Takımdaki dengeler

3529622257_3a789689fb

Dün Nobre’nin yenilenen sözleşmesiyle ilgili bir yazı yazmıştım. Nobre’ye 3 sene için ödenecek olan yaklaşık 15 milyon liranın fazla olduğunu düşündüğümü söylemiş daha sonra konuyu Juan Figer‘e bağlayıp, adamın Türkiye’deki Brezilyalılar sayesinde köşeyi nasıl döndüğünü söylemiştim.

Bugün Sabah gazetesinde okuduğum haberse Delgado‘dan sonra Nobre‘nin de yenilenen sözleşmesi yüzünden Beşiktaş’ın başının çok ağrıyacağını gösteriyor. Sabah’ın haberine göre Tello tatile çıkmadan şöyle demiş;

Bu sezon ortaya koyduğum performans belli. Takımdaki dengelerin bu kadar çok değişmesi hoş değil. Devre arasında söz vermiştiniz. Ama sonra sezon sonuna tarih verildi. Döndüğümde zam almak ve şartlarımın daha iyileştirilmesini bekliyorum”

Tello Beşiktaş’tan yıllık 900bin dolar alıyor ve bence Beşiktaş’ın en iyi ilk 3 futbolcusundan biri. Hatta sorsalar Beşiktaş’tan Galatasaray’a kimi almak istersin diye ilk söyleyeceğim isim hiç düşünmeden Tello olur. Kaptan Delgado benim için Beşiktaş’taki ilk 3’e girmez. Sezon ortasında onun da sözleşmesi yenilendi ve yıllık 2.1 milyon euro alıyor. Delgado’nun geldiğinden beri yapmadıkları ortadayken sezon ortası bonservisini Ülker grubundan alınıp sözleşmesinin iyileştirilmesi gerçekten enteresan bir karardı.

Dengelerin değişmesine ilk baş kaldıran Tello olmuş ama son olmaz. Arkası gelir bu sıkıntının.