Fener – Diyarbakır taş topu müsabakası

Futbolu falan boş verin.

Taş var, tekme var, kaya var, dirsek var, sidikli su şişesi var, panzer var, ses bombası var, biber gazı var, stadda mahsur takım var, sahaya giren taraftar var, kahkaha atan bakan var.

Açılım maçılım falan diyoruz. Kimse kusura bakmasın ama bu akşam sanki Fenerbahçe nefretinden çok başka nefretler çıktı ortaya…

Kanaltürk’te 10 dakikadır canlı yayında yerde baygın adam yatıyor. Ambulans yok, olanın camları kırık, içinde yaralılar. Adamın etrafına çocuklar toplanmış gülüşüyolar.

Bu blogun adı footbaLLove. LOVE. Ne anlatayım ki bu maç hakkında ben?

Bu Diyarbakır’da ne ilk, ne de son. İçim bu Diyarbakırspor’un yerinde burada olması gereken Karşıyaka’ya yanıyor.

“Fener – Diyarbakır taş topu müsabakası” için 21 yorum

  1. arkadaşlar ben bir bayan futbolsever olarak dün olanlara hala inanamıyorum babamla birlikte maç izleyecektik fakat llk dakikalardan belliydi çığrından çıkılcağı ortada korkak bir hakem vardı malesef türk futbolu adına kötü gecelerden biri birde ben santos ve cristianı düşünüyorum 2 tane deplesmana gittiler bir tanesi elektirik kesildi(!) diğerinde böyle olaylar ne düşünmüşlerdir acaba…

  2. Sonuna kadar haklısın, daha ağır konuşulabilir bu diyarbakırspor (baş harfi küçük yazmak yetmiyor) için. Yahu taraftarı sorunlu, arıza, pislik, orasını anladık; bu takımın yöneticileri de taraftarları gibi adi ve pislik mi? Müdahale yerine destek verir gibi hal ve hareketler. TFF’nin bu spor takımı müsveddesine tarihin en ağır cezasını vermesi gerekiyor. Öyle özgürlük, asilik ayağına futbolcunun kafasını yaramazsınız, orası özerk bölge gibi davranamazsınız !

  3. Saka gibi bunlar, yok böyle bir saçmalak, TAŞ VE KAYA atılırmı, manyakmısınız ya!

  4. çok haklısınız diyarbakırspor taraftarının(ya da öyle görünen kişilerin) yaptıkları kesinlikle insanlık dışı ve affedilemez ama ben biraz iki yönlü bakmak istiyorum acaba bu olayların yaşanamasında maçtan önce kazım kazım denen futbolcunun(ama bu akşamdan sonra benim için asla bir sporcu değil ve insanlığında da ters bir evrimle ilerliyor) edep yerini tribünlere göstermesinin bir etkisi var mıdır ki olmasa bile kazım kazım da yaptığı bu hareketle en az oradaki insanlar kadar eğitime muhtaç değil mi? Ya da onun yaptığı da insanlığa ne kadar sığıyor…

  5. Tamam evet futbolcular biraz da, olsun para kazaniriz diye gitmisler diyarbakir’a , Tolga’lardan Sener’lerden bahsediyorum..

    Yahu gitmeyin! Boyle ortamda futbol mu oynanir diyin..Bunlar hep tezgah bizi alet ediyolar, süs diye kullaniyolar diyin. Sesinizi duyurun, inanin ki gene kazanirsiniz para, gecindirirsiniz evinizi.. Ne bilim biktik ya..

  6. Bence burada bunu tamamiyle futbol çerçevesinden değerlendirmeyin. Unutmayalım ki Belediye Başkanın ölen teröristin ailesine başsağlığına gittiği bir ilden bahsediyoruz. Bence bu olayların çoğu provakasyın. Maçtan sonra ki polisle çatışmada bunun bir örneğidir.

  7. nefret etmişimdir herzaman diyarbakırdan. düştüklerinde fenerbahçe şampiyon olmuş kadar sevinmiştim. inşallah bu sene bi daha düşerler ve bi daha süperlige adım atamazlar. insandan başka herşeye benziyor tribündekiler.

