FIFA’nın yılın futbolcusu Messi ile röportajı

Babasının antrenörlüğünü yaptığı Arjantin’deki Grandoli kulübünde futbol oynamaya başlayan Lionel Messi’ye 11 yaşında büyüme hormonu yetersizliği teşhisi konulması, hayatının fırsatını da beraberinde getirdi. Genç yetenekleri araştıran Barcelona, Messi’nin üstün yeteneğini keşfetti ve tedavi masraflarını karşılamak şartıyla alt yapılarında oynamasını teklif etti. Bu teklifi kabul ederek, önlenemeyen bir yükseliş gösteren Messi, B takımında 30 maçta 37 gol atarak gelecekte nasıl bir oyuncu olacağının da sinyalini vermiş oldu. Halen formasını giydiği Barcelona ve Arjantin Milli Takımı ile sayısız başarıya imza atan Lionel Messi;

FIFA Dünya’da Yılın Oyuncusu ödülünü kazanmak nasıl bir duygu? Bu çok özel, çok gurur verici bir ödül. Daha önce de söylediğim gibi, benim için en önemlisi; gruplar ya da takımlar arasından sıyrılarak şampiyon olmaktır. Ancak geçtiğimiz 2 yıl kazanmaya çok yakın olduğum bu büyük ödülü, 3. adaylığımda kazanma şansını elde ettim ve bu yüzden FIFA Yılın Oyuncusu ödülü benim için çok değerli.

FIFA Dünya’da Yılın Oyuncusu ödülünü siz değil de bir başkası kazanacak olsaydı, sizce bu kim olurdu? Cevap verilmesi zor bir soru. Barcelona çok başarılı bir yıl geçirdi. Takım arkadaşlarımın hepsi bu sezon çok çalıştılar bu yüzden hepsi yılın oyuncusu olmayı hak ediyorlar. Xavi, Iniesta, Ibra, Kaka, Cristiano,… hepsi tek kelimeyle harika oyuncular. Bu ödülü kazanan onlardan biri de olabilirdi.

Bu yıl bu büyük ödülü kazanma şansını elde etmenizin arkasındaki nedenleri sıralayabilir misiniz? Sürekli öğrenme isteği, daha başarılı olabilmek için daha çok çalışmak, çok yönlü bir oyuncu olmak ve her zaman daha fazlasını istemek. Ben bunları takım arkadaşlarımdan ve yöneticilerimden öğrendim.

Barcelona çok sayıda şampiyonluğa imza atmış bir takım. Bu sizin ve temsil ettiğiniz takım için ne ifade ediyor? Şampiyonluklar hem takıma hem de oyunculara çok büyük prestij kazandırıyor. FIFA yılın oyuncusu ödülünü Barcelona’da oynarken kazanmak benim için çok önemli çünkü profesyonel futbola burada başladım ve futbolla ilgili herşeyi burada öğrendim. Bu, ödülü benim için çok daha özel bir hale getiriyor.

FIFA Dünya’da Yılın Futbolcusu ödülünün bu kadar önemli olmasının sebebi nedir sizce? Ödülün bu derece önemli olmasının nedeni; futbol dünyasının en büyük isimlerinin oylarıyla belirleniyor olmasıdır. Tabi bu isimlerin sizin başarınızı takdir ettiğini bilmek de oldukça önemli. Barcelona ile Arjantin Milli Takımı’nın oyun tarzları arasındaki farklılıklar nelerdir? Karşılaştırma yapması çok zor. Barça’da uzun saatler antrenman yapıyoruz, diğer takımlarda çok nadir görebileceğiniz bir futbol tarzımız var. Birbirimizi uzun süredir tanıyoruz ve sürekli takımın ve kendi oyun tarzımızı yeniliyoruz, ama çok katı kurallarımız yok.  Biz bir ‘’takımız’’, en önemlisi bu.

Maradona’yı bir yönetici olarak nasıl tanımlarsınız? Oyuncularıyla çok yakındır, adeta bizden biri gibidir. Ve bizlere sürekli güven  aşılar.

