Grand Finale

Sezon başladığından beri ben de dahil olmak üzere bir çok futbolsever bu finalin hayalini kuruyorduk. Sezonun en iyi iki takımı, La Liga şampiyonu Barcelona ve Premier League şampiyonu Manchester United bu akşam Roma’da en iyiyi belirlemek için şavaşacaklar.

Bu akşam takımların sahaya şu 11’ler ile çıkması bekleniyor;

Barcelona; Valdes, Puyol, Toure, Pique, Silvinho, Xavi, Busquets, İniesta, Messi, Henry, Eto’o Manchester United; Van Der Sar, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Park Ji-Sung, Anderson, Carrick, Giggs, Ronaldo, Rooney

Kadrolara bakınca kafamdan geçenler şunlar;

Henry soldan O’Shea‘yi fena daraltır. – Evra, Messi belası yüzünden önceki maçlardaki gibi fazla ileri çıkamaz. Çıkar da dönmezse Messi cezayı keser. – Yukarıdaki formasyonda sağda gözükse de aslında solda oynayacağını düşündüğüm Park Ji-Sung Messi’yi durdurma konusunuda Evra’ya sık sık yardıma gelir. – Toure, Pique ve Silvinho üçlüsü Rooney ve Ronaldo karşısında ağır kalır. – Özellikle Şampiyonlar ligi maçlarında serbest oynayan Ronaldo bol bol sağ çizgiye kaçıp Silvinho’ya jübile kararı aldırtabilir. – Sağ bekte oynayan kaptan Puyol ofansif anlamda Dani Alves‘i aratır ama defansta yapacağı ters kademelerle kritik müdahalelerde bulunabilir. – Xavi ve İniesta‘nın ortasında oynayan Busquets zayıf kalıp, Ronaldo’ya frikik fırsatları verebilir. – Eğer Eto’o ayağında çok top tutarsa Ferdinand ve Vidic tarafından ezilir. – İniesta ve Xavi günlerinde olurlarsa ki bu sezon her zaman günlerindeler, Anderson ve Carrick‘in başlarını döndürürler. -Eğer maç beraberlikle kilitlenirse kulübesinde Berbatov ve Tevez gibi etkili isimler olan Sir Alex Ferguson yapacağı hamlelerle avantajlı duruma gelebilir. – Bu tip birbiriyle denk kuvvette iki takımın maçlarında şans faktörünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Maç içinde yaşanabilecek bir sakatlık, erken kırmızı kart ya da penaltı belirleyici olabilir.

Gönlüm tabii ki Barça’dan ve Messi’den yana ancak nedense içimden 90 dakika skoru olarak 1-1 geçiyor. Uzatmalarda da bir tane Messi atsa, kupayı Katalonya’ya getirse, Ronaldo’yu ağlatsa pek güzel olur!