  8. Muzo ben bir İZMİRli olarak başta bu diyarbakırspor denilen takım olmak üzere sırasıyla,kasımpaşa ve ankarasporunda TFF Turkcell Super Ligi’nde yer almaması gerektiğini düşünüyorum.Fanatik Fenerbahçeli ve Büyük Altay sempatizanı olarak inşallah bu sene ya Buca,ya KSK yada Büyük Altay’dan birinin yada 2sinin birden 1.lige çıkmasını istiyorum.Hersene kasımpaşa denilen toplama-zibidi takıma finalde yeniip Bank Asya’da kalmaktan çok sıkıldım.

  9. futbol bi spordur, futbol bi zevk oyunudur, futbol gorsel bo oyundur.. dun yasananlar futbol degildir, savastir, insansizliktir, insafsizliktir, kultursuzluktur.. saymakla bitmez.. bence federasyon adam olsaydi, bole olaylardan sora daha sert kararlar alirdi, seyircisiz oynatmaktan cozum degil.. gerekirse bazi takimlari 1. ligden men ediceksin, ben yillardir futbol izleyicisi olarak artik istemiyorum bole taraftari izlemek… kufur olur, futbolcular atisir kirmizi kart gorur ama futbolcuya tas atmak insanlik degil, hangi takim yaparsa yapsin..

  10. Yilmaz Ozdil tasi gedigine koymus. Buyrun linki burada:
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=12349958&tarih=2009-08-26

    Bu paslara oralardan iyi vurur…

    Taş atılıyor.

    Çakmak atılıyor.

    İdrar dolu şişeler atılıyor.

    Hakem görmezden geliyor.

    Yüzünü çeviriyor.

    Atılmıyormuş gibi yapıyor.

    *

    O hakem, iktidardır.

    *

    Saha, Türkiye.

    *

    Kendisini itip kakana bile hoşgörü gösterirken; “Kafama bunu attılar” diye gösterene, sarı kart gösteriyor… Küfür edene ses çıkarmıyor; “Bana küfür etti” diyene, “Kes sesini” diyor.

    *

    Fenerbahçe, biziz.

    *

    Gördüğünü söylemek, suç.

    Adalet istemek, kabahat.

    *

    Açılım planlanıyor mesela…

    Nerede?

    Polis Akademisi’nde.

    *

    E bakıyoruz… Yakasına Atatürk rozeti takan AB vatandaşı Daum’a “Atarım seni dışarı” diye gözdağı veren 4’üncü hakemin asıl mesleği, polislik!

    *

    Matrağın böylesi mi desem…

    Kaderin cilvesi mi.

    *

    Ve, işin özünde, Diyarbakırlı olmak filan değildir sorun… Öyle olsa, Aziz Yıldırım’a niye taş atsınlar? Türk-Kürt de değil mesele… Yoksa, niye Brezilyalı Santos’a küfür ederken, Kamerunlu Tazemeta’yı alkışlasın? Diyarbakırsporlu-Fenerbahçeli olmak desen… Sorun olsaydı, “Biji Fenerbahçe” pankartları açılır mıydı?

    *

    Peki nedir…

    “Basiretsiz yönetim”dir.

    *

    Ha futbol.

    Ha hayat.

    Bu ülkede kanunlar, sadece kanunlara uyanlar için geçerli kardeşim… Evrensel kuralları uygulamaya korkan, suç işleme özgürlüğüne “çanak tutan”dır asıl sorun.

  11. İnşallah bir daha yaşanmaz bu tür olaylar demek geliyor içimden ama dilim varmıyor çünkü bu ne ilk ne de son çirkinleşmesi futbolumuzun..İlerlememiz gereken yerde bakıyoruz biz sürekli gerilere gidiyoruz ve bunu bu kadar çirkin seviyelere taşıyan spor kulübünün bırakın süper ligde olmasını adı ligi ne olursa olsun adında futbol geçen hiçbir sportif faaliyette bulunmaması gerekir. birde merak ediyorum,.bilmiyorum ben mi bişey kaçırdım Guiza elindeki idrar dolu şişeyi gösterdiği için mi sarı kart gördü ?

  12. Bu kabul edilemez olayların sorumlusu ne emre belözoğlu’nun hakeme hareketi, nede tasvip etmediğim colin kazım’ın tribünlere yaptığı edepsiz harekettir. ama olay fenerbahçe’nin futbolcularını eleştirmekse ayrı bir konu başlığı altında eleştirilebilir elbette. kimseyi provoke etmek amacında değilim ama galatasaray diyarbakır’a gittiğinde renklerinden ötürü belkide bir nebze daha anlayışla karşılanacaktır diye düşünüyorum !

Yorumlar kapatıldı.