FM gibi maç

Bu maç nasıl böyle bitti ben anlamadım. Anlayanın da olduğunu sanmıyorum. Football Manager oynayanlar iyi bilirler;ortalama bir takımla oynarsınız, bütün maç ezersiniz, sonunda bir tane yer, koltuğa gömülürsünüz. Bu maç o maç işte.

Öyle oldu, böyle oldu, şu iyi oynadı, bu iyi oynadı muhabbetine hiç girmeyeceğim. Çünkü ne desem boş. Tek söyleyeceğim, iki haftadır inatla Turkcell Süper Ligi’nin heyecanını çekişmesini koruyabilmek içim elimizden geleni yapıyoruz. Galatasaray’ın liderliğini kutlarım. Daha yol uzun. Şekil 1A’da görüldüğü gibi her an herşey olabiliyor.

Hem Fenerbahçe’ye, hem Galatasaray’a hafta içi Europa Cup’ta şimdiden kolay gelsin diyorum.

“FM gibi maç” için 2 yorum

  1. anlamak zor diil arkadaşım eklediğin resimde yatıyor aslında gerçek DENİZ BARIŞ türü e tarzı ne oyun a kattığı ne anlaşılmış diil daum sanırım oğuzun koltuğunuda kıskanıyor biraz kendini veremiyor bu işe manisa ya yenilicek takım diil fenerbahçe . Trabzonsporluyum ama bu maçta bir iş var

  2. Manisa ligin en kötü takımlarından birisi bence. sayısal lotonun çıkma ihtimali oranındaki puan alma şansları nasıl olduysa oldu ve puanı aldılar. manisa pas yapamıyor, hücumda çoğalamıyor, hadi bunları büyük bi takıma karşı yapmak zor dersin ama en azından bir çaba gösterirsin. kapanayım dersin ama kapanmayı da bilmezsin (diyarbakır örneği var önümüzde en azından daha tertipli ve kademeli defansları vardı) türlü türlü pozisyon verirsin.. bu yüzden çok süpriz bir puan kaybı.. manisanın geldiği gol oldu neredeyse.. olmamalı..

    bu tarz bir rakibe karşı kazanamaması elinden geleni yapmasına rağmen fenerbahçenin düşünmesi gereken şey bence. iyi oynadı ancak yanlış oynadı. kale önünde çok pas yapıldı, dikine oynanmadı ve dağınık manisanın hataları değerlendirilmedi. önemli bir deplasmandı. kaydedilen puanlar sonradan çok aranır. 2 maçlık iyi oyun bazı şeyleri örtmüştü. tekrardan önlemler alınabilir belki ama o pembe tablo birden karardı. bu arada devre arası takviye yapılmamasının etkileri sonraki haftalarda daha fazla ortaya çıkacak. bugün oyuncu değişikliği sonrası giren adam gol attı ancak daum kulubesine guvenmiyordu resmen çünkü elinde adam yoktu.. 3-4 sakat büyük takımın kulübesini bu kadar çaresiz bırakmamalı.. bursa maçında da göründü ki yedekler orta ile kötü arası. alınabilecek 1-2 oyuncu farklı hava katabilirdi ve var olan eksiklere çare olabilirdi.

    bugün fenerbahçe yerden iyi paslaşmaya çalıştı ancak toplar forvette eridi resmen. kale önü extra paslar yapılmak zorunda kalındı bu da gol şansını azalttı ve gol atmasına rağmen gökhan da bu soruna çare olamayacak gibi görünüyor. 3-4 yıldır fenerbahce bir türlü santraforunu bulamadı. semih bir ara iyiydi ancak o da 1.5 senedir acayip formsuz. bu maç öyle bir santraforun ekiskliği hissedildi.

    şampiyonluk yarışında bir adım önde gördüğüm fenerbahçe beni şaşırttı ve 4 puan kaybetti. herşey olabilir bu ligde artık hiçbişey şaşırtmaz. bir de son 2 maçtaki gibi o çok anlatılan fikstür avantajı hakkında. bu maçlar kazanılamıyorsa hatta son dakikalardaki gollerle beraberlik kurtarılıyorsa orada fikstür avantajından bahsedilemez.. içeride dışarıda her maç ayrı değerde. farklı şeyler oluyor, süprizler gelebiliyor.

Yorumlar kapatıldı.