Roma vs. Juve

24573703_1c7332983a_o

Bu haftasonunun en önemli maçı RomaJuventus. Juve, İnter‘in 7 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Kaptan Del Piero‘nun yaptığı açıklamalara göre, takım olarak şampiyonluğa hala inanıyorlar. Roma deplasmanında kaybedilecek 1 puan bile bu hedeften tamamen uzaklaşmak demek. Roma ise, 6. sırada ve hedefleri ilk 4’e girip önümüzdeki sezon Şampiyonlar ligine katılabilmek.

Juve’de Del Piero ve veliahtı Giovinco oldukça formda. Son maçlarda oynadıkları futbolla büyük keyif veren ikiliye Roma deplasmanında Amauri sakatlığı nedeniyle eşlik edemeyecek. 2 hafta önce sezonu kapatan Sissoko Juve’nin en büyük eksiği. Roma’nın ise sakatlık ve cezalılar nedeniyle daha büyük problemleri var. De Rossi, Diamoutene, Motta ve Pizzaro cezaları nedeniyle oynayamayacak. Juan, Taddei, Cicinho ve Aquilani ise sakatlıkları nedeniyle sahada olamayacaklar. Roma’nın herşeyi kaptan Totti‘nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Roma çok zor bir deplasman ancak Juve Roma’yı bu kadar eksik bir daha yakalayamaz. Şampiyonluğa hala bu kadar inanırken bu sert virajı çok rahat dönmemeleri için hiç bir sebep yok bence. Akşam 21.30’da, Ntvspor’da kaçırmayın derim…