Bayern’den son dakika ödeşmesi

Bu kura çekildiğinden beri herkes 1999’daki maçı hatırlamadan edemiyordu. Bu akşam Fußball Arena’dan çıkan sonuç bile bana seni hatırlatıyor!

Hemen maçın başında daha ne olduğunu anlamadan Rooney golü yazdı. Ferguson için cillop maç olacak; disiplin, disiplin, disiplin Manchester maçı kitleyecek diye geçirdim içimden.. Neredeyse bütün ilk yarı kilitledi de ama ilk yarının sonlarına doğru Bayern resmen disiplin öyle olmaz böyle olur, Alman takımıyız biz dercesine baskıyı koymaya başladı. Bu baskı Robben’i ve Schweinsteiger’i aramadı değil ama. Hep gelip gelip Van der Sar’a takıldılar.

Ama disiplin dedik ya, maçın son çeyreğinde işler değişti. Fare kaptan Gary Neville tecrübesinde bir adamdan hiç beklenmeyecek bir voleybol müdahelesi önce sarı kart, sonra da Rooney’nin topuğundan kontrpiye bir Ribery serbest vuruşu 1-1’i getirdi.

1-1 Manchester yolcusu Bayern’e hiç ama hiç yetmez, Van Bommel denyosuna da ne ayar oluyorum be, Giggs’i almak için geç kaldın hocaa ama yine yırttın galiba, aha Van Gaal Olic’i sağa atıp Klose’yi aldı forveti üçledi falan diye düşünürken; Olic sağdan kopup, Evra’dan topu çalıp Van der Sar’ı ters köşeye yatırdığında dakika 1999’daki gibi 92’yi gösteriyordu.

Manchester ne yapar ne eder evinde bu işi çözer ama son dakikalarda ciddi gibi görünen Rooney’nin bilek sakatlığını Capello ile Ferguson biraraya gelip ağıt yaksalar çözemezler…