Cruyff vs. Maradona

Yarın akşam saat 21:30’da Camp Nou’da Katalunya Milli takımıyla Arjantin karşılaşıyor. Kadrolar gayet ideal. Tam bir şov maçı olacak. Maradona’nın cezası devam ediyor. Kulübede olamayacak. Katalunya’daki futbol federasyonun, herhangi bir resmi nitelik taşımadan Katalan olan futbolculardan oluşturulan milli takım ile başka ülkelerin milli takımları veya İspanya’daki diğer ayrılıkçı bölgelerden Bask ile maçlar organize ettiğinden daha önce bahsetmiştik. Cruyff da bu maçla birlikte Katalunya Milli takımı başında ilk maçına çıkacak. Aday kadrolar şöyle;

Arjantin;

Diego Pozo, Mariano Andujar, Nicolas Pareja, Martin Demichelis, Nicolas Otamendi, Cristian Ansaldi, Fernando Gago, Maxi Rodriguez, Jesus Datolo, Angel Di Maria, Pablo Aimar, Javier Mascherano, Mario Bolatti, Cristian Alvarez, Gonzalo Higuain, Sergio Aguero, Lionel Messi, Martin Palermo, Ezequiel Lavezzi.

Katalunya;

Ferran Corominas, Joan Verdú, Moisés Hurtado, Víctor Valdés, Carles Puyol, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Bojan Krkic, Sergio González, Albert Lopo ,Jordi Codina, Bruno Saltor, Fernando Navarro, Oscar Serrano, Sergio García, Joan Capdevila, Francesc Fàbregas, Oleguer Presas, Gabriel Garcia ‘Gabri’.

Bu arada bir not. Arsene Wenger bu sıkışık fikstürde Fabregas’ın kadroya çağrılmasına büyük ayar olmuş. Haksız da değil hani… Diğer liglerde devre arası oldu ama Premier League tam gaz devam.

“Cruyff vs. Maradona” için 9 yorum

  1. Iniesta katalan değil miymiş ki kadroda yok?
    Yoksa sakat falan mı yahu

  2. Ya tabi kendini ne hissettiği çok açık. Onu Iniesta yapan Katalanlar ne de olsa. Bir de yanlışsam lütfen düzelt. Katalunya takımı dışarıdan oyuncu da davet ediyor galiba. Hatta Iniesta da daha önce çağrıldı özel maç için, oynadı bu takımda galiba. Hatta Cruyff ve Neeskens de oynadı diye duymuştum. Yanılıyor olabilirim. Yani Katalan olmanın yanında, senin dediğin gibi kendini Katalan hissedenleri de çağrıyorlar takıma arasıra.

  3. Selocan araştırdım ve dediklerin doğru Cruyff ve Neeskens gibi isimler de Katalunya Milli takımında Bask’lara karşı forma giymişler. Iniesta da aynı şekilde. O yüzden İniesta’nın da Katalan olduğu fikrine varmışım. Halbuki Iniesta 12 yaşında ailesiyle beraber Barcelona’ya yerleşmiş;)

Yorumlar kapatıldı.