Temcit pilavı

hikmet_karaman_

Hastayım bu kötü yöneticilere. Ankaragücü, Hakan Kutlu‘yu 2. kez kovduktan sonra 3. kez Hikmet Karaman’ı göreve getirmiş. İstikrar ve başarı kelimelerini hiç duymamışlar heralde. Karaman da “Biz liderler risk almayı severiz. Eğer düşüncelerimi kabul etmeselerdi, gelip takımı kurtarıp gitmek gibi bir düşüncem yoktu. 1,5 yıl boyunca planlama bana ait olduğu için teklifi kabul ettim” diyerek göreve başlamış.

Şahsen ben kendisinin bugüne kadar çalıştırdığı sayısız Anadolu kulübünde herhangi bir liderlik vasfı gösterdiğini hatırlamıyorum. Hatta konuşmaları ve mimikleriyle biraz Fatih Terim özentiliği olduğu bile söylenebilir. Ayrıca 1,5 yıllık planlama yapacaklarmış. Sezon sonunda “yönetimle anlaşamadık” deyip yolların ayrılacağına bahse girerim.

“Temcit pilavı” için 4 yorum

  1. kesin ayrılır bencede, olmadı birkaç maç kaybedince ayrılır…

    Zaten 1,5 yıllık planlama ne onu anlamadım, utanmasa 2 aylık bir planlama yaptık… eğer 3 ay kalırsam meyvelerini toplarım diyecek.

  2. ben hiçbirinize katılamıycam, önyargı ile söylenmiş sözler…

    hangi takımın başı sıkışsa hikmet karaman’ı çağırır kendimi bildim bileli, adamcağızda gittiği her kulüpte başarılı olur, her ne kadar bu seferkinde çok zor olacağını düşünsemde hikmet hocanın hırslı yapısı ile başarılı olacağını düşünüyorum. Bu adama birde şu açıdan bakın adam aslında iyi bir takımda uzun süre görev almak istiyor ama apoleti (süper ligde isim yapmış bir oyuncu mesela bülent korkmaz-aykut kocaman-ertuğrul sağlam vb vb) olmadığı için hiçbir takım hocayı rahat oldukları sezonda düşünmüyor. Adamda ankaragücünü 3ncü kez geldiği örnekte görüldüğü üzere eğer seneye iyi işler yapmama izin-resmi yetki verirseniz bu zor zamanda sizlerle olurum diyor. Hoş başarılı olamazsa en çok kendisine zarar verecektir, ve takım düşerse suçlanamaz. ankaragücü bu yönetimi ile 3 sezon önce hak etmişti 2nci ligi…

    ben hikmet hocanın türk futboluna mal olmuş idollerinden biri olarak görmekle beraber ligdeki en iyi 5 teknik direktörden birisi olarak görüyorum, ama şansına hep kötü yönetilen ve sonuncu olan kulüplerde çalışmıştır. ama bu azmi ve çalışkanlığı ile birgün çok büyük başarılara imza atacaktır ki, henüz 49 yaşında olan birisi…

    futbolda sallayan sallayana, birazda işin pozitif yanlarını görebilsek ne güzel olur, bu ülkede herkes mi kötü ? bir daha düşünelim 🙂
    saygılar herkese

  3. Ben ön yargı ile değil, bugüne kadar yaşanmışların ışığında söylenmiş sözler olduğunu düşünüyorum.
    Apolet konusunda haklısın ama Ersun Yanal’ın da zamanında apoleri yoktu. Genclerbirliği, Manisa derken bir farklılık yarattı ve Milli takıma kadar yukseldi ve simdi Trabzon’un başında. Ne kadar başarılı ya da başarılıydı bu herkese göre değişir. Sonuçta başarı göreceli bir kavram.
    Hİkmet hocanın kötü yönetlen kulüplerde çalışmış olması sadece şanssızlığı değil kendi hatası da olabilir. Ankaragücü ile bundan önce yaşadıkları ortada hala 3. kez görevi kabul ediyor. Hedef bu sezon kümede kalmak, 100. yılda da Ankaragücü’ne şampiyonluk yakışır tarzı açıklamalarla komik duruma düşürüyor kendisini.

Yorumlar kapatıldı.