakatlıkları sebebiyle 2006 finalinde yer alamamışlardı.

Arsenal’de ise 2006 finalinde forma giymiş 4 oyuncu hala kadroda. Lehmann’ın kırmızı kartı sonrası oyuna giren Almunia, Eboué, Sol Campbell ve o dönemin genç yeteneği şimdinin kaptanı Fabregas. Şu anda kadroda olan Van Persie, Walcott, Djourou, Clichy ve Bendtner ise 4 sene önceki finalde forma giymemişlerdi.

Tabii bir de altı çizilmesi gereken Henry var. O gün Arsenal’in kupayı alması için mücadele etmişti. Bugün ise Londra’da Barcelona galibiyeti için ter dökecek. Karmaşık duygular mı dediniz?

“Paris’ten Londra’ya” için bir yorum

  1. nasıl bi maç bu anlamadım ki Beşiktaş – Eskişehir maçı gibi top bi o kalede bi diğer kalede 🙂 yanılmıyorsam maçı anlatan ertem şener. bi insan herşeyi bilir mi ya ekranda hangi futbolcu görünse onunla ilgili bir kaç gereksiz bilgi vermeden edemiyor!

Yorumlar kapatıldı.