Türkiye 2016

Futbol federasyonu 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığı için logomuzu tanıttı. Logo filan iyi güzel de asıl soru 6 sene içinde böyle bir organizasyonu düzenlemeye hazır olabilir miyiz? Elimizde bir Kayseri Kadir Has stadı var. Yapım aşamasında olan Seyrantepe’nin durumu malum. Şükrü Saraçoğlu için kriterlere uygun değil deniyor. Diğer stadlarımız için de çok uğraşılması gerekiyor. Tabii stadlar dışında ulaşım, konaklama ve düzenleme konusunda da gelişim kaydetmemiz gerekiyor.

2008 ve 2012 adaylıklarımız hüzünle sonuçlanmıştı. Umarım 2016’yı alırız, hazır oluruz, elimize gözümüze bulaştırmadan en azından ön elemede stresli, sıkıntılı grup maçları oynamadan ev sahibi kontenjanından direk katılırız!

“Türkiye 2016” için 10 yorum

  1. Antalya, Kayseri, İzmir, Bursa, İstanbul. Bir şehir daha vardı galiba. Bunlar seçilmiş maçların oynanması için. Antalya ve İstanbul’da konaklama sıkıntısı olmaz herhalde. İstanbul’da Seyrantepe kullanılacak, Kayseri’de Kadir Has. Diğer bütün şehirlere yeni stadlar yapılacakmış diye duydum. Bir kaç projeleri varmış bu şehirlerin. Biz organizasyon işinde iyiyizdir. Dünya’ya olmadığımız gibi göstermeyi iyi biliriz. Bu sebeple altından kalkarız diye düşünüyorum. Güney Afrika bile yaptı artık.

  2. Ev sahibi şehirler: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Konya, İstanbul ve İzmir. İstanbul’da iki stad olacak. Atatürk Olimpiyat Stadı, üstü ve yanları kapatılarak kullanılacakmış (nasıl olacaksa…); diğer stadsa, Seyrantepe’de yapılan TT Arena olacakmış.

    Kısacası, şu an hazır olan tek stadımız: Kadir Has Stadı.

  3. Daha 6.5 sene var. İllaki hazır olur stadlar. Hem kazanamasak bile 6 tane şehre daha, adam gibi stad inşa edilmiş olur.

  4. mayıs 2010’da turnuvayı kimin düzenleyeceği belli olacak, eğer alamazsak bizimkiler yeni stad inşaatına başlamaz bile selocan:)

  5. 6.5 senede bilmem kac tane stat yapilacak ha? tt arena’nin yapilabilmesi kac sene surdu ve suruyor farkinda misiniz?

    ibo’ya katiliyorum 😉

  6. Yahu TT Arena’yı özel şirket yaptı ve krizde battı. Uzun sürmesinin sebebi bu. Bu yapılacak stadları devlet yapacak ya da belediyeler. TT Arena buna örnek olamaz. Kadir Has stadı ne kadar kısa sürede tamamlandı. Muhteşem de bir stad. Yani yapılabiliyor. Galatasaray Eren Talu hıyarı yüzünden bitiremedi stadı. Yoksa gelecek sezon başında orada oynuyorduk.

  7. Sukru Saracoglu’nun listeye dahil edilmemesini stratejik bir hata olarak goruyorum; federasyon baskani butun bu surecte Fenerbahce’den destek bulamayacaktir; ne de olsa stadlari gecen yil UEFA Kupasi finalinin oynandigi stad ki bence o gece Sukru Saracogu hic olmadigi kadar guzel gorunuyordu (tabi ki televizyondan). O degil de, benim canimi sikan Ankara’dan ote tek bir aday sehir olmamasi. Diyebilirsiniz ki yok altyapi yok yatak kapasitesi falan. Bildigim kadari ile Erzurum’da bir iki yil icerisinde Universite Kis Oyunlari duzenlenecek; Konya’ya bilmem nereye yapilacak hayali stadlarin reklamini yaparken Erzurum’a oyle bir stad cok mu geliyor (Erzurumlu falan degilim). Isterdim ki, batida bir taraflarini yaya yaya ‘ulkemi parcaliyorlar, bunlar bolucu’ hezeyanlari icinde olan guzide vatanseverlerimiz bu ulkenin kafalarda dogu-bati diye zaten coktan bolunmus oldugunu bir zahmet goruverseydiler.Yazik, cok yazik…

  8. Fenerbahçe stadı eskidi. Tamam güzel stad da yani yeni yapılacak bir stadın kullanılmasından doğal bir olay yok. Bir şehirde en fazla 2 stadda maç yapılabiliyor, bu sebeple olimpiyat ve TT Arena’nın olması çok doğal. Eğer 3. stada izin verilseydi Saraçoğlu tabi ki seçilirdi. Ayrıca Fenerbahçe’nin destek vermeyeceğini zannetmiyorum sırf stad seçilmedi diye. Saçma ve çok taraflı bir olay olur.

  9. Bu arada yanlış anlaşılmasın eskidi derken stada b.k atmıyorum. Türkiye’deki en güzel stadların başında gelir elbette. Ancak İngiltere olmadığın sürece yeni organizasyonlara yeni stadlar yapılır. Yani yeni olmadığı için dedim.

Yorumlar kapatıldı.