Sahibinden satılık UEFA madalyası

uefamadalyasi

Kriz teğet geçiyor. 1999-2000 sezonunda UEFA kupasını kazanan efsane Galatasaray kadrosunda bulunan Alper Tezcan ; o gece Danimarkada arkadaşları ile birlikte kupayı kaldırırken boynuna taktığı madalyayı hemalhemsat.com‘da açık arttırmaya çıkardı. Gelecek Pazartesi günü sona erecek olan açık arttırmada şu ana kadar 128 teklif yapılmış ve fiyat  2.700 TL.

Nutkum tutuldu, benden bu kadar.

Link

“Sahibinden satılık UEFA madalyası” için 13 yorum

  1. Fenerde oynasaydi saticak turkiye kupasi madalyasi bile bulamayabilirdi..Tafarelden bir kurtaris daha oldu belki bu..hagi den umite bulentten popescuya hatta arife bile sukretmeli..

  2. bu olayi nasil fenerbahce – galatasaray rekabetine cektiniz, hayret ediyorum. yazimda suclunun galatasaray olduguna dair en ufak bir emare yokken hem de. helal size. sanirim gs’nin artik herkesce bilinen vefasizligi icin otomatik bir taraftar savunma mekanizmasi bu yaptiginiz.

    kimse muhtac kalip onem verdigi seylerden ayrilmaya zorlanmasin. olay budur. bu pencereden bakin.

    80.200 olmus bu arada.

  3. Galatasaraylıyım ve Galatasaray’ın bu adama sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Konu vefa falan değil. Konu bir insanın UEFA madalyasını bile satacak kadar çaresizlik içinde olması. Ailesinde sağlık sorunları varmış, yaptığı şeyi anlayabiliyorum. Ama Galatasaray yönetiminin bu duruma el atması, gereken parayı sağlaması veya gerekirse madalyayı kendisinin satın alması lazım. Niye herhangi bir insanın eline geçsin ki bu madalya?

  4. Yok Muzo sana demedim, Alper’in bu olayi yillardir duzenli araliklarla gundeme getiriliyor. Hic kimse %100 masum degildir ama Alper’in bu olayi malzeme yaptigi cok acik. Rahmetli Alpaslan Abi’nin bu konuda bir yazisi vardi zaten. Alper’in ayaginin kirildigi pozisyonu cok iyi hatirliyorum maalesef, girer girmez gitmisti bacak. Bahsettigim konu ise kendisinden cok daha ciddi sakatliklar gecirenlerin azimle donebilmesinin yaninda kendisinin rehabilitasyonuna dikkat etmemesi sonucu aslinda sonunu kendisinin hazirlamasi.

    Tabii ki hos degil Alper’in 9 yil icinde geldigi durum. Ama burada asil olay Galatasaray’dan cok bir vakifin eksikligi. Sanirim Faal Futbolcularin olusturdugu bir vakif var (ne kadar iyi is yaptiklari ise tartsilir ki varliklarini bile tartisiyoruz), ayni sekilde Emekli Futbolcular icin bir vakif olmali. Bu vakif, emekli futbolculara egitimler vermeli – gelecekleri icin tavsiyelerde bulunmali – gerektiginde haklarini korumali. Cunku malum futbolcularimizin egitim duzeyi cok dusuk ve cogu futbol sonrasi sudan cikmis balik oluyorlar, ya antrenor ya yorumculuk deniyorlar. Profesyonel futbol tabaninin cok genis oldugunu dusunursek boyle bir kurum Galatasaray’in Alper’e sahip cikmasi gibi anlik cozumlerden cok daha kalici ve basarili olacaktir kanimca.

  5. @cem point taken. ancak kluplerle federasyonun zirt pirt kavga ettigi, klupler birligi baskanligini buyuk bir klup baskaninin yaptigi, her hafta hakemlerin asildigi bir ulkede emekli futbolcular vakfinin olmasi–hadi oldu diyelim–is yapabilmesi fazlaca polyannacilk oynamak degil mi sence de?

    futbolumuz dysfunctional bir aile gibi. kucuk oglan da gidip annesinin takilarini satiyor. sasilacak bir durum degil ama nutkum tutuluyor iste…

  6. islem tamam. 2146 teklif sonucu 200.000 liraya ekomba adli kullanici kazanmis. bu arada su an farkettigim bir guzellige de dikkat cekmek isterim. garanti durumu: garantisi var. 🙂

Yorumlar kapatıldı.