Newcastle düşer

Premier League’in son haftasında küme düşmeme mücadelesi adına çok kritik maçlar oynanacak. Bu maçları tv’den canlı izleyemeyecek olmamız gerçekten büyük hayal kırıklığı. Maçlar Pazar günü saat 18.00’de ve hiçbir Turkcell Super Lig maçıyla çakışmıyor. Spormax neden böyle bir karar almış anlamak gerçekten zor. Saat 20.00’deki Sivasspor-Gençlerbirliği maçı için 18.30’da yayına girip boş boş konuşacaklar heralde yine.

Ligin son haftasına girilirken West Bromwich ve Tuncay’ın takımı Middlesbrough kesin olarak düştü. Premier League’e veda edecek 3. takım ise Newcastle, Sunderland ya da Hull City olacak. Newcastle Aston Villa deplasmanında olacak. Hull City evinde Manchester United’ı ağırlayacak. Sunderland ise Chelsea’yi konuk edecek.

Newcastle Aston Villa’yı deplasmanda yense bile Hull City ya da Sunderland’in puan kaybını bekleyecek. Newcastle bu sezon oynadığı kötü futbolla bu maç öncesi hiç umut vermiyor. Kazanmak için, gol atmak için Aston Villa kalesine biraz yüklenirler ama arkadaki boşluklara Ashley Young ve Agbonlahor fena kaçar. Hull City ve Sunderland kendi sahalarında en az 1 puan alırlar. Chelsea’yi bilmiyorum ama Manchester United sahaya gençleriyle çıkacakmış.

Newcastle için daha önce de yazmıştım; Coloccini, Cacapa, Martins, Owen, Viduka, Gutierrez, Duff, Taylor, Ameobi, Bassong, Butt, Geremi gibi isimlere sahipsin ama takım olamamışsın küme düşüyorsun. 8 hafta kala göreve gelen efsane Shearer bile kurtaramadı, çok yazık…