Bireysel hata ve teknik ekip formsuzluğu

Son haftaların en zevkli ve Turkcell Süper Ligin standart kalitesinin üzerinde bir maç izledik bugün.

Maçın ilk 10 dakikasında net gol pozisyonlarını harcayan Galatasaray, Emre Güngör’ün yaptığı hata sonrası kalesinde golü gördü. Emre’yi yaptığı bu hata yüzünden asmamak gerek. O pozisyonda hem Neill’in o pası Emre’ye vermemesi gerekirdi hem de Emre bütün maç çok önemli müdahalelerde bulundu. O hatadan bir kaç dakika önce 2’ye 1 yakalandığı bir pozisyonu hatırlatırım ki maç içinde bunlar çok oldu.

Golün ardından maç çok gitti geldi. Galatasaray maçı çevirebilecek pozisyonları Trabzon ise farkı arttırabilecek pozisyonları yakaladı. İki taraf da cömert davrandı ve ilgin ilk yarısındaki gibi gol festivali olabilecek bir maç 1-0’da kilitlendi.

Açıkcası ben bu yenilgiyi sadece sahada net golleri kaçıran Galatasaraylı futbolculara değil biraz da Rijkaard-Neeskens ikilisinin bu akşamki formsuzluğuna bağlıyorum. Barış’a bütün maç tahamül edip Elano’yu çıkarmaları, bütün maç kornerler dahil adam gibi 1 adet orta yapamayan Caner’e ikazda bulunmamaları ya da Balta’yla değiştirmemeleri ve daha maçın 3. dakikasında futbol dışında şeylerle uğraşacağını belli eden Keita’yı çıkarmamaları sayabileceğim ve benim dikkati çeken bazı noktalar.

Tüm bunlara rağmen maçın hakkı en kötü beraberlikti. Maçın yıldızı Trabzonspor kalecisi Onur. Yarın Bursaspor puan farkını 5’lemek için Denizli karşısına çıkıyor. Şampiyonluk şarkıları yavaş yavaş İstanbul’dan duyulmaya başlanabilir…

“Bireysel hata ve teknik ekip formsuzluğu” için 9 yorum

  1. Bu maçta sahada rezalet ötesi 1 galatasaray vardı.geri 4lüde anlayamadığım $ekilde acayip bo$luklar,adam kaçırmalar derken ilerde özellikle orta sahada isabetsiz pas rekorları,atağa destek vermemeler aynı zamanda geriyede destek vermemeler,ikinci yarıda keita nın adını 3 kere filan duyduk heralde bi ara yarım saat yoktu piyasada,diğer yandan mustafa sarp ve barı$ ikilisinin ne kadar yeteneksiz ve bo$ futbol oynadıklarını gördük.Ben maçı izlerken gerçekten çok sinirlendim yani 1 ardamıymı$ koskoca galatasaray.Arda sakat diye top götüren adam yok,atağa destek veren yok,top tutan yok.Kenarda oturan ikiliye gelince ne planladılar,ne dü$ündüler tahmin etmek imkansız.İlk yarıda orta sahayı katleden barı$ı izledikten sonra hala deği$tirmemek,hakan balta dururken sol bekte her zaman kötü olan caneri 11 de sahaya çıkartmak gibi saçma sapan i$ler yaptılar.Bu maçta alıcağımız 3 puan çok önemliydi bence,aynı zamanda haftaya da alıcağımız 3 puanla beraber $ampiyonluğumuz garantilenirdi gibime geliyor.Bir ardanın yokluğu bu takımı bu kadar etkiliyorsa yollayın o keitayı,santosu,jo yu 1 i$e yaradıkları yok nasıl olsa.

  2. @koko, bu macin rezaletnden cok, peter kenyonun gsnin gayri resmi toplantiya gelmesini nsl atladin onu merak ediorum. Bole bo profesyonelin agzndan cimbom lafini duymak gurur wericiydi. Snn peter kenyon-gs iliskisi hakkinda fikrini cok merak ediorum. Fikirlerin saygi duyulacak kdr basarili..

