Bilgi Üniversitesi-Real Madrid işbirliği

Ajansspor‘da okuduğum bu haber oldukça ilgimi çekti. Ülkemizde spor endüstrisine yönelmek isteyip de bu konudaki ciddi eğitim eksikliği nedeniyle hedef değiştirmek zorunda kalan gençler için oldukça sevindirici bir haber;

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi, sporun kapsadığı her disiplinde uzmanlaşmış kadrolar yetiştirme misyonuyla 2006 yılında kurulan Real Madrid Profesyonel Okulu ile işbirliğine giderek, spor endüstrisine yönelme isteğindeki öğrenciler için 2009-2010 akademik yılında ”Spor Yönetimi Meslek Yüksek Okulu Programı”nı başlatacak. Programın 2010-2011 akademik yılında lisans ve yüksek lisans bölümlerinin de açılmasının planlandığı kaydedildi.

Üniversitenin Santral Yerleşkesi’nde 14 Temmuz Salı günü yapılacak ve bu programın da tanıtılacağı ”Spor Endüstrisi Zirvesi”ne UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Real Madrid Spor Okulu Müdürü Emilio Butragueno, UEM Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Miguel Carmelo ve İstanbul Bilgi Üniveristesi Rektörü Prof.Dr. Halil Güven’in katılacağı kaydedildi.

Umarım bu planlama sözde kalmaz da önümüzdeki senelerde bu işin eğitimini almış profesyonel spor yöneticilerini olmaları gereken yerlerde görürüz.

“Bilgi Üniversitesi-Real Madrid işbirliği” için bir yorum

  1. Insallah ciddi bir programdir, maalesef ulkemizdeki programlar oldukca vasat. Kendim dahil bu dali yurtdisinda okuyan 4 5 kisi biliyorum, insallah sayi arttikca insanlar basarili oldukca verilen onem de artar bu ve benzeri programlara.

Yorumlar kapatıldı.