Milliyet’ten ödüller

picture-4

Milliyet’in 55 senedir düzenlediği yılın sporcusu ödülleri bu sene de sahiplerini bulmuş. Esma Sultan Yalısı’nda verilen ödüller şöyle;

YILIN SPORCUSU: Elvan Abeylegesse

YILIN SPOR ADAMI: Adnan Polat

YILIN ANTRENÖRÜ: Fatih Terim

YILIN FUTBOLCUSU: Arda Turan

YILIN TAKIMI: A Milli Futbol Takımı

DÜNYADA YILIN SPORCUSU: Michael Phelps

NAMIK SEVİK HİZMET ÖDÜLÜ: Uğur Erdener

NAMIK SEVİK ONUR ÖDÜLÜ: Hasan Doğan

NAMIK SEVİK ŞÜKRAN ÖDÜLÜ: Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı

Michael Phelps ödülünü almaya geldi mi acaba? Çok merak ettim:)

“Milliyet’ten ödüller” için 4 yorum

  1. Bu yıllardır devam eden saçma ödül töreni ne zaman bitecek merak ediyorum.Spor dallarını birbirinden ayırsak sanırım daha doğru sonuçlar elde ederiz.Adnan Polat,afedersiniz ama nasıl yılın spor adamı oldu merak ediyorum! Ne çeşit katkıları oldu acaba sporumuza! Cidden spor dünyasında Adnan Polat’tan daha çok iş yapmış bir spor adamı yoksa vay spor dünyamızın haline.Yılın futbolcusu da neden Arda? Yazın biraz popüler oldu diye mi seçtik! Yoksa her hafta türk futbolu için harika işler mi yapıyor! Gerçek değerlendirmeler yapmakta halkımızın bu kadar zorlanması acaba sadece futbolla ve fener-g.saray çekişmesi ile ilgilenmesi olabilir mi? Spor denen hadise bizde sadece “futbol” olmaya devam ettikçe,her sene sporun başka dallarına emek veren yada futbolun içinde cidden emekler veren insanları görememeye devam edeceğiz sanırım.Sonuçta kimseyi suçlamıyorum ancak hep benzer isimleri podyumda gördükçe diğer emektar isimler için üzülüyorum.

  2. Ben Arda’nın kötü bir fıtbolcu olduğunu söylemedim sadece yılın futbolcusu olmak sadece popülerlik sayesinde olmamalı diyorum.Belki de Gattuso’nun Zidane’a yaptığı yorumu burda da yapabiliriz.Sadece yeteneğe verilecekse ok.Yılın futbolcucu ödülünde,sadece yetenek değil,takıma katkı ve futbolcunun grafiği de önemli olmalı.O açıdan mesela Gökhan Gönül,Mehmet Yıldız yada Ayhan Akman bile bence 2008 yılı içinde bu ödülü en çok hak edenler.Yoksa Sergen Yalçın hepsinden iyiydi ama yılın değil ayın oyuncusu bile seçilemez bence.

  3. ben de müstehzi olmaya calisiyordum yorumumla. ben de kotu futbolcu oldugunuz dusunmuyorum ama soyledigim sey turk futbolu hakkinda cok sey anlatiyor. bir kismi da senin anlattiklarin. ayni kamptayiz yani.

Yorumlar kapatıldı.