Kendinizi yeni Maradona olarak görüyor musunuz? Kesinlikle hayır. Bu benzetmeden onur duydum ama her zaman söylediğim gibi, yalnızca bir tane Maradona var ve onun gibi bir oyuncu bir daha gelmez. Ben öğrenmeye ve öğrendikçe büyümeye devam ediyorum ancak Maradona gibi oynayayabilmek için önümde daha çok uzun bir yol olduğunu biliyorum. Kariyerime, bu benzetmeler üzerimde bir baskı yaratmadan devam etmek istiyorum.

Gelecekte kendinizi bir kulübün ya da milli takımın başında görüyor musunuz? 22 yaşıma henüz girdim dolayısıyla bunu düşünmek için çok erken. Uzun bir futbol kariyerim olacağını umuyorum bu yüzden futbolu bıraktığım zaman ne yapacağımı hiç düşünmedim. Hala futbol oynayabiliyorken daha büyük başarılara imza atıp, daha fazla ödül kazanmak istiyorum, yani emekli olmak düşüncesinden bile çok uzaktayım.

Bir takımın başında olmak zor mudur? Evet, tabi ki bir takımı yönetmek çok zor. Çünkü yalnızca takımı oluşturmak yetmiyor, o takımı nasıl yönetmeniz gerektiğini çok iyi bilmeniz de gerekiyor. Her zaman ilk 11’e girme şansı olmayan ve bu yüzden her zaman çok mutlu olmayan oyunculardan oluşan bir takım. Her zaman üzülen, bunun haksızlık olduğunu düşünen birileri olacak. Bu kararı vermek çok zor ama eğer o takımın başındaysanız bunu yapmak zorundasınız.

Güney Afrika hakkında neler biliyosunuz? Kendi takımınızın Dünya Kupası’ndaki şansı nedir sizce? Doğrusunu söylemek gerekirse Güney Afrika hakkında çok az şey biliyorum. Takımım için harika bir Dünya Kupası olacağını umuyorum. Mümkün olan en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Arjantin, hırslı oyunculardan oluşan çok iyi bir takım ve kupayı kazanmak konusunda şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum.

Dünya Kupası’nda oynama imkanı bulmak bir futbolcu için ne kadar önemlidir? Tahmin ettiğinizden çok daha fazla. Dünya Kupası bir futbolcunun oynayacağı en büyük ve en önemli turnuvadır. Çünkü, Dünya Kupası karşılaşmalarında bir anlamda ülkenizin bayrağını taşıyorsunuz. Özellikle Arjantin’de, futbol pek çok insan tarafından dikkatle takip edilen en popüler spordur. Tüm bu nedenlerden dolayı Dünya Kupası’nda oynuyor olmak çok önemli.

Sizce Gana, Fildişi Sahili gibi Afrika takımlarının Dünya Kupası’nda şansı var mı? Tabi ki, neden olmasın. Futbolda herşey mümkün. Afrika takımlarından biri zaten grubu geçti. Gana, Fildişi Sahili de iyi takımlara sahip, bence onlar da gruptan kolayca çıkabilirler.

Arjantin Dünya Kupası’na katılmakla ilgili bazı problemler yaşadı, sizce bu finalde bir tehlike yaratır mı? Aslında şimdiden birşey söylemek çok doğru olmaz. Katılım süreci boyunca konuşulanlar yüzünden gerçekten çok zor anlar yaşadık. Ancak bu sürecin zor ve karmaşık geçmesi bizi daha da hırslandırdı bu yüzden bizim için çok farklı bir Dünya Kupası olacak.

“FIFA’nın yılın futbolcusu Messi ile röportajı” için 2 yorum

  1. Maradona ile Messi kıyaslaması bence zaten saçma bir kıyaslama. Messi’yi Cruyff ile bir tutmak lazım. Onun gibi yetenekli olmanın yanında mükmemmel bir sistem adamı Messi. Tamam Cruyff forvet veya arkası değildi ama dünyanın en iyilerinden biri olmayı, sistem adamı olmasına bağlarız hep. Maradona ile kıyaslanacak adam Ronaldo. Hiçbir sistemin adamı değil. Sistemin üzerine kurulduğu adam, yani bireysel faktörü öne çıkan. O sebeple Maradona-Ronaldo, Messi-Cruyff benzetmeleri olabilir. Gerçi şuan Cruyff’un tam karşılığı Iniesta, ama o konumuz değil. Gerçi Arjantinli diye sormuşlardır bu soruyu.

Yorumlar kapatıldı.