Bursa derbiye gazı verdi

Pazartesi günkü Bursaspor-Denizlispor maçı sonrası derbi için Bursa’nın cuma oynuyor olmasının öneminden bahsetmiştim. Bursa’nın dün akşam İstanbul Belediye’ye 2-1 yenilmesinin ardından hem Florya’da hem de Samandıra’da futbolcular gazı fena şekilde almışlardır. Ekstra gece antremanları düzenlenmiş hatta sakatlar iyileşmiş bile olabilir.

Açıkcası çarşamba günü başlayan şike operasyonu sonrası Belediye antrenörü Arif Erdem’in ve kaleci Hasagic’in olaya karışmasının İstanbul Belediye’yi bu maçta olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyordum. Ayrıca Bursa’dan Olimpiyat stadına akın edecek taraftarların da ayrı bir artı olacağını düşünüyordum. Ancak her iki düşüncemde de yanıldım.

Yine pazartesi günkü maç sonrasında değindiğim gibi haftalar geçtikçe kendini hissetirecek olan şampiyonluk baskısı-stresi sadece 4 gün sonra kendisini gösterdi. Özellikle ilk yarım saatte Bursalı futbolcuların yaptığı hataların en mantıklı açıklaması bu.

Pazar günü derbiden çıkacak sonuç hakkaten enteresan bir hal aldı. Galatasaray veya Fenerbahçe’nin kazanmasının yanı sıra 90 dakika sonrası çıkacak bir beraberlik Bursaspor ve Beşiktaş’ı omuz omuza zıplatır.

“Bursa derbiye gazı verdi” için bir yorum

  1. Böyle bir heyecan olamaz. Adamlar 3 pas yapamadılar. 3.de hep rakibe kaptırdılar topu. Bu takım ne kadar rahatız dese de, derbide kazanan takım onları daha da bir korkutacak. Bursa’nın işi çok zor. Derbiyi Galatasaray kazanırsa şampiyon olur. Fenerbahçe kazanırsa Şampi olur (çünkü çok dengesizler) Berabere kalırlarsa Bursa ile beraber bu yarışı sürdürürler. Ancak Bursa’nın işi artık çok zor.

Yorumlar kapatıldı.