Dun aksam neler oldu?

_45423397_scolari_getty

Dun aksam Avrupa liglerinde cok ters sonuclar cikti. Premier ligde Chelsea evinde Middlesbrough’u 2-0 yenerek, Liverpool’un da Wigan deplasmaninda puan kaybetmesiyle 2. siraya yukseldi. Liverpool iyi oynuyor dedik, bu sezon sampiyonluk hayalleri gerceklesebilir dedik, o gunden beri devamli berabere kaliyorlar. Bir diger zirve takipcisi Arsenal, Everton deplasmaninda 1 puani son dakikada Van Persie’nin goluyle kurtardi. Sampiyonluk bu sene yine hayal oldu genc ekip icin. Arsene Wenger iyi, guzel, hos gencler cikariyor ama basari bir turlu gelmiyor. Kaka’ya yaptiklari astronomik transfer teklifi ile gundeme gelen Manchester City ise evinde Newcastle’i 2-1 yendi. Yeni transferleri Bellamy takiminin 2. golunu atarak ilk macinda golle bulustu. Newcastle ise yenilgiden daha cok Owen’a uzulmustur heralde. Bilegi catlayan golcu futbolcu 2 ay kadar forma giyemeyecek.

pro_122966_zlatanibrahimovicinter2

Italya’da ise haftaici maclarini avantajli kapatan Inter oldu. Catania deplasmaninda 10 kisi kalmalarina ragmen Stankovic ve Ibrahimovic’in golleriyle 2-0 kazandi. Bu arada takipcileri Milan ve Juventus puanlari hediye etti ve puan farki 6 oldu. Juventus Udinese deplasmaninda 2-1 yenildi. Milan ise Genoa karsisinda Pop Star Beckham’in frikik goluyle 1-0 one gecmesine ragmen, 87. dakikada Milito’nun golune engel olamadi. Bu arada, bu Milito neden daha ust duzey bir takimda oynamaz hic anlamiyorum. Ispanya ve Almanya’da ise kupa maclari vardi. En ilgi cekeni Mallorca’nin Betis’i elemesiydi. Son haftalarda cikista olan Mallorca, Betis deplasmaninda 0-0 berabere kalarak turu gecti. Werder Bremen ise Dortmund’u deplasmanda yenik duruma dusmelerine ragmen 2-1 yenerek avantaj yakaladi.

Bu aksam ise super 2 mac var. Barcelona – Espanyol derbisi ve Sevilla – Valencia. Bu maclari TRT 1 ve TRT3’te izleyebilirsiniz, kacirmayin derim.