Total futbola yeni sampiyon mu?

r135384_456993

Total futbolun cikis noktasi olan Hollanda’da 28 senenin ardindan ilk defa bu sezon Ajax, PSV ve Feyenoord disinda bir sampiyon cikacakmis gibi gorunuyor.

AZ Alkmaar, bu sezon oynadigi iyi futbol sayesinde topladigi puanlarla en yakin rakibi Twente’ye 11 puan fark atti. Ligin lokomotifi olan Ajax ve PSV’nin de bu sezon sergiledikleri kotu performansi iyi degerlendiren AZ, bugune kadar 22 macta 18 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldi. 2004-2005 sezonunda UEFA kupasinda oynadigi yari final ile dikkatleri uzerine ceken AZ, o sezon ligde de 3. olmustu.

Takimin basinda daha once Ajax, Barcelona ve Hollanda milli takimlarini calistiran Louis Van Gaal bulunuyor. Van Gaal, Ajax’in basindayken kazandigi basarilar ve Dunya futboluna kazandirdigi Kluivert, Overmars, De Boer, Davids ve Van Der Sar gibi isimler ile Hollanda’nin en basarili teknik adamlarindan biri olarak gosteriliyor. 2005’den beri AZ Alkmaar’in basinda olan Van Gaal, bu sezon eski gunlerine geri donmus gibi gorunuyor. Kadrosunda tanidik isimler olmayan tecrubeli hoca, adeta futbolun takim halinde nasil oynanacaginin dersini veriyor. Gectigimiz gunlerde sozlesmesini 2010 yili sonuna kadar uzatan Van Gaal’in bu sezon AZ ile sampiyonlugu kazanmasi yuksek ihtimal gibi gorunuyor ama 90’li yillarda Ajax ile Avrupa’da estirdigi ruzgari AZ Alkmaar ile estirebilir mi bilemem.