Ranieri vs. Mourinho

Günün maçı saat 19.00’da Serie A’dan. 2009 Kasım ayından beri maç kaybetmeyen Roma lider Inter’i Olimpiyat stadında konuk ediyor. Kasım ayında 14 olan puan farkı bugünkü maç öncesi 4. Roma yenerse puan farkını 1’e indirecek ve şampiyonluk yarışını yeniden alevlendirecek.

Geçen hafta Bologna deplasmanından 2-0 galip çıkan Ranieri’nin Roma’sı oldukça formda. Dizindeki sakatlık geçen kaptan Totti de bu maç için tamamen hazır. Takımda eksik yok. Özellikle Riise, Burdisso ve De Rossi bu sezon çok formda. Bu maçta da kilit isimler olabilirler. Olimpiyat stadınındaki Roma taraftarının etkisi de tabii ki Roma’nın lehine.

Mourinho’nun Inter’i ise geçen hafta evinde Livorno’yu 3-0 ile geçti. Eto’o eski günleri hatırlatan bir performansla 2 tane çaktı. Geçen hafta sakatlığı sebebiyle oynamayan Sneijder bu maça hazır ki Inter için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Inter’in çarşamba günü CSKA Moskova ile Şampiyonlar Ligi maçının olması bu maç öncesi konsantrasyonu az da olsa etkiliyordur.

Ranieri ve Mourinho’nun birbirleri çok sevmedikleri bir gerçek. Gerçi Mourinho kimi seviyor ki? Zamanında Chelsea’den paketlenen Ranieri’nin yerine Mourinho gelmiş ve arkasından çok atıp tutmuştu. Ranieri de sessiz kalmamış, o da aynı sertlikte cevaplar vermişti.

Roma’nın ve Ranieri’nin bu maçta Inter ve Mourinho’dan daha istekli olacağını düşünüyorum. Taraftarı da arkalarına alıp ilk dakikadan itibaren gol için saldıracaklardır. Golü erken bulurlarsa maçı alırlar ama Mourinho da oyunu kilitlemeyi başarırsa ki bunu çok iyi yapıyor maç beraberliğe bağlanır. Inter’e de bu beraberlik yarar liderlik puan farkı değişmeden devam eder.