Derbiye gel

73144708MT012_Carling_Cup_S

Bugun saat 15.30’da Kuzey Londra derbisinde Tottenham ile Arsenal karsilasacak. Sezon basinda kurdugu kadro ile sampiyonluk mucadelesi yapmasi beklenen Tottenham, su anda 15. sirada bulunuyor. Sezon basindaki kotu sonuclar sonrasi Ramos’u gonderip Redknapp ile anlasan Londra ekibi, bu degisiklikten sonra biraz olsun daha iyi oynamaya basladi. Devre arasinda 6 ay once sattigi Defoe, Chimbonda ve son olarak Keane’i geri alan Tottenham bugune kadar kendi sahasinda oynadigi 12 macta 4 kez galip geldi, 4 kez beraber kaldi ve 4 kez de yenildi. Arsene Wenger’in genc Arsenal’i ise liderin 11 puan gerisinde 5. sirada bulunuyor. Her sene kadrosundaki gencler icin “artik pisti bunlar sampiyonluga oynarlar” deniliyor ama hep tissss… Arsenal bu sezon deplasmanda oynadigi  5 galibiyet 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldi.

Ilk olarak 19 Kasim 1887 senesinde karsilasan 2 takim bugune kadar toplam 160 kez karsi karsiya geldi. Bu maclarin 67’sini Arsenal, 50’sini Tottenham kazanirken 43 karsilasma da berabere sonuclandi. Bugun 161. kez derbi heyecani yasayacak olan 2 takimda da onemli, eksikler bulunuyor. Ev sahibi Tottenham’da Defoe, Bentley, King ve Gomes forma giyemezken Arsenal’de ise kaptan Fabregas, Diaby ve Eboue derbi heyecanini yasayamayacak oyuncular arasinda bulunuyor.

Benim tahminim Tottenham, Arsenal karsisinda zor da olsa bir galibiyet alacak ve Keane White Hart Lane’e muhtesem bir donus yapacak. Ama Arsenal’in yeni transferi Arshavin’i de unutmamak gerekir. Wenger sans verir ise o da ilk macinda kendini gostermek isteyecektir. Neyse butun bunlarin cevabini saat 15.30’da Spormax’te ogrenecegiz.

“Derbiye gel” için bir yorum

  1. gecen sene olsa daha dikkat ceken bir mac olurdu ama bu sene banko arsenal.

Yorumlar kapatıldı.