Şampiyonlar Ligi E, F, G ve H grupları son maçlar

E GRUBU; 1-Fiorentina 12, 2-Lyon 10, 3-Liverpool 7, 4-Debrecen 0

Gruptan çıkacaklar belli ancak lider belli değil. Fiorentina Liverpool deplasmanında 1 puan alsa bile Lyon’un Debrecen’i Fransa’da 2 farklı yenmesi durumunda Lyon lider olarak gruptan çıkıyor. Fiorentina liderlik için kaybedecek birşey yok diye saldıracaktır. Sezonun hayal kırıklığı Liverpool kazansa, kaybetse ya da berabere kalsa hiçbirşey değişmiyor. Yollarına Europa kupasında devam edecekler. Fiorentina-Liverpool maçı bol gollü ve zevkli olur. Lyon da içerde Debrecen’i farklı geçer.

F GRUBU; 1-Barcelona 8, 2-Inter 6, 3-Rubin Kazan 6, 4-Dinamo Kiev 5

Kuralar çekildiğinde Barca ve Inter şimdiden rahat rahat ikinci turda demiştir heralde herkes. Ama oynanan ilk 5 maçta enteresan sonuçlar çıktı. Grubun son maçları için Barcelona Kiev deplasmanına gidiyor. Inter ise Giuseppe Meazza’da Rubin Kazan’ı konuk ediyor. Karışık puan hesaplarına girmiyorum bile çünkü hem Barcelona’nın hem de Inter’in son maçlarda sürprize izin vermeyeceklerini ve rakiplerini yenerek ikinci tura çıkacaklarını düşünüyorum. Bu durumda Gökdeniz’in Rubin’i de Europa kupasında yoluna devam edecektir.

G GRUBU; 1-Sevilla 10, 2-Unirea Urziceni 8, 3-Stuttgart 6, 4-Rangers 2

Açıkcası kuralar çekildiğinde bu nasıl Şampiyonlar Ligi grubu demiştim. Sondan başlayalım. Rangers sonunculuğu garantiledi. Son maçta lider Sevilla ile deplasmanda karşılaşacaklar. Sevilla’nın liderlik için Rangers’ı harcayacağını düşünüyorum. Grubun diğer maçı ise çok bomba. Petrescu yönetimindeki Rumen ekibi Unirea, Stuttgart deplasmanından 1 puan çıkarırsa büyük bir sürprize imza atarak ikinci tura çıkacak. Stuttgart’ta bu hafta teknik direktör Babbel kovuldu yerine Christian Gross getirildi. Yeni teknik direktör ilk maçına çıkarken takıma her zaman farklı bir motivasyondur ancak Rumenler de bu noktaya getirdikleri emeklerinden kolay kolay vazgeçmeyeceklerdir.

H GRUBU; 1-Arsenal 13, 2-Olympiakos 7, 3-Standard Liege 4, 4-AZ Alkmaar 3

Arsene Wenger’in evlatları gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Son maçta Zico’nun Olympiakos’u ile Atina’da karşılaşacaklar. Yunan ekibi Arsenal’den 1 puan dahi alsa ikinci tura çıkacak. Zico’nun özellikle Fener’le Avrupa’da büyük takımları nasıl dize getirdiğini biliyoruz. Arsene Wenger’in sahaya çok da güçlü bir 11 sürmeyeceğini düşünürsek Olympiakos ikinci tura yakın. Grubun diğer maçında ise; Koeman’ın görevine son veren AZ, Standard Liege deplasmanına gidiyor. Standard Liege maçı kazanıp Atina’dan Arsenal galibiyet haberi bekleyecek olmazsa yoluna Europa kupasına gidecek. AZ’nin tek şansı ise maçı kazanıp Europa kupasına gitmek ancak işleri çok zor.

“Şampiyonlar Ligi E, F, G ve H grupları son maçlar” için 2 yorum

  1. Koko ibrahim uzulmez e gore Liverpool Krasic i kadrosuna katicakmis:) Ne diyorsun Liverpool da is yapar mi?

Yorumlar kapatıldı.