Sen o kadar iyi değildin be Hakan

“İlginçtir, beni Torino’ya gönderen isim de Adnan Polat’tı. Ama Torino İtalya Ligi’nin ilk 5’inde değildi. Arda’ya tavsiyem, kariyer planlamasını kendisi yapsın.”

Çok Şükür

Gerçi yıllar sonra Inter’e nasıl gittin onu da hiç anlamadım ya…

“Sen o kadar iyi değildin be Hakan” için 18 yorum

  1. uuuuu classic..

    Hakan’a yorum yapmicam da, Umit Karan seni Sami Yen’e bekliyorum !!@#$!!

  2. Maraton da haberi okudum ve ilk söylediğim laf aynı senin başlıgın gibiydi.
    Herkes yerini bilsin.
    Kral dedik ama ayrıldıktan sonra yaptıkların hiçbiri saygıyı hak etmiyor.

  3. Hakan Şükür Türk futbol tarihinin en büyük 3-5 oyuncusundan biridir tartışmasız. Fakat Torino’ya gittiği dönem Galatasaray’ın henüz Avrupa’da ses getirmeye pek başlamadığı (Bir kaç efsane maç dışında) bir dönem. Tabi ki yine bir Torino’dan daha büyük bir isimdi Galatasaray fakat Milanlara İnterlere oyuncu gönderecek bir takım ve Ülke değildik henüz. Bu sebeple o zamanlar Serie A’ya bir futbolcu göndermemiz bile büyük bir olayken takıma bakmak saçma olurdu. Torino istemiş göndermişiz işte. Hem Hakan’a sormalı o istemeden mi gönderilmiş. Eminim o da İtalya’da oynamak istemiştir. O yüzden o zamanla bu zaman kıyaslamasını yapmak yanlış olmuş Hakan Şükür’ün. Yine gündeme oturayım demiştir.

    Bir de şunu söyleyeyim eğer Galatasaray’da oynadığı gibi oynayabilseydi Hakan (son yılları geçtim) İnterde de rahat oynardı ve efsane olurdu. Ne yazık ki yurt dışına uyum sendromu vurdu bu adamı. Yoksa Julio Cruz’dan kat kat daha iyidir.

    Arda ile bir kıyaslama yapmayacağım Hakan Şükür’ü biraz daha zaman geçsin 🙂

  4. Açıklamaları tartışılır ama Hakan Şükür gelmiş geçmiş en büyük Türk futbolcusudur. Başarıları ve ünü ile Türkiye denilince akla Hakan Gelir hep. Eğer Hakan için “o kadar iyi değildin” denirse o zaman kimse eleştiri yapabilecek kadar iyi değildir.

  5. Evet Hakan rakamsal olarak gelmiş geçmiş en başarılı Türk futbolcusudur ama Türk futbolunun bugüne kadar yetişdiği en iyi futbolcu değildir bana göre. O yüzden hayatı boyunca çok eleştirildi ve hala eleştirilmeye devam ediyor…
    “O kadar iyi değildin” dememin sebebi de şuanki Arda ile o dönemki Hakan’ı kıyaslamak için ona da açıklık getireyim…

  6. hakan bi halt diildi. ona çalışıldıı kadr jardele çalışılsaydı oda 50 gol atardı bi sezonda. bunu hagi bile söyledi. okan ve emreye nie kızıldı. çnkü jardeli dışladılar, takımı sattılar die. Hakan Şükür kdr nefret ettiim bii futbolcu yok şu dünyada. Bnm için tarihin en büyük golcüleri cimbom için, Metin Oktay, Tanju Çolak, Ümit Karandır. ilk yorumdada söylendiii gbi, hakanı cimboma kim getirmiş, ona bi baksın şaban..

  7. Evet orda Muzo B çok haklı. Zaten pek çok yerde futbolculuklarıyla karakterlerini karıştırıp bundan bir halt olmaz denen yazılar var. Hakan Şükür’de böyle bir adam. Ben de sevmem bu adamı ama insan olarak, kişiliğini karakterini sevmem farklı dünya görüşü vs… Fakat futbolculuğundan bahsedeceksek üzerine çok az adam tanırım. Kimse Hakan Şükür’e kötü topçu diyemez. Bunu söyleyen sadece karakterinden ötürü beslediği antipati yüzünden söyler. Koko B’nin söylediği zaman 95 yılı. Arda’nın şuan ki durumu ve Hakan Şükür’ün 95 yılındaki durumu arasında bir kıyaslama yapılarak açılmış başlık. Ben yine tartışırım fakat olay olacak bir durum ve başlık değil. Ancak benim düşüncem futbolcunun karakteri ile futbolculuğunu karıştırmazsak daha sağlıklı olur. Hakan Şükür’ü insan olarak sevmeyebilirsin fakat futbolcu olarak saygı duyulması gerekir. Ayrıca Murat Akyol’a katılmıyorum Hakan Şükür ile Jardel nispeten kıyaslanabilir isimler fakat Hakan bir halt değildi ona çalışıldığı için bu kadar gol attı demek çok basite indirgemektir durumu. Ben hiç zannetmiyorum Arif’e çalışılsa veya Ümit Karan’a çalışılsa bu kadar gol atıp yararlı olsunlar. Yani ben de nefret ediyorum fakat bir adamdan nefret ediyorum diye kötü futbolcu demek de olmaz şimdi. Yaptıkları ortada. Bu adam yurt dışında da bizim en çok tanınan ismimiz. Ne Nihat ne Tuncay ne de Emre. İstatistikleri başarıları ortada. O yüzden futbolculuğunu savunurum.

