Beşiktaş’a bir darbe daha!

Transfer sezonunda ezeli rakiplerine yıldız oyuncuları kaptıran Beşiktaş’a bir kötü haber de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü çalışanlarının sigorta primlerini ödemediği için 100 bin lira ve üzerinde prim borcu olanlar listesine girdi. Borçlular listesinde 172. sırada bulunan son şampiyonun 2 milyon 172 bin lira prim borcu bulunuyor. Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamalarını yapan derneklere para göndermesi eleştirilmişti.

SGK’nın prim borçlularını ilan ettiği listede 5 bin 637 borçlu işveren bulunuyor. Belediyelerin ağırlıklı olduğu listede ilginç kuruluşlar da yer alıyor. İlk sırada 80 milyon liralık prim borcuyla Yeşim Tekstil yer alırken, üniversiteler, özel sektör ve spor kulüpleri de borçlu oldukları için SGK’nın listesine girdi. İşçinin hakkını savunmak varlık sebebi olan sendikanın da borçlular listesinde yer alması dikkatlerden kaçmadı. Tarım Orman İş Sendikası 326 bin liralık borcuyla listede kendine yer buldu.

Çifte kupa şampiyonu Beşiktaş Jimnastik Kulübü ise listeye giren tek 4 büyük. Mehmet Topuz’u Fenerbahçe’ye, Gökhan Zan’ı ise Galatasaray’a kaptıran Kara Kartalların 2 milyon 172 bin liralık ödenmemiş prim borcuna 3 gün içinde yazılı itiraz etme hakkı bulunuyor.

“Beşiktaş’a bir darbe daha!” için bir yorum

  1. 4 büyükler arasında en çok haciz ve icra borcu bulunan kulüp ise Galatasaray. Sarı-kırmızılılar, 33 milyon 328 bin 410 TL ile en borçlu 2. kulüp konumunda bulunurken, Fenerbahçe’nin 1 milyon 488 bin 510 TL, Trabzonspor’un ise 2 milyon 312 bin 466 TL borcu gözüküyor.

    bunlar görünmez ama illa nereden cıktıgı belli olmayan bir haberle “beşiktaş’a şok” gelir hep. dua etsinler maliyenin bir de sözleşmeleri denetlemediğine, o zaman kim nasıl “şok” geçirir belli olur. haziran ayının klasik “beşiktaş’a şok” haberlerinden biri. rutine bağladılar artık. yarın da artık “beşiktaş’a şok kartal yuvasından 1 adet forma çalındı” diye haber yaparlar.

Yorumlar kapatıldı.