  3. Senol Gunes gayet formdaydi valla, 2010 senesi yenilgi yuzu gormemis bu takim, deli gibi kosuyor, pozitif dusunuyor. Baris-Sarp’a karsi Ceyhun-Selcuk’u var..

    Umut denilen adam, cok kaciriyor ama heryerde, yorulmuyor.

    Senin Keita’n sa hic bir deplasmanda yok, ve durmadan numara yapiyor, provakatif..

    Ugras dur simdi, bu kadar deplasmanda mac kaybeden takim sampiyon mu olacak ya..

  4. @MuratAkyol; Adnan Polat’ın çekişme dahi olmadan tekrar seçileceğini düşündüğüm için rakibi Adnan Öztürk’ün seçim kozları hakkında fazla yorum yapmamayı tercih ediyorum… Ama zamanında Adnan Öztürk’le ilgili bir yazım olmuştu. Seçilirse kulübe getireceği isimleri açıklasa da kendisiyle ilgili fikirlerim değişmedi…

    https://www.footballove.com/2010/03/12/yuzeysel-baskan-adayi/

  5. adnan ozturk bir sirketin yonetimde de olsa calisani degil mi? atiyorum, ingiltere tayini cikarsa ne olacak? erken secim kafasi mi yasanacak lisede?

  6. @koko, biliorum ayni yazinda bnmde yorumum war bnde kesinikle adnan ozturkun bu secimi kazanabilecek biriisi olduunu dusunmuorum ama peter kenyon gbi bi adami madem bu adam bile getirebiliosa ki peter kenyon pro futbol yonetiminin messisiddir sn de biliosun, nie cnmiz baskanimiz bole bi yol izlemio? keske izlese. bn bunu sormak istemistim.. yksa herkesin 1 oyu war ama oyun rengi bellii..

  7. hakem biraz karakterli olsaydı, maçın başında trabzondan en az 1-2 futbolcu sarı kart görürdü. ve maçta bu kadar sert geçmezdi. galatasaraya gelen her topta, trabzonlular tarafından ayağa basmalar yada arkadan çekmeler oldu. hakem çoğuna göz yumdu. caner, sabri, barış çok kötüydü. keita yukarıda bahsettiğim sertlikler yüzünden oynuyamadı. dos santos, galatasarayın en iyisiydi. emre o hatayı yapmasaydı, oynadığı en iyi maçlardan biri olacaktı. ama yinede, servet yerine, 100 kere emre, 1000 kere emre. şampiyonluğun kaçtığı felanda yok. bu hafta feneri yeneriz (yenemezsek ozaman kaçar işte), bursaylada içerde maçımız var. no problem. ayrıca bursa dahil, bu sene ligde en iyi topu oynayan galatasaray şampiyonluğu sonuna kadar hakediyor. bursa mı şampiyon olacak? gerek yok. ikincilik yeter onlara. fazla macera aramasınlar.
    bu arada futbol dışında sertliklere izin veren “karektersiz” hakemler yüzünden türk futbolu bu hallerde. top oynamaya çalışan adamlara karşı hertürlü kazmalığı yapan futbolculara bu kadar müsamma gösterirsen, türk futbolundan bişi beklenmesin. yarın öbürgün bu takımlar şampiyonlar liginde mücadele ettiklerinde boynu bükük evlerine dönüyorlar. bkz.”sivasspor”

  8. “top oynamaya calisan adamlara karsi yapilan kazmaliklar…” gibi cumleler bence cok manidar olmus mcelebi. gs’li futbolculari bu kadar sutten cikmis ak kasik gorebilmene sasiriyorum dogrusu.

  9. “sutten cikmis ak kasik” gibi olmadıkları zamanda aynı kararlar galatasarayada uygulansın. alisamiyende farklı, deplasmanda farklı hakem tripleri olmasın. anlatmaya çalıştığım bu. hakem hekemliğini yapsın kısaca. seyirci baskısına boyun eğen “ezik” hakemler olmasın

Yorumlar kapatıldı.