Kısa kısa…

Yılbaşını fırsat bilip 3-4 gün dağ havası alalım dedik ve Palandöken’in yolunu tuttuk. Nefis bi’ tatil sonrası yorucu İstanbul hayatına geri dönüyoruz. Futbol dünyasında enteresan gelişmeler var. Nereden başlasam bilemedim. Yavaş yavaş toparlayacağız artık.

Kayserispor yönetimi Ali Turan transferinde yine Mehmet Topuz stilini benimsemiş. Fiyat arttırmak için birbirine düşürmece taktikler. Bu arada dengesizin biri çıkmış; “Galatasaray’la dalga geçtim” demiş. Dengesiz dediğim kişi de Kayserispor basın sözcüsü. Yılbaşı akşamından kalmaydı heralde bu sözleri söylerken…

Fener genç Semih’e ayıp etmiş. Sormadan etmeden, doğru düzgün arttırma yapmadan sözleşmesini uzatmışlar. Semih de federasyona itiraz etmiş. Haklı tabii, gurur meselesi. Bunca senedir sesini çıkarmadan yeri geldi kulübede oturdurdu, yeri geldi son dakika girip golünü attı ve ne kadar iyi bir Fener’li olduğunu gösterdi. İnsan biraz saygı duyar.

Şenol Güneş ve Mustafa Denizli’ye yılbaşı hediyesi transferler gelmiş. Beşiktaş’ın Hoffenheim’dan kiraladığı Ramazan’la ilgili pek bi’ fikrim yok ama Trabzon’un Murat Tosun ve Sezer Badur transferleri iş yapar. Bu arada Ankaragücü de Geremi’yi Başkent’e geri getirmiş bugün. Gençlerbirliği’yle çıkışa geçen kariyeri Ankaragücü’yle sona erer büyük ihtimal.

Avrupa transfer piyasasının en hareketli takımı ise Bayern Münich. Geniş kadroyu daraltmaya çalışıyorlar. Toni’yi Roma’ya, Breno ve Ottl’ı Nürnberg’e kiralanmışlar. Baumjohann’ı ise Schalke’ye satmışlar. Bunun dışında şu 3 gün içinde başka önemli resmi transfer henüz yok ancak dedikodular devam ediyor.

Yılbaşı sonrası La Liga da start aldı. 2009’un takımı Barcelona için 2010 iyi başlamadı. Camp Nou’da maç öncesi 6 kupayla yapılan şov sonrası Villarreal ile 1-1 berabere kaldılar. Villarreal de Barca partilerinin havasını dağıtmayı seviyor. Geçen senede şampiyonluğu bir maç erteletmişlerdi. Real bu akşam Osasuna deplasmanında kazanırsa Barcelona ile puanları eşitliyor ve averajla lider oluyor. Saat 22.00’de oturup izleyelim, özledik maç izlemeyi de…