Pizarro kapak yapmış

2897523510_c5ac31ebf9_o

18 Kasım 2007 tarihindeki Brezilya maçı sonrası bir kaç takım arkadaşı ile birlikte takımın kamp yaptığı otelde “bayanlar” ile birlikte parti yaptıkları gerekçesiyle Peru Futbol Federasyonundan 18 ay Milli takımdan men ve 80.000 dolar para cezası alan daha sonra bu cezası 3 ay ve 10.000 dolara düşürülen Pizarro, federasyona karşı CAS’da açtığı davayı kazanmış.

CAS, cezanın FİFA disiplin talimatnamesine uymadığını ve kanıtların yetersiz olduğunu açıklayarak 10.000 doların Pizarro’ya geri ödenmesi kararını vermiş. Alınan karar sonrası aklanan Pizarro şöyle bir açıklama yapmış;

“Başından beri böyle bir olayın içinde olmadığımı söylemiştim. Ailem ve arkadaşlarım karşısında şerefimi yeniden kazandım. Bundan sonra ülkem adına oynayıp tekrar goller atmak istiyorum ancak mevcut federasyon ve teknik direktör varken bu mümkün gözükmüyor. Özellikle teknik direktörüm böyle bir parti içinde yer almadığımı çok iyi biliyordu ama beni desteklemedi.”

Verilen cezaların 3 gün sonrasında Peru, Ecuador’a 5-1 mağlup olmuştu. Bu tarihten beri Pizarrosuz mücadele eden Peru, Dünya kupası eleme grubunda 10 takım arasında sonuncu sırada yer alıyor.