Road to South Africa

Yarın ve Çarşamba günü oynanacak olan Milli maçlar öncesi Dünya kupası eleme gruplarındaki durumlar ne? Kim kiminle oynayacak? Hangi takımlar daha avantajlı? Şöyle bir bakalım;

1.Grup

6 takımın bulunduğu grupta, 5 takımın arasında sadece 2 puan var. İsveç, hiç yenilgisi olmamasına rağmen 5 puanla sondan 2. sırada. 7 puanları olan Danimarka ve Macaristan 1. ve 2. sıradalar ancak Macaristan’ın bir maç fazlası var. Son maçında Malta ile 0-0 berabere kalarak liderlik şansını kaçıran Arnavutluk 6 puanla 3. sırada yer alıyor. Grubun favorisi Portekiz ise sürpriz şekilde 5 puanla 4. sırada yer alıyor. Yarın Portekiz İsveç’i ağırlıyor, Malta ile Danimarka ve Arnavutluk ile Macaristan karşılaşıyor. Çarşamba günü ise Macaristan-Malta ve Danimarka-Arnavutluk maçları var.

2.Grup

Son maçında İsviçre’ye 2-1 yenilen Yunanistan, hemen İsrail’in 1 puan üstünde 9 puanla lider durumda bulunuyor. Bu ikiliyi 7 puanla İsviçre takip ediyor. Bu hafta grup sonuncusu Moldova ile 2 kez karşılacak olan İsviçreliler oldukça avantajlı. Grubun iddaasız diğer 2 takımı Lüksemburg ve Letonya’nın ise 4’er puanları bulunuyor. Yarın lider Yunanistan, 2. sıradaki İsrail’e gidiyor. İsviçre Moldova’yı ağırlıyor ve Lüksemburg ile Letonya karşılaşıyor. Çarşamba günü ise bu sefer İsrail Atina’ya gidiyor. İsviçre Moldova’ya gidiyor ve Letonya ile Lüksemburg karşılaşıyor.

3.Grup

Elemelerin en çekişmeli grubu diyebileceğiz 3. grupta Slovakya 9 puanla lider durumda. Takipçileri Kuzey İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovenya’nın 7 puanı bulunuyor. Kuzey İrlanda’nın 1 maç fazlası olduğunu belirteyim. Grubun dibinde ise averaj takımı San Marino yer alıyor. Yarın Slovenya Çekleri, Kuzey İrlanda ise Polonya’yı ağırlıyor. Çarşamba ise lider Slovakya Çeklere misafir olurken Slovenya ile Kuzey İrlanda ve Polonya ile San Marino karşılaşıyor.

4.Grup

Grubun lideri 10 puanlı Almanya, 2. ve 3. sıradaki rakipleri Rusya ve Galler’i üst üste yenerek rahat bir nefes aldı. Rusya ve Galler’in 6 puanı var ancak Rusya’nın bir maçı eksik o yüzden ellerinde bir avatajları var. Bu ikiliyi 4 puanla Finlandiya takip ediyor. Grubun 2 zayıf ekibi Azerbeycan ile Lihtenştayn’ın ise 1’er puanı bulunuyor. Yarın Hiddinkli Rusya ile Azerbeycan, Almanya ile Lihtenştayn ve Galler ile Finlandiya karşı karşıya geliyor. Çarşamba günü, Almanya Galler’e gidiyor, Rusya ise Lihtenştayn’ı ağırlıyor.

5.Grup

Milli takımımızın da bulunduğu grupta, İspanya oynadığı 4 maçı da kazanarak 12 puanla liderliğe oturdu. İspanyolların 4 puan arkasında 8 puanla biz bulunuyoruz. Bizim hemen arkamızda 7 puanla Belçika var. Belçika’yı da 6 puanla Bosna Hersek takip ediyor. Grubun zayıf ekipleri Estonya’nın 1 puanı, Ermenistan’nın ise puanı bulunmuyor. Yarın Madrid’de İspanya ile karşılacağımızı zaten biliyorsunuz. Günün diğer maçları Belçika-Bosna Hersek ve Estonya-Ermenistan. Çarşamba günü ise, İspanyollar Sami Yen’e geliyor, Bosna Belçika’ya gidiyor ve Ermenistan Estonya’yı ağırlıyor.

6.Grup

Yıllardır Milli takımlar seviyesinde başarıya aç olan İngiltere grupta 12 puanla lider. Üst üste aldıkları Hırvatistan ve Belarus galibiyetleri ile büyük avantaj yakaladılar. İngiltere’nin 5 puan gerisinde Hırvatistan ve bir maçı eksik Ukrayna bulunuyor. Bu ikiliyi 3’er puanla Belarus ve Kazakistan takip ediyor. Grup sonuncusu ise puansız Andora. 6. grupta yarın maç yok. Çarşamba günü İngiltere Ukrayna’yı ağırlıyor. Günün diğer maçları ise, Andora-Hırvatistan ve Kazakistan-Belarus.

7.Grup

Sırbistan ve Litvanya 9 puanla grubun tepesinde bulunuyor. Fransa, Romanya ve Avusturya 4’er puanla bu ikiliyi takip ediyorlar. Grubun zayıf takım Faroe adalarının ise 1 puanı bulunuyor. Oldukça sürpriz sonuçların çıktığı bu grupta puan farkına rağmen bütün takımların şansı hala devam ediyor. Yarın Litvanya Fransa’ya sürpriz yapıp avantaj yakalama peşinde. Aynı gün Romanya ile Sırbistan karşılaşıyor. Çarşamba günü ise Avusturya-Romanya ve Fransa-Litvanya maçları var.

8.Grup

İtalya ve İrlanda Cumhuriyeti 10’ar puanla grubun zirvesini paylaşıyor. Bulgaristan sadece 3 puanla 3. sırada ve Karadağ 2 puanla 4.sırada bulunuyor. Grubun zayıf ekipleri Gürcistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin hiç bir iddaası bulunmuyor. Bu grupta İtalya ve İrlanda oldukça rahat durumdalar ve liderlik mücadelelerini sürdürüyorlar. Yarın, İrlanda-Bulgaristan ve Karadağ-İtalya maçları var. Çarşamba ise Karadağ İtalya’ya gidiyor, Bulgaristan Kıbrıs Rum Kesim’ini ağırlıyor ve Karadağ Gürcistan’a gidiyor.

9.Grup

Grubun favorisi Hollanda 9 puanla lider durumda. 2. İskoçya ve 3. İzlanda, 4’er puanla takipteler. İskoçya’nın 1 maç eksiği olduğunu belirteyim. Makedonya ve Norveç ise 4. ve 5. sırada yer alıyor. Norveç’in sonuncu olması oldukça sürpriz ama şansları hala devam ediyor. Yarın sadece Hollanda-İskoçya maçı var. Çarşamba ise, Hollanda-Makedonya ve İskoçya-İzlanda maçları var.

“Road to South Africa” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.