    Tabi şu var söyledikleri çok yanlış kesinlikle katılmıyorum. Ayrıca yazıda çok daha sert açıklamaları olmuş. Hiç yakıştıramadım ve yavaş yavaş gözümde küçülmeye başladı bu adam. Hiçbir zaman da bir Metin Oktay olamayacak. Çünkü Metin Oktay Galatasaray’ı tek aşkı bilirdi, Hakan ise yeni emekliliğinde gündemden düşmemek için Galatasaray’ı satıyor.

    Fakat burada tartışılması gereken karakteri yüzünden futbolculuğu olmamalı (çünkü topçuluğu hakikaten tartışılmaz en büyük 3-5 isimden biri tarihte) yaptığı açıklamaları olmalı.

  8. @Muzo B

    O röportajın uzun halinde: Galatasaray 2. Metin Oktay’ı kaldıramazdı. Benim Metin Oktay gibi efsane olmamı istemediler falan tarzı bir konuşmalar yapmıştı. Bu sebeple Metin Oktay geçti yazımda. Yoksa tabi ki 2si aynı cümlede olmaz.

    @Murat Akyol

    Ben zaten Tanju’ya bir laf etmiyorum Hakan’a da gelmiş geçmiş en büyük Türk futbolcusu demiyorum, en büyük golcü hiç demiyorum. Ama hakkını vermek lazım diyorum. Tarihimizde en önemli 3-5 isimden biridir diyorum. Yoksa en iyidir, Tanju’ya 10 basar demedim hiç. Ayrıca Tanju’nun da karakterini hiç sevmem. Kişisel olarak nefret ederim ama onun da hakkını her zaman vermişimdir. Yani ben futbolculuğunu ayrı tutarım gerisi beni alakadar etmez. Siyasetçi değil bir şey değil maça çıkıp gol atmaya çalışan bir adam. Takımıma maç kazandırsın yeter. Zamanında Leeds maçında attığı golde havalara uçarken kimse Hakan’ın kişisel düşüncelerin önemsememişti. Dünya görüşüm tamamen zıt olsa da o adamla “Futbolculuğunu” sevmişimdir Hakan’ın.

    Ama tekrar söyleyeyim bu röportajından sonra iyice silindi gözümden Şükür.

  9. burayıda bu yüzden sewiorum be. her zmn fikirler uyuşmuo ama muhabbet süper oluo. selocan saol muhabbet için.. kawga etmeden tartışabilinen ender yer. küfür yok aptalca sataşmalar yok. B kardeşlerede bu arada teşekkür ve tebrikler..

  10. @ selocan, arife çalışıldığı sene arif gol kralı oldu, hatırlatırım. hayatında hiç 10 golun üzerine çıkmadı arif ligde. aç istatisstiklere bak, çnkü hiç hakansız oynamadı o bile hakana çalıştı. bide şunu sorayım türkiyenin en büyük golcüsüne gsden başka kim bonservis bedeli ödedi avrupada ve ne kdr ödendi? okdr takım dolaştı, uuyum muyum hikaye her yerde cami war her yerde fettulahcı war uyar uyuşur merak etmeyin. özel hayatı umrumda diil ama sahadaki hakan bnm sorunum. bnm için hakan hiç bi zmn golcü olmadı olamaz. 250 maçta yapılan rekoru 450 maçta kırmak golculükmüdür.?.

  11. bende seni seviyodum koko b. futboldan anlayan bi şey zannediyodum! bir trabzonsporlu olarak hakan şükür ün türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu oldugunu iddia ediyorum.sense şımarık,gıcık,artist bi futbolcuyla kralı kıyaslıyorsun ! yazık! cok yazık !

  12. Tüm tartışmalar bir yana;

    Hakan’ın eleştiren bir çok kişi, Hakan’ın sırf kendisi gibi düşünmüyor diye kabullenemediğini açıkça belirtiyor.

    Böyle bir ayıbı hatta utanılacak durumu insan nasıl neredeyse övünerek söyler, hayret ediyorum.

    Hakan’ın bir farklı yönü de budur aslında, diğer bir çok futbolcu gibi laga luga yapmaması, kimseyi umursamadan doğru bildiklerini söylemesi. Hakan’ın bu alışılmadık tavrı bizim statükocu taraftar, medya ve yönetim profilimizi afallattı. Onun hakkında attıp tutulmasa, bir anormallik var denilebilirdi.

    Türk spor tarihinin en büyük sporcusu olduğunu tartışanları da yirmi yıla kalmaz dövmeye başlarlar. Biz de böyledir, bir şeyin değerinin anlaşılması için vakit gerekir.

  13. Bir daha söylüyorum; evet Hakan rakamsal olarak gelmiş geçmiş en başarılı Türk futbolcusudur ama Türk futbolunun bugüne kadar yetiştirdiği en iyi futbolcu değildir!
    Bu bir fikirdir futboldan anlamamak ya da anlamak değil. Ben de senin fikrine saygı duyarım sen beğenebilirsin.
    Ayrıca Arda ve Hakan’nın futbolculuklarını kıyaslamıyorum zaten oynadıkları mevkii nedeniyle de kıyaslanamazlar. Arda hiç bir zaman Hakan kadar gol atıp rekorlar kıramayacak ancak diğer özellikleriyle belki de bugüne kadar hiç bir Türk futbolcusunun gelemeyeceği noktalara gelecek. Benim söylemek istediğim Hakan şu anki Arda’nın yaşındayken bu nokta da değildi. Kendini ilerleyen dönemde çok geliştirdi, çok goller attı ancak ben şahsen oyun stilini, o kararsız kalışlarını, kendine güvensizliğini beğenmezdim. Bu da bir fikirdir.

Yorumlar kapatıldı.