hikmetkaraman.com’dan açıklama

Daha önce Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman’ın internet sitesinde bazı yazılarımın kaynak gösterilmeden kullanıldığına dair bir yazı yazmıştım.

Hikmet Karaman’ın sitesine haberleri giren arkadaştan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamayı ve bizim cevabımızı yazımın altındaki yorumlar kısmından okuyabilirsiniz.

Tüm blog yazarları olarak tek isteğimiz emeğimize saygı duyulması ve başka hiçbir şeyin peşinde olmadığımızın  bilinmesi.

Kendilerine teşekkür eder, Hikmet Karaman’a Ankaragücü’ndeki görevinde başarılar dileriz.

“hikmetkaraman.com’dan açıklama” için 7 yorum

  1. Bir de bu arkadaşlara biri TDK yazım klavuzu verse çok pis sevap işlemiş olur.
    Her cümlede imla hatası var, bütün de’ler da’lar birleşik, gelcez gitcezlerden geçilmiyor.
    Bu işte yeniyiz falan diyor ya, nasıl içerik sağlayıcılık yapıyorlar onu da anlamadım..
    “Her taraftan izin mi almamız gerek?” nasıl bir soru?

    Eren

  2. Bu sitede yayınlanan bir çok resim için de kaynak gösterilmiyor.

  3. @serhat; sen konuyu tam olarak anlayamamışın zannedersem. benim kendi düşüncelerimi içeren yazıları benim kullandığım fotoğraflarla yani benim ortaya çıkardığım düzenlemeyle yayınlamalarına ve kaynak göstermemelerine itirazım var.
    Fotoğraf konusuna gelince daha öncede söylediğim gibi biz bu işi amatörce yapıyoruz. Yazacağımız her haber için elimize makina alıp fotoğraf çekme şansımız yok. Kullandığı her fotoğraf için kaynak gösterme işini bırak blogları bu işlerden para kazanan profesyonel internet siteleri bile yapmıyor. Ayrıca özellikle çekilmiş ve kaynağını bildiğim ve “credit” verilmesine inandığım bütün fotoğraflara link veriyorum ve fotolara tıklayınca o siteye yönlendiriyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir…

  4. @KoKo B
    Bu konu başka sitelerde de gündeme gelmişti, kendi sitelerinde yayınladıkları (kendi çekmedikleri) fotoğrafların başka yerlerde gösterilmelerine kızanlar vardı. Ben senin yazını da o şekilde yorumlamıştım.

    Senin yazdıkların direk içerikle birlikte alınıp yayınlanıyorsa eğer, haklısın tabi ki..

Yorumlar kapatıldı.