En değerli 10 spor kulübü

Forbes 2009 yılının en değerli 10 spor kulübünü kaleme almış. İlk 10’da sadece 3 futbol takımı var. Ağırlık Amerikan futbolunda. Son günlerde borç altında batıyor denilen Manchester United ise zirvede.

1.    Manchester United – (İngiltere / Futbol) – 1,296 million Euros 2.    Dallas Cowboys – (ABD / Amerikan Futbolu) – 1.144 million Euros 3.    Washington Redskins – (ABD / Amerikan Futbolu) – 1.074 million Euros 4.    New York Yankees – (ABD / Beyzbol) – 1.040 million Euros 5.    New England Patriots – (ABD / Amerikan Futbolu) – 943 million Euros 6.    Real Madrid – (İspanya / Futbol) – 938 million Euros 7.    Arsenal – (İngiltere / Futbol) – 831 million Euros 8.    New York Giants – (ABD / Amerikan Futbolu) – 820 million Euros 9.    New York Jets – (ABD / Amerikan Futbolu) – 811 million Euros 10.  Houston Texans – (ABD / Amerikan Futbolu) – 797 million Euros

*Liste yapılırken hangi kriterlerin baz alındığı açıklanmamış.

“En değerli 10 spor kulübü” için 2 yorum

  1. NFL takimlarinin degerlerinin bu kadar yuksek olmasi, NFL yayin haklarinin dunya sporun en yuksek meblaga satiliyo olmasindan kaynaklaniyor. Envayi cesit paket ve 4 tane buyuk yayinci kurulusa ek olarak internetten, cepten yayin yapan, NFL bazli oyunlar programlayan birkac sirket daha var NFL’e “yayin” hakki parasi odeyen. Sonucta yilda $4 milyar dolara tekabul eden bir gelir kapisi var. Daha nufuslu sehirlerin takimlari ise bu paradan aslan payini aliyor. NY takimlari icin, ozellikle Yankees icin bu cok tartisilan bir konu. Ote yandan en ihtisamli stadyumlar NFL takimlarinda. Stad degerleri de Forbes’un kriterlerinden biri olsa gerek cunku Dallas yeni stad yaptiriyor, Washington’un goreceli olarak cok yeni bir stadi var, NY’taki iki takim da ortaklasa bir stad projesi asamasindalar. Mesela Yankees’in de klasmana girebilmesinde yepyeni bir stadinin olmasi etkendir elbet. Tabii o gayrimenkulun nasil bir degerlendirmeye tabi tutuldugunu tam anlayamiyoruz yazidan. Kadrolar da cok daha genis NFL’de. 100 kisilik kadrolar soz konusu ve dolayisiyla kontrat degerleri epey siskin bilancolara yol aciyordur diye tahmin ediyorum. Yazida deginilen bir baska husus da merchandising. Bunda da yine daha nufuslu sehirlerin takimlarinin on plana cikmasi sasirtici degil. Butun bunlar bir yana, Los Angeles Lakers’i listede goremedigime sasirdim acikcasi.

  2. helal !! bilgi kusmuşsun:)) kadroların 100 kişi civarında olduunu okuyunca şaşırdım

Yorumlar kapatıldı.