Renklere aşık olmak

237

Bundesliga 3’ün 9 puan farkla lideri F.C Union Berlin, önümüzdeki sezon Bundeliga 2’de mücadele etmeyi neredeyse garantiledi. Ancak Bundesliga 2’de mücadele edebilmeleri için stadlarının bazı standartlara uygun olması gerekiyor. Dünya’yı kasıp kavuran kriz malumunuz… Bu durumda Union Berlin taraftarları da takımlarının stadlarını kendileri yeniliyor.

Tam 500 taraftar sürekli çalışıyor ve herhangi bir maaş istemiyorlar. Bunun dışında bazı tatillerde ve haftasonlarında da diğer taraftarlar yardıma geliyorlar. Tabii ki herşey planlı, programlı ve sağlam yapılıyor. Kulüp maddi imkanlarını zorlayarak bir inşaat şirketiyle 15 milyon euroya anlaşmış. Yeni bir stad için yine de oldukça ucuz bir fiyat bence.

Maçlara gidip takımı desteklemekten, lisanslı ürün alıp kulübe maddi destek sağlamaktan, iyi günde, kötü günde takımının yanında olmaktan bile farklı bir boyutta renklere aşık olmak bu olsa gerek. Önümüzdeki sezon takımlarını kendi elleriyle yaptıkları stadda desteklemenin keyfi de bir ayrı olur.

Stadın yapımıyla ilgili daha fazla detayı ve fotoğrafı buradan görebilirsiniz.